Κ. Μητσοτάκης: Οι ευθύνες όλων στην υπόθεση Καμμένου θα διερευνηθούν, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται
02/12/2017 16:54
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κ. Μητσοτάκης: Οι ευθύνες όλων στην υπόθεση Καμμένου θα διερευνηθούν, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται

Διμέτωπη επίθεση στη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου εξαπέλυσε από το βήμα του 7ου προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Με τον κύκλο των προσυνεδρίων να ολοκληρώνεται και την αξιωματική αντιπολίτευση "να ανοίγει τις διαδικασίες της στην κοινωνία, μπολιάζοντας το κόμμα με νέες ιδέες", όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, οι πλειστηριασμοί και το μείζον ζήτημα Καμμένου βρέθηκαν, για ακόμα μία φορά, στην αιχμή της παρέμβασής του.

"Από το κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη πήγαμε στο οι πλειστηριασμοί είναι ευλογία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαπάτηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων", τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, χαρακτήρισε αδιανόητο οι πλειστηριασμοί να μην ξεκινούν από τα πιο ακριβά ακίνητα εκείνων που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, αναδεικνύοντας τις ευθύνες του κυβερνητικού στρατοπέδου.

μητσοτάκης προσυνέδριο

Εστιάζοντας στα του "σκανδάλου Καμμένου", όπως σημειώνουν σε όλους τους τόνους τα "γαλάζια" στελέχη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθέτησε πλάι-πλάι στο κάδρο των ευθυνών τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον συγκυβερνήτη του και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. "Εδώ έχουμε δύο σκάνδαλα. Το πρώτο γιατί μεσολάβησε ένας μεσάζοντας που χάλασε τη δουλειά και έχασε η χώρα 66 εκατομμύρια ευρώ. Το Δεύτερο σκάνδαλο είναι η συγκάλυψη του πρώτου σκανδάλου", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος "κατέθεσαν στη βουλή έγγραφα η γνησιότητα των οποίων αμφισβητείται". Το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ήταν, εκ νέου, σαφές.

"Η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί μέχρι τέλους και αν αυτή η βουλή επιχειρήσει να συγκαλύψει αυτή την υπόθεση δεσμεύομαι η επόμενη βουλή να διερευνήσει την υπόθεση και να διερευνηθούν οι ευθύνες όλων, όσο ψηλά και αν βρίσκονται", επεσήμανε.

"Έχει ψηφιστεί ο νόμος για μη μεσάζοντες γιατί υπήρχαν μίζες και κάποιοι κατέληξαν στη φυλακή. Ο νόμος αυτός παραβιάστηκε κατάφωρα από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο", συμπλήρωσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ερχόμενος στα της θεματολογίας του 7ου προσυνεδρίου, τόνισε πως το θέμα του νέου πατριωτισμού έχει διάσταση εθνική. "Είναι ο πατριωτισμός της αλήθειας και της ευθύνης που είναι απέναντι σε λαϊκιστές και εκπροσώπους του ανέξοδου εθνικισμού. Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη της εθνικής ευθύνης. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, γιατί ήξερε ότι η Ελλάδα θα έμπαινε σε ασφαλές αγκυροβόλιο και αποδείχθηκε η σημαντικότερη επιλογή της μεταπολίτευσης. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έβαλε το δικό του λιθαράκι. Υπέγραψε την συνθήκη του Μάαστριχτ και προχώρησε την ελληνοτουρκική προσέγγιση. Και ο Κώστας Καραμανλής με θάρρος στο Βουκουρέστι οριοθέτησε την εθνική γραμμή της χώρας για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διεμήνυσε πως η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας. "η Ελλάδα δε μπορεί και δεν πρέπει να είναι το κακό παιδί της Ευρώπης. Πρέπει να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα για να βρει τη θέση που της ταιριάζει. Πρέπει να διαφυλάσσει τα σύνορά της. Και να μην αναγκαζόμαστε όπως εγώ προχθές πηγαίνοντας στο Στρασβούργο μέσω Φρανκφούρτης, να υπαγόμαστε σε έλεγχο διαβατηρίων σε γερμανικό έδαφος εντός ζώνης Σένγκεν", είπε ο κ. Μητσοτάκης.

μητσοτάκης προσυνέδριο2

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως οι επενδύσεις στην Άμυνα, όσο περισσότερο εντάσσονται σε ευρωπαϊκό πλαίσιο τόσο περισσότερο ενισχύεται η διαπραγματευτική μας θέση, και τόσο περισσότερο τα δικά μας θέματα γίνονται ευρωπαϊκά. Παράλληλα, ανέδειξε τη σημασία μετατροπής της χώρας σε ενεργειακό κόμβο.

"Είναι μία πολιτική που ξεκίνησε η ΝΔ και αναγκαστικά συνέχισε η σημερινή κυβέρνηση…Όσο αλλάζει η Ευρώπη, πρέπει να είμαστε στην πρώτη ταχύτητα της Ε.Ε. Ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη είναι η κεντρική μας γραμμή", επεσήμανε. Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης:

-Τόνισε πως η πολιτική σύσφιξης των σχέσεων με το Ισραήλ και την Αίγυπτο είναι πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, που δημιουργεί ένα ασφαλές τετράγωνο στην περιοχή μαζί με την Κύπρο.

