Καμμένος: Στη διάθεσή της Εισαγγελέως Διαφθοράς να καταθέσω για Σ. Αραβία
07/02/2018 13:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καμμένος: Στη διάθεσή της Εισαγγελέως Διαφθοράς να καταθέσω για Σ. Αραβία

Να μην εφαρμοστούν οι ευεργετικές διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και τη συνέχιση της διεξαγωγής της έρευνας για την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία από την Εισαγγελέα Διαφθοράς ζητά με επιστολή του προς αυτήν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Επίσης θέτει εαυτόν στη διάθεση της κ. Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να καταθέσει ως "απλός έλλην πολίτης για να διευκολύνει την έρευνα".

Αναλυτικά η επιστολή του Π. Καμμένου:

"Δια του Τύπου ενημερώνομαι ότι χθες σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόοδο της υπόθεσης πώλησης πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία, φέρεται να απαντήσατε ότι η υπόθεση αυτή θα αποσταλεί στην Βουλή ή κατά άλλους την έχετε ήδη στείλει στην Βουλή, γεγονός που διαψεύδει και η Βουλή και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επειδή καλώς γνωρίζετε ότι α) εγώ ζήτησα την διερεύνηση της υπόθεσης δια της στρατιωτικής δικαιοσύνης και της Ομάδας Εσωτερικών Υποθέσεων με άμεση κοινοποίηση όλων των στοιχείων προς εσάς και β) διότι αυτή η "πώληση" ουδέποτε έγινε, με ευθύνη άλλων και πάντως όχι του ΥΕΘΑ.

Για τους λόγους αυτούς ζητώ, όπως από το Νόμο περί ευθύνης υπουργών δικαιούμαι: α) την μη εφαρμογή ευεργετικών διατάξεων για τους εν ενεργεία υπουργούς και β) τη συνέχιση της διεξαγωγής από Εσάς της εν λόγω έρευνας και σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι βρίσκομαι στην διάθεσή Σας να καταθέσω ως απλός Έλλην πολίτης για να διευκολύνω την έρευνά Σας, ώστε αυτή να προχωρήσει άμεσα".

capital.gr