Κ. Μητσοτάκης: Ο Α. Τσίπρας δίχασε και περιφρόνησε τους Έλληνες
27/01/2018 16:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κ. Μητσοτάκης: Ο Α. Τσίπρας δίχασε και περιφρόνησε τους Έλληνες

Με ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και εγκάλεσε πως δε δημιούργησε συνθήκες συναίνεσης σε ένα μείζον εθνικό ζήτημα, διχάζοντας τους Έλληνες πολίτες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκλεισε και πάλι κάθε γέφυρα με τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων για το ονοματολογικό των Σκοπίων. Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την ημίωρη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, εστίασε στο συναίσθημα των πολιτών, σημειώνοντας πως "δικαιολογημένα εκφράζουν την πατριωτική τους ευαισθησία", διαμηνύοντας πως ο κ. Τσίπρας και το οικοδόμημά τους θα πρέπει να συνεχίσουν μόνοι τους την οδό που επέλεξαν να πορευτούν.

"Προσήλθα στο Μέγαρο Μαξίμου ως είχα υποχρέωση εκ του θεσμικού μου ρόλου. Ο κ. Τσίπρας ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ εδώ και πολλές εβδομάδες έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Σε όλο αυτό το διάστημα απέφυγε συστηματικά να διαμορφώσει συνθήκες συνεννόησης και συναίνεσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε τον ελληνικό λαό. Προσήλθε στη διαπραγμάτευση χωρίς καν να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του κυβερνητικού του εταίρου. Το χειρότερο, όμως, δίχασε τους Έλληνες. Περιφρόνησε με προκλητικό τρόπο τους συμπολίτες μας που δικαιολογημένα εκφράζουν την πατριωτική τους ευαισθησία", τόνισε, στη δήλωσή του από το γραφείο του στη Βουλή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Οι βολές κατά του πρωθυπουργού ήταν συνεχής, δείχνοντας ξεκάθαρα πως η οδός Πειραιώς δεν πρόκειται να προσφέρει κανένα… μαξιλάρι συναίνεσης.

"Αντί να διαμορφώσει ένα ισχυρό εθνικό μέτωπο, επιδόθηκε σε μικροκομματικά παιχνίδια. Με αυτόν τον τρόπο, κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας, που οι συγκυρίες προσέφεραν προς αξιοποίηση. Η διαπραγμάτευση, έτσι όπως εξελίσσεται, προκαλεί βαριές ανησυχίες. Η κυβέρνηση προβαίνει ήδη σε παραχωρήσεις χωρίς να λάβει συγκεκριμένα και μη αναστρέψιμα ανταλλάγματα για τη χώρα μας. Η πολύ σοβαρή παράλειψη του κ. Τσίπρα να θέσει ρητά και δημόσια το ζήτημα της αλλαγής του Συντάγματος της γειτονικής χώρας ως αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση εξασθένησε την εθνική γραμμή. Ο κατακερματισμός της λύσης σε επιμέρους θέματα, δε μπορεί να γίνει αποδεκτός, γιατί υπονομεύει ευθέως τα συμφέροντα της χώρα", επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Είναι μόνος του

Πιάνοντας το νήμα από την παρέμβασή του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε, εκ νέου, πως δεν πρόκειται να διχάσει τους Έλληνες, για να ενώσει τους Σκοπιανούς, δείχνοντας πως η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία.

"Η Νέα Δημοκρατία υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, σθένος και αποφασιστικότητα. Ο βίος και η πολιτεία του κ. Τσίπρα, αλλά και οι μέχρι τώρα χειρισμοί του στο θέμα των Σκοπίων, δεν πείθουν ούτε κατ’ ελάχιστον τους Έλληνες ότι μπορεί να κάνει το ίδιο. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα. Άλλωστε, κάθε φορά που διαπραγματεύτηκε τα αποτελέσματα για τη χώρα και τους πολίτες ήταν τραγικά. Το ζήτημα των Σκοπίων δεν είναι απλά ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής. Αφορά την εθνική μας συνείδηση, την ιστορία μας και τελικά την ίδια την ταυτότητα των Ελλήνων. Επαναλαμβάνω αυτό που είχα πει πριν λίγες ημέρες. Δε θα διχάσουμε τους Έλληνες, για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να πορευτεί σε αυτόν το δρόμο μόνος του. Ας μην ψάχνει τώρα για άλλοθι, ούτε για συνενόχους", ανέφερε.

Επίθεση Μαξίμου σε Μητσοτάκη: Ανεύθυνος και τυχοδιώκτης

Σκληρή είναι η επίθεση που εξαπολύει το Μαξίμου στον πρόεδρο της Ν.Δ σε απάντηση της δήλωσής του μετά το τετ α τετ του με τον πρωθυπουργό.

Σε σχόλιο που εξέδωσε γραπτώς το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζεται ανεύθυνος και τυχοδιώκτης.

Συγκεκριμένα, το Μαξίμου αναφέρει:

Ήταν αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο ότι ο κος Μητσοτάκης θα επέλεγε τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού.

Η χώρα όμως έχει ανάγκη από ηγεσία αποφασισμένη να πορευθεί τον δύσκολο δρόμο, για να υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντα κι όχι τον εύκολο που οδηγεί σε αδιέξοδα.

Τα ... άηχα πλάνα

Στο μεταξύ, για την έλλειψη ήχου στα τηλεοπτικά "πλάνα" της συνάντησης Τσίπρα- Μητσοτάκη, το Μαξίμου με ανακοίνωσή του ενημέρωσε, ότι οφείλονται σε αίτημα της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής:"Ενημερώνουμε ότι η απουσία ήχου στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οφείλεται σε χθεσινό αίτημα του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, το οποίο κι έγινε αποδεκτό".

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσαν πως "ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα εκ του θεσμικού του και μόνο ρόλου, καθώς, όπως είχε ήδη τονίσει, δεν ανέμενε οποιαδήποτε ουσιαστική ενημέρωση από τον πρωθυπουργό. Με αυτό το δεδομένο η ΝΔ διεμήνυσε ήδη από χθες στην ΕΡΤ ότι πέραν των πλάνων δεν την ενδιαφέρει και δεν επιθυμεί οποιαδήποτε ηχητική κάλυψη της εν λόγω συνάντησης".

Πηγή:capital.gr