-Σημείωσε ότι η πολιτική μας έναντι της Τουρκίας πρέπει να ξεκινά από τη βάση των καλών σχέσεων, αλλά έχοντας ως καίριο ζητούμενο το σεβασμό.

"Καλωσορίζω την επίσκεψη Ερντογάν στην πατρίδα μας", είπε ο κ. Μητσοτάκης. "Να παράξει ουσιαστικά αποτελέσματα στη βελτίωση του κλίματος και να μην αναλωθεί σε φωτογραφικά ενσταντανέ", συμπλήρωσε.

Το βλέμμα στους ενστόλους

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δε παρέλειψε, στη διάρκεια της ομιλίας του, να ευχαριστήσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. "Δεν υπηρετούν μόνο την πατρίδα και τιμούν το εθνόσημο, αλλά έχουν και κοινωνικό ρόλο. Δεσμεύομαι οι δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά τους, όταν μπορούμε δημοσιονομικά θα τηρηθούν στο ακέραιο από τη Νέα Δημοκρατία", επεσήμανε, ενώ εστίασε και στη στρατιωτική θητεία των νέων, όχι ως προς τη διάρκειά της, αλλά ως προς την ανάγκη οι νέοι να αποκτούν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν στη ζωή τους.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον πολιτισμό ως το σημαντικότερο αναξιοποίητο συγκριτικό πλεονέκτημα. "Από τη Βεργίνα μέχρι την Αμφίπολη να αναδειχθεί ο πολιτιστικός πλούτος", ανέφερε.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε θετικό μήνυμα προς τους πολίτες.

"Δε μας αξίζει η σημερινή Ελλάδα. Θα πρέπει να βάλουμε τον πήχη των προσδοκιών μας πολύ ψηλά. Δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση. Χρέος της παράταξής μας είναι να τολμήσει να κάνει όλες τις αλλαγές που χρειάζεται για να σταθεί η χώρα ξανά ψηλά εκεί που της αξίζει. Τις μεγάλες εθνικές καταστροφές διαδέχονται εθνικοί θρίαμβοι. Επισκέφθηκα το θωρηκτό "Αβέρωφ". Η χώρα μας κατάφερε και μεγαλούργησε, όταν υπήρχε ενότητα και σχέδιο. Παρά την προσπάθεια κάποιων να διχάσουν, χρέος μας είναι να ενώσουμε και να αποκρούσουμε τον εθνικό διχασμό", τόνισε.

Οι απαντήσεις των πολιτών στο ερωτηματολόγιο

Με την έναρξη των εργασιών του προσυνεδρίου της Θεσσαλονίκης, που είχε ως θέμα "Για ένα Νέο Πατριωτισμό" παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου που έφερε στο προσκήνιο, όπως σε κάθε προσυνέδριο, η ΝΔ.

Στο ερωτηματολόγιο συμμετείχαν 10.056 πολίτες, ενώ με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν:

▪Πιστεύουν ότι χρειάζεται μια σοβαρή προσπάθεια για μια εθνική επανεκκίνηση καθώς η εικόνα της χώρας έχει πληγεί λόγω της παρατεταμένης κρίσης.

▪ Θεωρούν ότι η εξωτερική πολιτική στην Ελλάδα θα μπορούσε να ασκείται πιο αποτελεσματικά με μεγαλύτερη σοβαρότητα και αξιοπιστία στην εκπροσώπηση της χώρας καθώς και με διακομματική συναίνεση και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

▪ Αναγνωρίζουν ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ωφελήσει και τις δύο πλευρές.

▪ Αναδεικνύουν το μεταναστευτικό και την κοινή εξωτερική & αμυντική πολιτική ως τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ευρώπη.

▪Εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τη λειτουργία της Ε.Ε. παρά τα σημαντικά οφέλη που δημιούργησε.

▪ Επιζητούν περισσότερη ενοποίηση για μια καλύτερη Ευρώπη και πιο ενεργό ρόλο της Ελλάδας στις αλλαγές αυτές.

▪ Πιστεύουν ότι οι δικές μας αδυναμίες οδηγούν σε επιπλέον ελέγχους για τους επιβάτες από την Ελλάδα.

▪ Θεωρούν ότι η παράνομη μετανάστευση αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για την ασφάλεια της Ελλάδας.

▪Προτάσσουν την παροχή πιστοποίησης δεξιοτήτων κατά τη θητεία, τη στράτευση στα 18 έτη και τη μείωση της θητείας για την αναβάθμιση της στρατιωτικής θητείας στην Ελλάδα.

▪ Συμφωνούν με την άποψη ότι δεν πρέπει να επαναπαυθούμε στις δάφνες του παρελθόντος, αλλά να παλέψουμε για την καλύτερη προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

▪Προτείνουν την παροχή κινήτρων για ιδιωτικές χορηγίες και την καλύτερη προβολή της σύγχρονης Ελληνικής δημιουργίας για τη στήριξη της πολιτιστικής παραγωγής στην Ελλάδα.

capital.gr