Κ. Μητσοτάκης: Δε θα πέσω στην παγίδα των υπέρμετρων υποσχέσεων
31/08/2017 20:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κ. Μητσοτάκης: Δε θα πέσω στην παγίδα των υπέρμετρων υποσχέσεων

Συνειδητή χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης,την επιλογή του να πορευτεί λέγοντας στους πολίτες την αλήθεια.

"Οι πολίτες έχουν εξαπατηθεί πολλές φορές και δεν αντέχουν άλλα ψέματα. Τα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες είναι οι νέες δουλειές, η ασφάλεια και η εκπαίδευση. Πιστεύω στη δύναμη της αλήθειας. Είναι πολύ εύκολο να πέσει κανείς στην παγίδα των υπέρμετρων υποσχέσεων", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σε συζήτηση που είχε με μεταπτυχιακούς φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστήμιου Stanford.

"Διανύουμε τον όγδοο χρόνο οικονομικής κρίσης. Οι πολίτες παραμένουν απαισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας. Η πλειονότητα εκτιμά ότι η κατάσταση χειροτερεύει", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επεσήμανε ότι οι αιτίες της κρίσης ήταν η αποτυχία των πολιτικών, ο υπερβολικός δανεισμός και το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν κατόρθωσε να αξιοποιήσει την είσοδό της στην Ευρωζώνη για να γίνει πιο ανταγωνιστική ως οικονομία.

"Το 2015, οι λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση για να ανέλθουν στην εξουσία. Ξόδεψαν έξι μήνες διαπραγμάτευσης και τελικώς υπέγραψαν το τρίτο Μνημόνιο με τεράστιο κόστος για τους Έλληνες πολίτες", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ερωτηθείς για το δικό του σχέδιο εξόδου από την κρίση ανέφερε πως αυτό που είναι αναγκαίο είναι να έχουμε την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων.

"Να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας. Με λιγότερους φόρους και ιδιωτική πρωτοβουλία να βάλουμε ξανά μπροστά τη "μηχανή” της ελληνικής οικονομίας. Με καλύτερο και αποτελεσματικότερο Κράτος, που θα στέκεται αρωγός στις επενδύσεις και δεν θα ταλαιπωρεί τους πολίτες. Προσωπικά, στοχεύω να οικοδομήσω, και πάλι, την εμπιστοσύνη ανάμεσα στους πολίτες και την πολιτική", επεσήμανε.

Όσον αφορά στις αλλαγές που θα πραγματοποιήσει τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής του, ο πρόεδρος της ΝΔ τονισε: "Θα προχωρήσουμε σε μείωση των φορολογικών συντελεστών και περικοπή των δαπανών. Με ουσιαστικές αλλαγές στις διαδικασίες χορήγησης άδειας λειτουργίας στις επιχειρήσεις και με εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις που θα στείλουν "μήνυμα” στους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια. Και, βεβαίως, είναι αναγκαία η μεταρρύθμιση στην Παιδεία, ώστε η χώρα να πάψει να εξάγει φοιτητές και να γίνει κέντρο εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη".

capital.gr