Ηχηρή απάντηση Μητσοτάκη σε Ντάισελμπλουμ
02/10/2017 22:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ηχηρή απάντηση Μητσοτάκη σε Ντάισελμπλουμ

Ηχηρή απάντηση στον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και στην τοποθέτησή του να μην υπάρξουν εκλογές πριν τη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, το 2019, έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Το Σύνταγμα ορίζει ότι οι εκλογές γίνονται όταν χαθεί η κυβερνητική πλειοψηφία ή όταν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Δεν είναι δουλειά κανενός να καθορίσει πότε είναι η κατάλληλη ώρα για εκλογές στην Ελλάδα. Είναι μια εσωτερική υπόθεση που αφορά τη χώρα", τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας πριν λίγη ώρα σε εκδήλωση του Harvard Business School Club of Greece.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κρατώντας σταθερά την εκπεφρασμένη θέση του για την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή, τόνισε πως οι εκλογές δεν αποτελούν λόγο αστάθειας αλλά είναι ένας τρόπος να αποκτήσει η χώρα μία κυβέρνηση ικανή να της προσφέρει ένα επίπεδο ανάπτυξης που θα ικανοποιήσει τους πολίτες. Παράλληλα, έφερε, εκ νέου, στο προσκήνιο, την ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, στα οποία έχει δεσμεύσει τη χώρα η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε μία συνέχεια της αναφοράς που πραγματοποίησε από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

"Απαιτείται μία νέα κυβέρνηση ικανή να υλοποιήσει μια μεταρρυθμιστική ατζέντα. Μόνο έτσι θα προσελκύσουμε περισσότερους επενδυτές και θα ανακτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπιστία. Οι Έλληνες δεν πρέπει να ξεχάσουν τι έγινε το 2015. Και δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι είμαστε κοντά στο τέλος του 2017 και ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο σημείο που ήμασταν το 2014", επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Εστιάζοντας στα των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως οι πιστωτές της Ελλάδας συμφώνησαν σε αυτά ως αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Διεμήνυσε, δε, πως η οδός Πειραιώς θα αξιοποιήσει τον δημοσιονομικό χώρο, προκειμένου να μειώσει τους φόρους και όχι να αυξήσει τις δαπάνες.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών δε θα επηρεάσει σημαντικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα. "Πρέπει να αποκτήσουμε την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων. Όχι να τις υλοποιούμε επειδή μας επιβάλλονται αλλά διότι θέλουμε να καταστήσουμε την ελληνική οικονομία ανταγωνιστική", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ όσον αφορά στις εξελίξεις στην Ευρώπη ανέφερε ότι υπάρχει ξεκάθαρα ένα παράθυρο ευκαιρίας για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

Ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα, εκτίμησε ότι τόσο ο Γάλλος Πρόεδρος, Μακρόν όσο και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Μέρκελ, θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία αυτή για να πραγματοποιήσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα σημαντικά βήματα προς την ολοκλήρωσή του. "Η Ελλάδα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας δεδομένου ότι οι εξελίξεις στα ζητήματα της μετανάστευσης, της ασφάλειας και της δημιουργίας ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής την επηρεάζουν άμεσα", ανέφερε.

capital.gr