Κ. Μητσοτάκης: Η λύση με τα Σκόπια πρέπει να είναι πακέτο
20/02/2018 20:55
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κ. Μητσοτάκης: Η λύση με τα Σκόπια πρέπει να είναι πακέτο

Στην επισήμανση πως η Ελλάδα θα πρέπει να επιδείξει αποφασιστικότητα απέναντι στην αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας προχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Politico". Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε και στο ονοματολογικό των Σκοπίων, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει λύση πακέτο.

"Όλα τα ζητήματα θα πρέπει να λυθούν ταυτόχρονα. Δεν είναι μόνο το όνομα, είναι ο αλυτρωτισμός, είναι το ζήτημα της αλλαγής των σχολικών βιβλίων, και είναι εν τέλει και η συνταγματική αναθεώρηση, ώστε να διασφαλίσουμε πως ό,τι συμφωνηθεί θα αποτυπώνεται στο Σύνταγμα της χώρας, ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που παραχώρησε τη συνέντευξη στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου. "Αν δεν προτίθενται να αλλάξουν το Σύνταγμα τους τώρα, εμείς, ως κόμμα, δεν πρόκειται να μπούμε σε συζητήσεις", πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, εστιάζοντας στην πιθανότητα ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε: "Υπάρχει λόγος ανησυχίας. Έχει αυξηθεί σημαντικά η ένταση στην περιοχή τον τελευταίο χρόνο. Η Τουρκία αμφισβητεί ελληνικά εδάφη, κάτι που κάνει εδώ και 20 χρόνια. Αλλά το τελευταίο διάστημα, το κάνει πολύ πιο επιθετικά. Χρειάζεται να επιδείξουμε αποφασιστικότητα".

Αυτό που σχολιάζουν, πάντως, στην οδό Πειραιώς είναι ότι ο κ. Τσίπρας ακύρωσε τη συμμετοχή του στη διάσκεψη του Μονάχου, ενώ ο κ. Καμμένος διέκοψε την επίσκεψη του.

capital.gr