Καμμένος σε Παπαχριστόπουλο: Παραίτηση πριν την ψηφοφορία για ΝΑΤΟ ή διαγράφεσαι
07/02/2019 11:57
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καμμένος σε Παπαχριστόπουλο: Παραίτηση πριν την ψηφοφορία για ΝΑΤΟ ή διαγράφεσαι

Τελεσίγραφα... μοίρασε ο Πάνος Καμμένος μετά τη σύντομη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ. Βγαίνοντας από τη συνεδρίαση δήλωσε πως αν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν παραδώσει την έδρα αύριο το πρωί, πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Ολομέλειας για την εισδοχή της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα τον διαγράψει.

Τελεσίγραφο όμως έστειλε και προς την πλευρά του Τέρενς Κουίκ, υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό -με το ρεκόρ ταξιδιών στο εξωτερικό-, πως θα πρέπει να επιλέξει αν θα γίνει κι αυτός αποστάτης, για να μπει στην "κυβέρνηση αποστατών".

Υπενθυμίζεται στην περίπτωση παραίτησης του Θ. Παπαχριστόπουλου την έδρα του καταλαμβάνει ο κ. Κουίκ ο οποίος όμως είναι "στα μαχαίρια' με τον Πάνο Καμμένο γιατί, δεν τον είχε προτείνει για υπουργοποίηση.

Εν τω μεταξύ ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει υποσχεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να παραδώσει την έδρα "αφού ψηφίσει το Πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ". Την εν λόγω παράκληση έκανε ο κ. Βούτσης "για λόγους ευταξίας των πραγμάτων στη Βουλή".

Η παραίτηση Παπαχριστόπουλου με δεδομένο πως δεν θα μείνει στους ΑΝΕΛ ο Τέρενς Κουίκ σημαίνει σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής και διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους.

Ωστόσο τυπικά το "μέλλον" της Κ.Ο των ΑΝΕΛ εξαρτάται από το τι θα αποφανθεί το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, η απόφαση του οποίου αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Πηγή:capital.gr