Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ στηρίζει τη βιομηχανική δραστηριότητα και την καινοτομία
05/10/2017 16:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ στηρίζει τη βιομηχανική δραστηριότητα και την καινοτομία

Tην πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει τη βιομηχανική δραστηριότητα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα ανέδειξε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που ξεκίνησε την περιοδεία του στους νομούς Σερρών και Κιλκίς με την επίσκεψή του στο εργοστάσιο μονωτικών υλικών FIBRAN.

"Για να στηρίξουμε τη βιομηχανική δραστηριότητα, έχουμε, ήδη, παρουσιάσει ένα πλέγμα πολιτικών παρεμβάσεων, που ξεκινούν με την μείωση της φορολογίας, αλλά δεν σταματούν εκεί. Χρησιμοποιούμε την φορολογία ως επενδυτικό κίνητρο, επεκτείνοντας τα αφορολόγητα αποθεματικά και δίνοντας περισσότερα φορολογικά κίνητρα, για επενδύσεις στην καινοτομία. Εκεί, δηλαδή, που ξέρουμε ότι μπορούμε να διακριθούμε. Επιχειρήσεις σαν την FIBRAN, χρειάζονται, όμως, και κάτι ακόμα. Χρειάζονται την απλοποίηση του αδειοδοτικού πλαισίου, προκειμένου να μπορούν να προχωρούν με ταχύτητα και με προβλεψιμότητα στις απαραίτητες επενδύσεις. Ο κ. Αναστασιάδης – και θα το πω αν επιτρέπετε – μετά από τέσσερα χρόνια ταλαιπωρίας, από τις ελληνικές Αρχές, επέλεξε, τελικά - αναγκάστηκε μάλλον - να πραγματοποιήσει μια επένδυσή του στην Ιταλία. Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Από την στιγμή που ένας επενδυτής θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, πρέπει να μπορεί να το κάνει με ταχύτητα, με προβλεψιμότητα, με φορολογική ασφάλεια. Έτσι ώστε να γνωρίζει ότι τα χρήματα τα οποία επενδύει θα τα πάρει πίσω εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος, δημιουργώντας ταυτόχρονα και θέσεις απασχόλησης και τονώνοντας την τοπική οικονομία”, σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η στήριξη των επιχειρήσεων που δημιουργούν θέσεις απασχόλησης, που εξάγουν και είναι παγκόσμια ανταγωνιστικές. "Έχουμε τέτοιες επιχειρήσεις. Χρειαζόμαστε πολύ περισσότερες. Και, σε αυτήν την κατεύθυνση, θα κινηθούν και οι δικές μας πολιτικές προτεραιότητες”, τόνισε και ανέδειξε τη διάσταση της ανακαίνισης του υφιστάμενου κτιριακού δυναμικού της χώρας και τη βελτίωση της ενεργειακής του απόδοσης. "Έχουμε ένα απόθεμα παλαιών κτιρίων, τα οποία καταναλώνουν πολύ μεγάλη ενέργεια. Και ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να μειώσουμε την κατανάλωση του ενεργειακού αποτυπώματος και να συμβάλουμε στην προσπάθεια που έχουμε αναλάβει για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, είναι η βελτίωση της μόνωσης, όχι μόνο των νέων κτιρίων, αλλά και των υφιστάμενων κτιρίων. Είχα την ευκαιρία και στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, να εξαγγείλω ένα φιλόδοξο πρόγραμμα φορολογικών κινήτρων, για όσους συμπολίτες μας επιλέξουν - πάντα προσκομίζοντας όλα τα σχετικά παραστατικά - να ανακαινίσουν τις οικίες τους ή τις επιχειρήσεις τους, έτσι ώστε να τις κάνουν πιο αποδοτικές ενεργειακά”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

capital.gr