Κ. Μητσοτάκης: Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς
26/02/2018 19:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κ. Μητσοτάκης: Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς

Στο στόχαστρο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, βρέθηκε για ακόμα μία φορά το περιλάλητο αφήγημα της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου περί του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς. Από το βήμα της Βουλής και στην παρέμβασή του για τα ζητήματα της Παιδείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου, επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ψήφισε το νόμο που επέτρεψε τόσο στο πρώην πλέον κυβερνητικό στέλεχος, όσο και στο σύζυγό της, υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, να λαμβάνουν επίδομα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.

"Έπρεπε να περάσουν τρεις ημέρες έντονης αντίδρασης, για να δηλώσει ο κ. Τσίπρας αρχικά ενοχλημένος και στη συνέχεια να απομακρύνει την κ. Αντωνοπούλου. Η ουσία παραμένει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ψήφισε το νόμο που επέτρεψε στην κ. Αντωνοπούλου και στο σύζυγό της να λαμβάνουν επίδομα 1.000 ευρώ, την ώρα που διαθέτουν μεγάλη περιουσία. Η κ. Αντωνοπούλου έκανε αίτηση κάθε μήνα. Όπως με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου, η σχετική διάταξη ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου του 2015. Μαζί με το τρίτο μνημόνιο. Η χώρα χανόταν κι εσείς περνούσατε ρουσφέτια. Η αποπομπή δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Η ανακοίνωση της κ. Αντωνοπούλου ήταν σπονδή στην υποκρισία. Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Οι πολίτες το γνωρίζουν. Υπάρχει μία ταχύτατη διολίσθηση στο δρόμο της ηθικής απαξίωσης", τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστίασε και στα ζητήματα ανομίας, με αφορμή τη νέα κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και στα επεισόδια έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

"Το ίδιο συνέβη έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Αλλά και στις φυλακές Κορυδαλλού. Δράστες οι αλληλέγγυοι προς το φερόμενο δράστη. Τα θεωρείτε όλα αυτά ασήμαντα; Τι κάνετε για να αντιδράσετε; Γιατί δείχνετε ανοχή; Είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα. Η ανοχή της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ στη βία θα είναι μηδενική, αυτά τα φαινόμενα θα τελειώσουν οριστικά και αμετάκλητα", επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερχόμενος στην ατζέντα της Παιδείας, με αιχμή την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε πως η οδός Πειραιώς έχει δεσμευτεί πως σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών του κ. Γαβρόγλου θα αναθεωρηθούν άμεσα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα καινούριο πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση.

"Η επιλογή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ως προς την κεντρική της σύλληψη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ως προς την αρχική σύλληψη η πρωτοβουλία είναι καταρχάς θετική. Ωστόσο υπονομεύεται μία ιδέα που υλοποιείται με λανθασμένο τρόπο. Είναι αποσπασματική η πρωτοβουλία. Δεν εντάσσεται σε σχέδιο για τη σύνδεση με την αγορά εργασίας. Δεν έχω ακούσει κάτι για το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα. Ο κ. Τσίπρας ανακοινώνει με άνεση μεγάλη την ίδρυση νέων σχολών. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η εξαγγελία στην Πάτρα για ίδρυση τέταρτης νομικής σχολής. Αναρωτιέμαι, όλες αυτές οι εξαγγελίες είναι αποτέλεσμα κάποιας μελέτης; Με τι κριτήριο προχωράτε σε αυτές τις κινήσεις; Πώς συνδέεται τον αριθμό των αποφοίτων με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας; Κάνετε εξαγγελίες, για να εισπράξετε ένα χειροκρότημα από την τοπική κοινωνία. Αυτό, όμως, δε συνιστά ολοκληρωμένη πολιτική για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας", σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο "γραμμένο στο πόδι".

capital.gr