Κάλυψη Κουρουμπλή σε Πολάκη: Δεν νομίζω ότι δεν δικαιούται να ασκεί κριτική στους θεσμούς
19/06/2016 14:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάλυψη Κουρουμπλή σε Πολάκη: Δεν νομίζω ότι δεν δικαιούται να ασκεί κριτική στους θεσμούς

Αν και αναγνώρισε αρχικά ότι ίσως θα έπρεπε να έχει διατυπωθεί αλλιώς η επίμαχη δήλωση του Παύλου Πολάκη για τους δικαστικούς, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κάλυψε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για τισ δηλώσεις του.

«Ας δείξουμε αυτοσυγκράτηση όλοι. Δεν είπε κάτι προς θάνατον ο Πολάκης και υπήρξε τέτοια αντίδραση», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα είπε ο κ. Πολάκη που ξεσήκωσαν αντιδράσεις εντός και εκτός δικαστικών κύκλων.

«Εχει έναν δικό του τρόπο να τα λέει. Θα μπορούσα να είχα κάνει αυτή τη δήλωση κι εγώ, ενδεχομένως με έναν διαφορετικό τρόπο», πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό κανάλι Mega. «Δεν νομίζω ότι δεν δικαιούται να ασκήσει κριτική στους θεσμούς. Αυτή μπορεί να γίνει από ένα δημόσιο πρόσωπο», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν υπάρχουν δικαστικοί σε παραδικαστικό κύκλωμα, απάντησε «Γιατί με προκαλείτε; Ποιος αθώωσε τον κ. Μαρτίνη. Μην ανοίγουμε αυτή την κουβέντα. Δεν τα λέω εγώ αυτά, αλλά τα έχει πει δικαστής», ενώ ανέφερε ότι θα έπρεπε να δημοσιεύεται και το πόθεν έσχες των δικαστών, όπως εκείνο των βουλευτών.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν τελικά ο κ. Πολάκης έκανε λάθος με τη δήλωσή του, έδωσε την εξής απάντηση:

«Μπορεί να ήταν λίγο επιθετική η διατύπωσή του, αλλά δεν μπορεί να καταργήσει κανείς το δικαίωμα του κάθε Πολάκη να ασκήσει κριτική στους θεσμούς».

eleftherostypos.gr