Κ. Μητσοτάκης: Ο Α. Τσίπρας άγεται και φέρεται από τις συνιστώσες του
04/11/2017 18:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κ. Μητσοτάκης: Ο Α. Τσίπρας άγεται και φέρεται από τις συνιστώσες του

Τη δέσμευσή του πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο δρόμο της πόλωσης, επανέλαβε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε για δεύτερο συνεχές εικοσιτετράωρο (είχε προηγηθεί η χθεσινή ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής) σκληρή κριτική στη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, με το βλέμμα ευθέως στραμμένο τόσο στο οικονομικό σκηνικό, όσο και στο επίπεδο της καθημερινότητας, με αιχμή την Παιδεία και τα Πανεπιστήμια.

"Θέλουμε μια φοιτητική οργάνωση πολιτικοποιημένη, η οποία να ζυμώνεται με τις νέες ιδέες, να δίνει την μάχη των ιδεών μέσα στα Πανεπιστήμια, αλλά κυρίως να αγωνίζεται ουσιαστικά για την αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου. Το δημόσιο Πανεπιστήμιο, δυστυχώς, σήμερα υπονομεύεται από τις ανερμάτιστες πολιτικές αυτής της Κυβέρνησης. Και τη μάχη αυτή των ιδεών θα τη δώσουμε σε όλα τα επίπεδα. Πράγματι δεν χρειάζεται πολλές φορές να κάνει κανείς σκληρή αντιπολίτευση σε αυτήν την Κυβέρνηση, διότι η πιο σκληρή αντιπολίτευση δυστυχώς για τη χώρα, είναι η πραγματικότητα την οποία δημιουργεί κάθε μέρα η υπεροφορολόγηση, η μη απονομή των συντάξεων, οι φτωχοί που γίνονται φτωχότεροι. Μια κοινωνική πραγματικότητα η οποία γίνεται ολοένα και πιο ζοφερή, με την ανομία, η οποία δυστυχώς, διευρύνεται μέρα με τη μέρα σε κάθε επίπεδο", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αιχμή της τοποθέτησης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσε η φράση πως ο κ. Τσίπρας "ηγείται μιας ανίκανης παρέας" την οποία εκείνος διάλεξε και η οποία έχει φτωχοποιήσει τη χώρα. "Άγεται και φέρεται και από τις συνιστώσες του. Όταν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει κάνει αυτό το οποίο ξέρει πολύ καλά: Πολώνει, πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα και λέει συνεχώς ψέματα. Αν ο κ. Τσίπρας πίστευε πραγματικά στο success story του δεν θα είχε ανάγκη να ακολουθήσει αυτήν την τακτική πόλωσης. Το κάνει επειδή γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγήσει τη χώρα. Εμείς, δε θα τον ακολουθήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση, όμως όποτε χρειάζεται σκληρή πολιτική απάντηση ο κ. Τσίπρας θα την παίρνει σε όλα τα επίπεδα και στη Βουλή και στην κοινωνία", ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απευθυνόμενος στους νέους της γαλάζιας παράταξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους κάλεσε όταν στο μέλλον χρειαστεί να αντιπαρατεθούν πολιτικά να το πράξουν με το βλέμμα στραμμένο στο "αύριο". Εκεί που, όπως επεσήμανε, ο πρόεδρος της ΝΔ αποσκοπεί και ο προγραμματικός λόγος της οδού Πειραιώς.

"Να χαράξουμε όλοι μαζί έναν οδικό χάρτη για την Ελλάδα του μέλλοντος, την Ελλάδα την οποία εσείς ονειρεύεστε και την Ελλάδα στην οποία εσείς θέλετε να ζήσετε, να δημιουργήσετε, να κάνετε οικογένεια, να μεγαλώσετε με τη σειρά σας τα δικά σας παιδιά. Και σε αυτήν την προσπάθεια σας θέλω όλους πρωτοπόρους, τολμηρούς και καινοτόμους. Μη διστάσετε να βγείτε έξω από το "κουτί", να μην είστε πάντα τελείως politically correct. Αλίμονο, αν εσείς δεν τολμήσετε να πείτε μια κουβέντα παραπάνω, να σπρώξετε και το Κόμμα σε μια κατεύθυνση η οποία θα είναι εναρμονισμένη με τις δικές σας ανησυχίες. Πρέπει λοιπόν να εναρμονίσουμε και εμείς τις δικές μας πολιτικές με τις δικές σας ανησυχίες. Για αυτό και αποδίδω τόσο μεγάλη σημασία στη δουλειά που γίνεται στην ΟΝΝΕΔ. Όχι απλά ως έναν δυναμικό πολιτικό μηχανισμό, αλλά ως τη σύνδεση, το νήμα που ενώνει την παράταξη με τις ανησυχίες, τα οράματα και τις ελπίδες μιας νέας γενιάς την οποία επιχείρησε κάποια στιγμή να εκφράσει ο κ. Τσίπρας, όπου σε αυτό το επίπεδο απέτυχε οικτρά", είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζοντας πως πριν από 18 μήνες έλαβε την απόφαση να καταργήσει την ΟΝΝΕΔ στην προηγούμενή της μορφή και να επιχειρήσει ένα νέο ξεκίνημα σε ένα πλαίσιο αξιών το οποίο θα ήταν απολύτως εναρμονισμένο με τον τρόπο με τον οποίον αντιλαμβάνεται τη Νέα Δημοκρατία του μέλλοντος, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τα μέλη της γαλάζιας νεολαιίστικης οργάνωσης να συνεχίσουν τον αγώνα τους με ακόμα μεγαλύτερη ορμή.

