Κ. Μητσοτάκης: Η ΔΕΘ είναι για τον Α. Τσίπρα βωμός ψεύδους
29/08/2017 11:47
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κ. Μητσοτάκης: Η ΔΕΘ είναι για τον Α. Τσίπρα βωμός ψεύδους

Χαράσσοντας νέες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην οπτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για το αύριο της χώρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε το βήμα της συνεδρίασης των γαλάζιων τομεαρχών, προκειμένου να φέρει στο προσκήνιο το θετικό αφήγημα της οδού Πειραιώς.


Στην τελευταία στροφή πριν την άνοδό του στη Θεσσαλονίκη και στη Διεθνή Έκθεση, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε εφ’ όλης της πολιτικής και οικονομικής ύλης επίθεση κατά της συγκυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Εγκάλεσε το οικοσύστημα της Κουμουνδούρου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων πως προσπαθεί να αποκρύψει τη σκληρή πραγματικότητα, με διχασμό των πολιτών και νέα ψεύδη, ενώ κατέστησε σαφές πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να παρακολουθήσει τον "πόλεμο λάσπης" της συγκυβέρνησης.

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης δε στάθηκε στην άσκηση δριμύτατης κριτικής προς την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κυρίως για τα ζητήματα της πραγματικής οικονομίας και της καθημερινότητας.

Διεμήνυσε προς άπαντα τα γαλάζια στελέχη πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρχής γενομένης από το βήμα της ΔΕΘ, θα μιλήσει για το αύριο της Ελλάδας και όχι για το παρελθόν. Θα δώσει απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που απασχολούν, κατά κύριο λόγο, τους νέους και τις ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού, οι οποίες βάλλονται από την υπερφορολόγηση.

Κρατώντας, πάντα, σταθερά στο προσκήνιο το αίτημα της πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη η χώρα, προκειμένου να περάσει πέρα και επάνω από τα Μνημόνια, μέσω μίας νέας κυβέρνησης, με πρόσημο μεταρρυθμιστικό και επενδυτικό, το οποίο θα φέρει την ανάπτυξη.

Η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προς τους τομεάρχες του κόμματος αναπτύχθηκε σε δύο φάσεις. Η πρώτη είχε ως καίριο αποτύπωμα την επίθεση που δέχονται οι πολίτες από το μέτωπο της υπερφορολόγησης, με τον κ. Μητσοτάκη να τονίζει πως η κοινωνία έχει ξεπεράσει το όριο της αντοχής της. "Μια μέση ελληνική οικογένεια μέχρι τα Χριστούγεννα θα πρέπει να καταβάλει φόρους ύψους 6.000 ευρώ", σημείωσε και φέρνοντας ως τελευταίο παράδειγμα τον ΕΝΦΙΑ, υπενθύμισε πως ήταν ο ίδιος ο νυν πρωθυπουργός που είχε υποσχεθεί το 2014 πως θα τον καταργήσει και μετά είχε υποσχεθεί πως θα μειώσει.

"Ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να ξεγελάσει και πάλι τους Έλληνες. Η εξάντληση της κοινωνίας είναι ορατή. Οι πιο πολλοί Έλληνες δεν πληρώνουν, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν. Τα μόνα έσοδα που πηγαίνουν καλά είναι αυτά από τις κατασχέσεις. Νέα μέτρα 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ψήφισε η κυβέρνηση είναι προ των πυλών. Είναι μέτρα που θα πλήξουν τους πάντες και κυρίως τους πιο αδύναμους", ανέφερε.

Καμπανάκι κινδύνου

Αποτυπώνοντας την απόσταση που χωρίζει τη χώρα από τις υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ένωσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία τόνισε πως η Ελλάδα είναι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η θλιβερή απεικόνιση σε μία θετική διεθνή συγκυρία.

"Ο τουρισμός πήγε και πάει καλύτερα. Αυτό, όμως, δε φτάνει. Στην Ελλάδα οι προβλέψεις αναθεωρούνται προς το χειρότερο, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη αναθεωρούνται προς το καλύτερο. Όσο πέφτει η ανάπτυξη, τόσο αυξάνονται οι φόροι. Το ΑΕΠ είναι 30 δισεκατομμύρια λιγότερο από όσο θα ήταν εάν δεν είχε μεσολαβήσει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ακόμα δεν έχουμε επιστρέψει στο επίπεδο του 2014. Η κυβέρνηση θριαμβολογεί και μιλά για έξοδο από την κρίση. Ο κίνδυνος για τη χώρα δεν έχει περάσει. Προχωράμε αργά. Με ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν καλύπτουμε το χαμένο έδαφος. Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να αποκρύψει την πραγματικότητα. Με διχασμό των Ελλήνων. Με ψέματα. Η δήθεν κατάργηση των πανελλήνιων εξετάσεων μεταλλάχθηκε στο διπλασιασμό τους. Η κυβέρνηση παίζει παιχνίδια στις πλάτες των πολιτών. Δείχνει ανοχή σε αυτούς που τα σπάνε. Αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή να κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην καρέκλα. Αλλά δεν είναι ικανή να κάνει τίποτα για το μέλλον των πολιτών. Για τον κ. Τσίπρα η ΔΕΘ θα παραμένει πάντα ένας βωμός ψεύδους.

