Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
04/11/2018 12:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κ. Χατζηδάκης: Η ΝΔ πιστεύει στην ανάγκη μιας ευρείας μεταρρυθμιστικής συμμαχίας

"Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην ανάγκη μιας ευρείας μεταρρυθμιστικής συμμαχίας. Τόσο πριν, όσο και μετά τις εκλογές. Για να υπερασπιστούμε την Ελλάδα της Ευρώπης. Την Ελλάδα των αξιών. Την Ελλάδα της δημιουργίας και της ανάπτυξης" τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, στην ομιλία του στο συνέδριο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση σκοτώνει την πραγματική οικονομία, δεν δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να έρθουν νέες επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες δουλειές και κυρίως έχει ταυτιστεί με το ψέμα, τη δημαγωγία, και πάνω από όλα τον κυνισμό.

"Θεωρούμε ότι η ήττα αυτής της κυβέρνησης δεν είναι μόνο θέμα ιδεολογικό και πολιτικό, αλλά και θέμα αξιακό. Για να χτίσουμε την Ελλάδα που θα βασίζεται στην ευθύνη, στην αλήθεια και στην ελπίδα της αλήθειας" πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στο ΠΟΤΑΜΙ ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για μια δύναμη που στάθηκε ενάντια στον λαϊκισμό, μια δύναμη που έμεινε μακριά από τα τετριμμένα και τις εύκολες αοριστολογίες και μια δύναμη που τοποθετήθηκε με θάρρος απέναντι σε όλα τα μείζονα θέματα. "Δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να μη σας πιστώσει, για παράδειγμα, ότι ήσασταν ενάντια στην απλή αναλογική, παρ’ όλο που πιθανώς αυτή σας συνέφερε" σημείωσε.

"Εμπνεόμενος από την καμπάνια για το συνέδριό σας- πιστεύω πως πρέπει να συμπορευτούν οι δυνάμεις που μοιράζονται πολλά ίδια «θέλω» σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε "εκείνοι που θέλουν,την Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, εκείνοι που θέλουν μεταρρυθμίσεις σε τομείς όπως η οικονομία, η δημόσια διοίκηση και η παιδεία, εκείνοι που θέλουν στην πολιτική ζωή του τόπου να κυριαρχεί η κοινή λογική, όχι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία".

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατέληξε λέγοντας ότι "όλοι όσοι πιστεύουμε πως αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα, μια Ελλάδα σύγχρονη και ευρωπαϊκή, έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε ένα μέτωπο ευθύνης και κοινής λογικής. Για να βγούμε από το τέλμα της κρίσης και να φυσήξει ένας άνεμος αισιοδοξίας, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά. Το Ποτάμι έχει ξεχωριστή θέση σε αυτή την προσπάθεια".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