"Αφιερώστε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας στην πολιτική και στην ενασχόληση με τα κοινά. Ξέρω ότι είστε νέοι άνθρωποι που έχετε κι άλλες ασχολίες, είστε φοιτητές, έχετε δουλειές, έχετε τον ελεύθερο χρόνο σας, αλλά να ξέρετε ότι η ζύμωση με τα κοινά, η ενασχόληση με τα κοινά, σας δίνει εμπειρίες και βιώματα που θα σας συνοδεύουν για ολόκληρη τη ζωή σας. Μη δείτε ποτέ τους εαυτούς σας ως επαγγελματίες της πολιτικής. Κάποιοι από εσάς θα ασχοληθείτε με τα κοινά πιο σοβαρά, κάποιοι άλλοι θα ακολουθήσετε έναν άλλο δρόμο. Αλλά θα γνωρίζετε πάντα ότι σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια την οποία κάνουμε για να αλλάξουμε τον τόπο - κάποια στιγμή σε κάποια χρόνια από τώρα - θα λέτε ναι ήμουν και εγώ παρών στη μεγάλη προσπάθεια να ξανά κάνουμε την Ελλάδα μια κανονική χώρα, να ξανά πατήσει η Πατρίδα μας στα πόδια της, να ξανά μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να αποκτήσει το ρόλο που της αρμόζει για να αλλάξουμε την Ελλάδα, να φέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων και πάλι", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως για την οδό Πειραιώς η περαιτέρω πολιτική διείσδυση στη νεολαία αποτελεί στρατηγικό στόχο. "Αισθάνομαι ότι έχουμε ένα οπλοστάσιο ιδεών το οποίο κατεξοχήν θα πρέπει να κάνει "γκελ" στους νέους ανθρώπους. Γιατί εμείς μιλάμε για δουλειές, μιλάμε για αξιοκρατία, για ευκαιρίες για όλους, μιλάμε για Πανεπιστήμια τα οποία θα πρέπει να είναι συνδεδεμένα με την πραγματική παραγωγή, μιλάμε για νέους οι οποίοι θα βρουν μια ισορροπία μεταξύ μιας απαιτητικής αγοράς εργασίας και του προσωπικού χρόνου τον οποίο πρέπει να έχουν. Μιλάμε με άλλα λόγια για μια ατζέντα η οποία έχει στραμμένο το βλέμμα της στο μέλλον. Και αυτήν ακριβώς την ατζέντα θα πρέπει εσείς να την υπηρετήσετε. Θα πρέπει εσείς να την προάγετε. Και θα το κάνετε χτίζοντας μια νέα σχέση εμπιστοσύνης. Πείθοντας, κατεξοχήν τους συνομήλικούς σας, ότι το να παίρνει κανείς αποστάσεις σήμερα από την πολιτική δεν είναι η λύση στα προβλήματα του τόπου. Η πολιτική σημαίνει συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα. Μόνο μέσα από τη συμμετοχή προωθούνται και δρομολογούνται οι νέες ιδέες και τα νέα προγράμματα τα οποία μπορούν να αλλάξουν την Ελλάδα. Και αυτήν τη συμμετοχή τη θέλουμε και την επιζητούμε σε όλα τα επίπεδα. Τη θέλουμε σε επίπεδο ΟΝΝΕΔ, τη θέλουμε και σε επίπεδο Δ.Α.Π., της μεγάλης φοιτητικής μας οργάνωσης η οποία κρατάει πάντα τη σημαία ψηλά στα Πανεπιστήμια", σημείωσε.

capital.gr