Και η Αγκελα Μέρκελ είχε προτείνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
21/02/2016 14:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και η Αγκελα Μέρκελ είχε προτείνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Ακόμη και η Ανγκελα Μέρκελ, κι όχι μόνον ο Β. Σόιμπλε, σκεφτόταν το Grexit πέρυσι το καλοκαίρι. Ουσιαστικά η γερμανίδα καγκελάριος συζητούσε την πρόταση του υπουργού Οικονομικών καθώς δεν έβλεπε άλλο δρόμο για την Ελλάδα παρά την αποβολή της από την ΕΕ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, η Ανγκελα Μέρκελ συζητούσε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, τον Ιούλιο του 2015. Οκτώ ημέρες μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, στο οποίο προσέφυγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στις 6 Ιουλίου η Μέρκελ παρακάθησε σε δείπνο που της παρέθεσε στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο Φρανσουά Ολάντ. Εκεί, η καγκελάριος, ουσιαστικά υιοθέτησε την πρόταση Σόιμπλε, ρίχνοντας στο τραπέζι το ενδεχόμενο προσωρινής εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Το συντριπτικό ποσοστό υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα, κατά τη Γερμανίδα καγκελάριο, δεν άφηνε ανοιχτό κανένα παράθυρο διαλόγου για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Γάλλος πρόεδρος αντέδρασε έντονα, λέγοντας στην καγκελάριο ότι η απόφαση για Grexit, δεν θα ήταν μόνο προσωρινή καθώς θα ήταν δύσκολο να αντιστραφεί τα επόμενα χρόνια κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη συζήτηση.

Πέντε ημέρες μετά στις Βρυξέλλες κυκλοφορούσε στα email των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ η πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

imerisia.gr