Επισημάναμε 13 μόνο από τα ψεύδη του κ. Τσίπρα. Απάντηση δε λάβαμε, γιατί κάποιοι μάλλον είναι προετοιμασμένοι να ετοιμάζουν τα ψεύδη του 2017. Θα υποσχεθούν δουλειές. Θα πουν πως τελειώνουμε με τα μνημόνια, όταν έχουν δεσμεύσει τη χώρα για πολλά χρόνια. Θα μιλήσουν για αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, την ώρα που έχουν ψηφιστεί μειώσεις μισθών και συντάξεων. Θα στήσουν φιέστες για επενδύσεις που εμείς δρομολογήσαμε. Έστω και με τον τρόπο αυτό είναι θετικό να υπάρχει για τη χώρα επενδυτικό ενδιαφέρον.Το καλωσορίζουμε. Όπως καλωσορίζουμε και τον κ. Μακρόν.

Εμείς καλούμε τους επενδυτές να έρθουν στη χώρα, σε αντίθεση με όσα έπραττε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζουν πως μετά τις εκλογές θα προκύψει μία κυβέρνηση που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση", επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Κωδικός "επανεκκίνηση" της χώρας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο δεύτερο σκέλος της παρέμβασής του προς τους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας, έστειλε μηνύματα προς το εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης, ζητώντας από τα στελέχη να γίνουν ακόμα πιο παρεμβατικά.

"Αυτή η κυβέρνηση δε μπορεί. Απέτυχε. Δε θα παρακολουθήσουμε τον πόλεμο λάσπης του ΣΥΡΙΖΑ. Η τοξικότητα της Κουμουνδούρου είναι εμπόδιο για την πατρίδα. Δε θα ρίξουμε νερό στο μύλο εκείνων που θέλουν να ξεπλύνουν τις αποτυχίες τους. Η παράταξη μας έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση. Η ΝΔ κοιτάει μπροστά, ενώνει και δε διχάζει. Δεν κοιτάμε τι ψήφισε κάθε Έλληνας. Καλούμε τους πολίτες για να δώσουμε στην Ελλάδα αυτό που της αξίζει. Η χώρα χρειάζεται επανεκκίνηση. Πρέπει όλοι να κάνουμε υπερβάσεις. Οι νέες μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες θα χτιστούν επάνω σε πραγματικά ερωτήματα. Πώς θα έρθουν νέες δουλειές; Πώς θα μειώσουμε τους φόρους; Πώς θα φτιάξουμε καλύτερα πανεπιστήμια; Πώς θα νιώθουμε ασφαλείς; Σε αυτά τα ερωτήματα δίνουμε και θα δώσουμε απαντήσεις. Σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση και αύριο ως κυβέρνηση. Την πολιτική ατζέντα την καθορίζουμε εμείς και την καθορίζουμε με όρους ουσίας", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Δε θα απαντήσουμε στις γελοιότητες όσων μιλούν για ακροδεξιές αποκλίσεις, την ώρα που συγκυβερνούν με τον Πάνο Καμμένο", ήταν το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έθεσε ως το μεγάλο επόμενο στοίχημα του κόμματος την επικοινωνία του ανανεωμένου γαλάζιου σχεδίου για την ανασυγκρότηση και την επανεκκίνηση του τόπου.

"Θέλω να είμαστε ακόμα πιο παρεμβατικοί. Τους επόμενους μήνες θα ξεδιπλώσουμε το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου μας. Τον τελευταίο χρόνο καταθέσαμε πολλές θετικές προτάσεις. Φέτος στη ΔΕΘ θα μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Θα μιλήσουμε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν. Θα μιλήσουμε για την Ελλάδα των ευκαιριών. Για τους νέους. Οι πολίτες γνωρίζουν πως έχουν να κάνουν με μία κυβέρνηση που όταν δε ψεύδεται διχάζει και όταν δε διχάζει λασπολογεί. Παραμένω αθεράπευτα αισιόδοξος για τις προοπτικές της πατρίδας μας. Πιστεύω στους Έλληνες και στις δυνατότητές μας. Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το βήμα και να γράψουμε εμείς τη δική μας ιστορία", τόνισε.

capital.gr