Κ. Μητσοτάκης: Δεν πάω σε συμβούλιο αρχηγών, χωρίς ενιαία θέση της κυβέρνησης
12/01/2018 16:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κ. Μητσοτάκης: Δεν πάω σε συμβούλιο αρχηγών, χωρίς ενιαία θέση της κυβέρνησης

Μήνυμα στους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών εάν δεν υπάρξει προηγουμένως αποσαφηνισμένη και ενιαία θέση της κυβέρνησης για το ζήτημα των Σκοπίων, έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε γεύμα που παρέθεσε σε δημοσιογράφους με αφορμή τη νέα χρονιά, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε και πάλι ότι το Βουκουρέστι είναι ο ελάχιστος πήχης για τη συγκυβέρνηση. Παράλληλα, έφερε και πάλι στο προσκήνιο τις τρεις "κόκκινες γραμμές" της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αφορούν στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, στο erga omnes και στις δηλώσεις και κινήσεις αλυτρωτισμού της γειτονικής χώρας.

"Το πακέτο πρέπει να είναι συνολικό. Εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο η θέση μας περί αρραγούς κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για να μπούμε στη συζήτηση. Μυστική διπλωματία, διχαστικός λόγος και εθνική συναίνεση δεν πάνε μαζί" επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ και πήρε θέση για την επίθεση του υπουργείου Εξωτερικών στην εκκλησία. "Είναι απαράδεκτο το να χαρακτηρίζεται κάποιος χρυσαυγίτης επειδή έχει ευαισθησία" είπε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι καθένας είναι ελεύθερος να συμμετάσχει σε συλλαλητήρια. "Όπως έχει πει και ο ιδρυτής της παράταξής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής, εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια" πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε και τη συνέντευξη που παραχώρησε ο απερχόμενος επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. "Ομολόγησε αυτό που όλοι ξέρουμε. Δεν υπήρξε καμία διαπραγμάτευση γιατί ο κ. Τσίπρας είπε ναι σε όλα. Θέλω να επισημάνω την οπισθοδρόμηση στις μεταρρυθμίσεις. Όλοι βολεύονται (σ.σ. οι εμπλεκόμενες πλευρές στη διαπραγμάτευση), το θέμα είναι να βολεύονται οι πολίτες. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες για τη μετά το πρόγραμμα εποχή".

capital.gr