Καλή… εκλογική χρονιά και καλά ξεμπερδέματα!!!
24/12/2018 17:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλή… εκλογική χρονιά και καλά ξεμπερδέματα!!!

Πολύ θα θέλαμε να ατενίσουμε με αισιοδοξία τη νέα χρονιά που έρχεται, δυστυχώς όμως προμηνύεται μαύρη κι άραχνη.

Όσο κι αν ο Τσίπρας και η παρέα του προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, εκτός από τις εκλογικές μάχες με στόχο την επιβίωσή τους κι όχι του λαού, και για αυτή τη χρονιά δεν διαφαίνεται φως στη άκρη του τούνελ.

Η οικονομία σέρνεται, το ξεπούλημα της Μακεδονίας μπαίνει στην τελική του φάση, η κλιμάκωση των ελληνοτουρκικών διενέξεων οδηγεί αναπόφευκτα στη μάχη για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου με τον Ερντογάν να τρίβει ήδη τα χέρια του με τους απάτριδες που μας κυβερνάνε και ο κόσμος ανήμπορος κι απογοητευμένος κατακλύζει τα εμπορικά κέντρα για να πειστεί για την... μεταμνημονιακή πραγματικότητα που του σερβίρει ο λαοπρόβλητος. Το γεγονός ότι δεν του έχει μείνει φράγκο να ξοδέψει γιατί του τα πήρε όλα η... απελευθερωτική κυβέρνηση δεν παίζει κανένα ρόλο. Το κλίμα είναι αυτό που μετράει.

Από την άλλη βέβαια υπάρχουν οι προσλήψεις και η ελεημοσύνη του Τσίπρα που του δίνουν θάρρος κι ελπίδα για τη νέα χρονιά. Ίσως δε μπροστά στα αδιέξοδά του να τον τιμήσει πάλι με την ψήφο του, καθώς εδώ που κατάντησε το μόνο που του απέμεινε είναι να μπορεί να γεμίζει με τα στοιχειώδη το στομάχι του.

Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, τη στιγμή που στην... αντίπερα πολιτική όχθη δεν υπάρχει χειροπιαστή λύση σωτηρίας. Άρα κάλλιστα ο λαός ενδέχεται να ακολουθήσει το ένστικτό του σκεπτόμενος... κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει.

Μέχρι και την μαμά Μέρκελ θα φέρει ο αθεόφοβος... Ηγέτης -ασχέτως αν κατέλαβε την εξουσία βρίζοντάς τη- για να τον πείσει.

Μένει να δούμε πότε θα του κουνήσει το χέρι κι επισήμως μπας και καταφέρει να υφαρπάξει εκ νέου την ψήφο του.

Όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη τους ξεπουλήματος της Μακεδονίας.

Αν καταφέρει να περάσει το όνειδος των Πρεσπών από τη Βουλή, πάρει την έξοδο στις αγορές που ακούγεται ότι του έχουν υποσχεθεί τα κοράκια – εταίροι μας η οποία λέγεται ότι θα συνοδευτεί με την εγκαινίαση των έργων στο Ελληνικό για να φανεί ότι η οικονομία έβγαλε φτερά και πετάει, σχηματίσει μια υποτυπώδη κυβέρνηση μειοψηφίας μέσω της αβάντας που θα του κάνει η ΝΔ με την πρόταση μομφής που ετοιμάζει, τότε ή θα πάει για τετραπλές κάλπες τον Μάιο ή θα επιχειρήσει να κάνει τις εθνικές στο τέλος της τετραετίας.

Κατά την άποψη μας εφόσον του δοθεί η έξοδος στις αγορές θα σημαίνει ότι δόθηκε προς επιβράβευση για την ολοκλήρωση της παράδοσης της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Δηλαδή οι αποικιοκράτες θα συνεχίσουν να τον στηρίζουν, καθώς έχουν και ανοιχτές ενεργειακές δουλειές, άρα δεν διατίθενται να διακόψουν το θεάρεστο έργο της πρώτης φοράς αριστερά. Έτσι ο Τσίπρας ενδέχεται να προσπαθήσει να εξαντλήσει την τετραετία. Θα χρησιμοποιήσει τις τριπλές εκλογές του Μαΐου για... μονάδα μέτρησης του μαυρίσματος και κατόπιν θα αποπειραθεί να ανασχέσει την κατρακύλα. Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η εξουσία είναι αδιαίρετη και κανείς δεν την παραδίδει, πόσω μάλλον ο Τσίπρας που δεν φημίζεται για τις δημοκρατικές ευαισθησίες του.

Τώρα αν δεν περάσει το αίσχος των Πρεσπών, ανατρέπονται τα πάντα. Ο Τσίπρας θα βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα κι όσα τερτίπια κι αν μηχανευτεί είναι αναγκασμένος να προσφύγει σε εκλογές, είτε τον Μάιο ποντάροντας στην μπαχαλοποίηση της κάλπης για να μετριάσει την ήττα ή κάνοντας κάποια στιγμή νωρίτερα τις εθνικές.

Έτσι η καυτή πατάτα του Μακεδονικού αλλά και γενικότερα του χάους της χώρας θα πέσει στα χέρια του Μητσοτάκη. Αν θα καταφέρει να την... δροσίσει όπως έλεγε κι ένας πολιτικός ογκόλιθος, ή αν θα τον κάψει μαζί και την Ελλάδα, εξαρτάται από την τελική ψήφο των... δεξιών σκεπτικιστών. Αν πειστούν στο τέλος και τον ψηφίσουν είναι πιθανό να κατακτήσει την απαραίτητη αυτοδυναμία που θα του επιτρέψει μια πιο σθεναρή στάση απέναντι στα κοράκια, που ναι μεν θα έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν τον Αλέξη και να πορευθούν μαζί του αλλά παράλληλα θα είναι κι έτοιμα να τον «κατασπαράξουν».

Ο θεός βοηθός!!!

Κατά τα λοιπά, σας ευχόμαστε υγεία, δύναμη, καλή… εκλογική χρονιά και καλά ξεμπερδέματα!!!