Κ. Μητσοτάκης: Η πολιτική αλλαγή προϋπόθεση για ένα καλύτερο μέλλον
05/10/2017 22:18
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κ. Μητσοτάκης: Η πολιτική αλλαγή προϋπόθεση για ένα καλύτερο μέλλον

Την πολιτική αλλαγή όρισε ως προϋπόθεση για ένα καλύτερο μέλλον ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Βόρειο Ελλάδα, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους των Σερρών.

Ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στην κεντρική αγορά της πόλης και συνομίλησε με νέους, εργαζόμενους, συνταξιούχους και καταστηματάρχες, πολλοί εκ των οποίων του εξέφρασαν το αίτημα για πολιτική αλλαγή άμεσα. " Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που μπήκε σε κρίση και η μόνη που δεν βγήκε ακόμα. Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει...Προϋπόθεση είναι να υπάρξει πολιτική αλλαγή. Με αυτή την κυβέρνηση αισιοδοξία δεν πρόκειται να υπάρξει. Εμείς έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για το πως θα ανατάξουμε την οικονομία. Πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές. Πώς θα φέρουμε επενδύσεις”, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης, στη διάρκεια της περιοδείας του, επισκέφθηκε το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους για την πολύτιμη υποστήριξη που προσφέρουν με στόχο τη σωματική βελτίωση και ψυχική ανάταση των ΑΜΕΑ, που φτάνουν εκεί από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. "Είναι πολύ σημαντικό στην Ελλάδα της κρίσης να κινητοποιείται και η ίδια η κοινωνία των πολιτών, μέσα από οργανωμένες εθελοντικές δράσεις, που στόχο έχουν να βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες και αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη”, ανέφερε και συνεχάρη τα μέλη της ομάδας του ΚΕΘΙΣ "για την εξαιρετική προσφορά τους στην τοπική κοινωνία, αλλά κυρίως για το πάθος και την αγάπη που δείχνουν στη φροντίδα παιδιών που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

"Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που δεν συμβιβάζονται με την μετριότητα. Και αυτοί οι άνθρωποι, όταν βλέπουν ένα πρόβλημα, λένε "Γιατί όχι;”. Λένε "γιατί να μην μπορέσουμε να το κάνουμε;”. Και φαντάζομαι ότι όλη η ομάδα, που στήριξε πριν από 10 χρόνια το ΚΕΘΙΣ – όταν ξεκίνησε με αυτό το όνειρο – πήγε κόντρα στις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα της εποχής. Και αυτοί οι άνθρωποι, κατάφεραν, μέσα σε 10 χρόνια, να πετύχουν κάτι το εξαιρετικό”, επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βρέθηκε, επίσης, στη γέφυρα της Βυρώνειας, όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο των βουβαλοτρόφων της περιοχής Τρύφων Γιαντσίδη για την εκτροφή και τη μεταποίηση των προϊόντων όπως και τη σημασία που έχει η συγκεκριμένη δραστηριότητα για την ανάπτυξη του τόπου.

Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη και στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βυρώνειας, στο σημείο όπου ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Α’ μαζί με τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο δέχθηκαν την βουλγαρική αντιπροσωπεία την 1η Ιουλίου 1913 για να υπογράψουν τη συνθήκη ανακωχής μετά τη νίκη της Ελλάδας στο Β’ Βαλκανικό Πόλεμο. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το χωριό Άνω Πορόια, όπου συναντήθηκε με την Δήμητρα Ίτσιου, ανιψιά του ήρωα Δημητρίου Ίτσιου, η οποία του διηγήθηκε την ιστορία του θείου της που πολέμησε σε πολυβολείο στο οροπέδιο Μπέλες. Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε και μια μικρή βιοτεχνία παρασκευής βουβαλίσιου γάλακτος, όπου ενημερώθηκε από τους ιδιοκτήτες για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της υπερφορολόγησης αλλά και της έλλειψης κινήτρων από πλευράς Κράτους για επέκταση της δραστηριότητάς τους.