Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση επιδεικνύει έλλειψη πολιτικής βούλησης στο Ελληνικό
30/09/2017 12:58
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση επιδεικνύει έλλειψη πολιτικής βούλησης στο Ελληνικό

Νέες βολές κατά της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου για τη στάση της στη μείζονα ατζέντα των επενδύσεων εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταβαίνοντας στη Σαλαμίνα, προκειμένου να ενημερωθεί από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς, αλλά και κατοίκους του νησιού, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της τεράστιας οικολογικής καταστροφής που προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στην περίπτωση του Ελληνικού το Μέγαρο Μαξίμου επιδεικνύει χαρακτηριστική ανικανότητα και έλλειψη πολιτικής βούλησης να διαχειριστεί σημαντικά ζητήματα.

"Ο κ. Τσίπρας μπορεί στα λόγια να ισχυρίζεται ότι θέλει αυτήν την επένδυση, στην πράξη όμως, δεν ξέρω πραγματικά τι πιστεύει. Αυτό που βλέπω είναι ότι παραπάνω από το μισό του κόμμα δεν την θέλει, με αποτέλεσμα να έχουμε συνεχείς καθυστερήσεις και να στερείται η δυνατότητα από τη χώρα μας να υλοποιήσει μια πολύ σημαντική επένδυση που θα δημιουργήσει πολλές δεκάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Όταν εμείς μιλάμε για επενδύσεις ξέρουμε πως θα τις φέρουμε στη χώρα και πως θα τις υλοποιήσουμε. Πιστεύουμε στις επενδύσεις, πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά και στο σεβασμό του περιβάλλοντος και την τήρηση των κανόνων. Σε αυτά τα ζητήματα δεν έχουμε καμία δεύτερη σκέψη και ξέρουμε ότι μέσα από επενδύσεις θα έρθουν δουλειές στην Ελλάδα. Δυστυχώς, όμως, η διγλωσσία που επιδεικνύει προσωπικά ο κ. Τσίπρας στο ζήτημα αυτό κρατάει τη χώρα μας πίσω. Για αυτό και εμείς μιλάμε για ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής με περιστολή των κρατικών δαπανών και περιστολή της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών. Είναι η μόνη λύση για να μπορέσει η χώρα να βγει από το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει", επεσήμανε, μιλώντας στο "Σκάι", ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η τέταρτη κατά σειρά επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις περιοχές που βρέθηκαν στο επίκεντρο της οικολογικής καταστροφής, η οποία έπληξε το Σαρωνικό.

"Το θέμα του ναυαγίου, όπως βλέπω, έχει φύγει από τα φώτα της δημοσιότητας. Όμως, το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι εδώ. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις περιοχές του Αργοσαρωνικού, τους Δήμους της παράκτιας ζώνης, αλλά αφορά τις περιοχές εκείνες που έχουν τα περισσότερα προβλήματα, όπως η Σαλαμίνα. Αυτός είναι ο σκοπός μας σήμερα. Να συζητήσουμε με τους κατοίκους και όχι τόσο να αποδώσουμε πολιτικές ευθύνες. Νομίζω πως αυτές έχουν ήδη αποδοθεί και οι πολίτες γνωρίζουν πως η κυβέρνηση επέδειξε πολύ μεγάλη ανεπάρκεια στη διαχείριση αυτού του προβλήματος. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τι θα γίνει από εδώ και στο εξής. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο πρωθυπουργός. Είναι η τέταρτη φορά που επισκέπτομαι μια περιοχή που έχει πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα", σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε, για ακόμα μία φορά, στο στοιχείο της ύπαρξης διαθέσιμων χρηματοδοτικών πόρων από το ταμείο αποζημιώσεων κατά της θαλάσσιας ρύπανσης, εγκαλώντας το αρμόδιο υπουργείο πως δεν πράττει τίποτα το ουσιαστικό, για να κινητοποιήσει αυτούς τους πόρους.

"Υπάρχουν διαθέσιμοι ευρωπαϊκοί πόροι που αφορούν τους αλιείς μας. Είχα βρεθεί πριν από δέκα ημέρες πάλι στο Κερατσίνι και συζήτησα με παράκτιους αλιείς. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν φαίνεται να έχει κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση. Έχω δώσει εντολή στους ευρωβουλευτές μας να διερευνήσουν την δυνατότητα εξεύρεσης πρόσθετων ευρωπαϊκών πόρων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά. Στην επόμενη επίσκεψη, που θα έχω στις Βρυξέλλες, θα φροντίσω να θέσω το ζήτημα αυτό στον αρμόδιο Επίτροπο αλιείας", τόνισε.

capital.gr