Καμμένος: Η Τουρκία λειτουργεί με λογική "εξπρές του μεσονυχτίου"
20/03/2018 16:56
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καμμένος: Η Τουρκία λειτουργεί με λογική "εξπρές του μεσονυχτίου"

Επιφυλακτικός για την εξέλιξη της υπόθεσης των δύο ελλήνων στρατιωτικών εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, προσερχόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που συνεδριάζει λίγο πριν το τετ α τετ του με τον Αλέξη Τσίπρα ( 17.00).

"Η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του εξπρές του μεσονυχτίου" ανέφερε για την υπόθεση των δύο, παρότι όπως δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους, η τουρκική πλευρά δεν έχει θέσει ζήτημα ανταλλαγής τους, στο οποίο ούτως ή άλλως η ελληνική κυβέρνηση, δεν επρόκειτο να εμπλακεί.

Υπεραμύνθηκε πάντως του χαρακτηρισμού "ομήρων" που έχει χρησιμοποιήσει για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, επισημαίνοντας ότι τον ίδιο όρο έχει χρησιμοποιήσει και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Κατά τον ΥΠΕΘΑ άλλωστε, η Τουρκία είναι εκείνη που ασκεί πολιτική ομήρων σε σειρά χωρών, όπως η Γερμανία και οι ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά την διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ, ο κ. Καμμένος, επέμεινε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν συμφωνία με τη γείτονα χώρα η οποία να περιλαμβάνει στη σύνθετη ονομασία της, τον όρο "Μακεδονία". Εξέφρασε άλλωστε την εκτίμηση ότι οι αλλαγές που ζητεί η ελληνική Κυβέρνηση από την Κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είναι "δύσκολες".

capital.gr