Κ. Μητσοτάκης: Η έξοδος από την κρίση θα έρθει μόνο μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις
09/02/2017 17:55
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κ. Μητσοτάκης: Η έξοδος από την κρίση θα έρθει μόνο μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις

Στην ανάγκη να προτάξει η χώρα ένα διαφορετικό αναπτυξιακό αφήγημα, που θα τη φέρει μακριά από τα μονοπάτια της κρίσης, εστίασε στις δηλώσεις του κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε σήμερα σε περιοχές του Πειραιά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεμήνυσε πως οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι το κλειδί της εξόδου από την ύφεση, ενώ συνεχίζοντας τη στρατηγική των ανοιγμάτων προς τους πολίτες (ανεξάρτητα από το τι επέλεξαν να ψηφίσουν στις προηγούμενες εκλογές) τόνισε πως κοινό σημείο όλων είναι το μέλλον της Ελλάδας και όχι οι τσακωμοί για το παρελθόν.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Μετρό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Εκεί είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από τους μηχανικούς της "Αττικό Μετρό" και ενημερώθηκε για την πορεία του έργου, το οποίο θα ενώνει το αεροδρόμιο με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στο βιομηχανικό-επιχειρηματικό πάρκο Σχιστού, όπου συναντήθηκε με επιχειρηματίες. "Θέλω να επαναλάβω την προσωπική μου δέσμευση για την ανάγκη η χώρα να μπορέσει να προτάξει ένα διαφορετικό αναπτυξιακό αφήγημα, το οποίο θα τη βγάλει από την κρίση. Η έξοδος από την κρίση θα έρθει μόνο μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις. Θα έρθει μέσα από μικρές, μεσαίες και μεγάλες εταιρίες, οι οποίες θα επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους και θα μπορούν να διεκδικούν θέση στις παγκόσμιες αγορές και όχι μόνο στην εγχώρια αγορά”, σημείωσε, στη δήλωσή του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως το σχέδιο της οδού Πειραιώς έχει στον πυρήνα του την απελευθέρωση της υγιούς επιχειρηματικότητας. "Μέσα από ένα πλαίσιο μείωσης φορολογικών συντελεστών, επανεξέτασης του μη μισθολογικού κόστους, αλλά και μιας συνολικής απλοποίησης για να μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας πιο εύκολα. Χωρίς να ταλαιπωρείστε από μια αφόρητη γραφειοκρατία, η οποία σε κάθε κλάδο έχει και τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αυτό σε συνδυασμό με μια πολιτική σταθερότητα και μια κυβέρνηση, η οποία θα είναι φιλική προς τις επενδύσεις, μπορεί πραγματικά να απογειώσει την ελληνική οικονομία”, ανέφερε.

"Αντί να τσακωνόμαστε για το παρελθόν, ας μιλήσουμε για το μέλλον. Ας μιλήσουμε για τις πραγματικές προοπτικές του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου. Ας μιλήσουμε για τις πραγματικές προοπτικές της περιοχής του Πειραιά. Για να δώσουμε μια ελπίδα, μια προοπτική σε αυτούς που σήμερα έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ανέργους, οι οποίοι, δυστυχώς, με την παρούσα Κυβέρνηση, δεν έχουν καμία προοπτική, καμία ελπίδα”, ήταν το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

capital.gr