Κ. Μητσοτάκης: Ο Α. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός των φόρων και των μεσαζόντων
28/11/2017 14:05
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κ. Μητσοτάκης: Ο Α. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός των φόρων και των μεσαζόντων

Πιάνοντας, ουσιαστικά, το νήμα από τις χθεσινές παρεμβάσεις του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε μήνυμα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων πως η υπόθεση Καμμένου θα φτάσει μέχρι το τέλος "είτε το θέλουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο, είτε δεν το θέλουν".

Από το βήμα της συνεδρίασης των τομεαρχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για έναν πρωθυπουργό "εξαιρετικά αγχωμένο". Για έναν Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος "από πρωθυπουργός των φόρων μετατράπηκε σε πρωθυπουργό των μεσαζόντων". Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά του Μεγάρου Μαξίμου για το σύνολο της ατζέντας της καθημερινότητας, εστιάζοντας, κατά κύριο λόγο, στη φονική κακοκαιρία, η οποία έπληξε τη Δυτική Αττική.

"Χθες είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση. Ο κ. Τσίπρας με καληνύχτισε και έφυγε τρέχοντας. Εγώ κοιμήθηκα μία χαρά. Αυτός έχει πολλούς λόγους να χάσει τον ύπνο του. Οι πολίτες είδαν έναν Τσίπρα εξαιρετικά αγχωμένο να ταυτίζεται πλήρως με έναν απαξιωμένο υπουργό. Να καλύπτει τον κ. Καμμένο σε μία σκανδαλώδη υπόθεση, με σειρά αναπάντητων ερωτημάτων", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Από πρωθυπουργός των φόρων, ο κ. Τσίπρας είναι και πρωθυπουργός των μεσαζόντων. Τσίπρας και Καμμένος είναι αγκαλισμένοι σε ένα σπιράλ τοξικότητας. Δεν είναι απλά σύμμαχοι. Είναι το ίδιο. Είναι οι ίδιες όψεις του ίδιου απαξιωμένου νομίσματος. Πήγαμε χθες με σειρά ερωτήματα. Ρωτήσαμε και δεν πήραμε απάντηση γιατί μπήκε μεσάζοντας όταν αυτό απαγορεύεται από το νόμο. Πώς μπαινόβγαινε στο υπουργείο ο κ. Παπαδόπουλος που, όπως βγαίνει και σήμερα, είχε στα σκαριά και άλλες δουλειές. Διασύρονται διπλωμάτες και στρατιωτικοί επειδή αποκάλυψαν την υπόθεση Καμμένου. Το πιο ουσιαστικό που δεν πήραμε απάντηση είναι εάν υπάρχει συμφωνία κι αν ναι που πήγαν τα λεφτά. Δε δόθηκε καμία πειστική απάντηση. Ο κ. Τσίπρας δε μας είπε εάν όλα αυτά τα γνώριζε. Παρείχε άνευ όρων στήριξη στον κ. Καμμένο. Εάν το έκανε επειδή συμφωνεί μαζί του ή εκβιάστηκε δε μας νοιάζει. Είναι απαξιωμένος ο κ. Τσίπρας", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και διεμήνυσε πως η Νέα Δημοκρατία θα επανέρχεται σε αυτήν την ιστορία με κάθε τρόπο.

capital.gr