Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη;
07/03/2018 15:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη;

Έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι όταν καταρρέουν τα καθεστώτα μηχανεύονται ό, τι πιο διεστραμμένο και άρρωστο υπάρχει προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία.

Το μονό που κατάφεραν ωστόσο ήταν να τους γυρίσουν μπούμερανγκ οι προβοκάτσιες και η προπαγάνδα και να επιτείνουν απλώς τη συντριβή τους.

Πάρτε για παράδειγμα το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η βασική τους στόχευση για να επιβιώσουν ήταν να στεφθεί με επιτυχία το περίφημο success story.

Για να το πετύχουν, υπερφορολόγησαν τους πάντες, στέγνωσαν την αγορά και φέσωσαν τις τράπεζες, επιβαρύνοντας την οικονομία με 200 δισ., όπως μας διαφώτισε ο Βίζερ.

Ενώ αν δεν υπήρχε το καταστροφικό εξάμηνο του 15’, σύμφωνα με τον Ρέγκλινγκ, η Ελλάδα σήμερα θα είχε μεγαλύτερη ανάπτυξη και δεν θα βρισκόταν μεταξύ σφύρας και άκμονος απειλούμενη επί της ουσίας με νέο μνημόνιο.

Εν ολίγοις αν συνέχιζαν την επιτυχημένη συνταγή Σαμαρά και δεν έπεφταν θύματα των εμμονών τους η χώρα σήμερα θα πετούσε.

Παρά το γεγονός ότι οι δανειστές έκρουαν και κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου για εκτροχιασμό του προγράμματος, ο Τσίπρας κυριευμένος από τις αυταπάτες του συνέχιζε και συνεχίζει να ολισθαίνει σε επικίνδυνες ατραπούς.

Το αποτέλεσμα της έλλειψης στοιχειωδών οικονομικών γνώσεων του λαοπρόβλητου είναι να απειλείται η χώρα με νέα δυσβάσταχτα μέτρα.

Oι περισσότεροι πλέον λένε, ότι η Ελλάδα δεν έχει την απαιτούμενη δυναμική για να αντέξει να δανείζεται από τις αγορές και τα «μαξιλαράκια» που προσπαθεί να εξασφαλίσει δεν θωρακίζουν την οικονομία καθώς δεν φτάνουν ούτε για πασατέμπο. Τουτέστιν, success story πάπαλα, καλημέρα «νέο μνημόνιο».

Βέβαια για να φανούν όλα αυτά θα χρειαστεί χρόνος.

Όμως, με τα μέτωπα να αυξάνονται αντί να μειώνονται, οι εξελίξεις επιταχύνονται και η μονή διέξοδος... διάσωσης για τον Αλέξη είναι να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, να πετάξει την καυτή πατάτα στον Κυριάκο και να ξαναφορέσει τον μανδύα του αντμνημονιακού πετώντας πέτρες από το πεζοδρόμιο.

Να εκπληρώσει δηλαδή αυτό που σχεδίαζε εδώ και καιρό, ως εναλλακτικό πλάνο, με στόχο να έχει ενεργό ρόλο στις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις.

Εάν δεν είχε κάνει την γκάφα με το Μακεδονικό μπορεί να του έβγαινε ο σχεδιασμός.

Δυστυχώς όμως άνοιξε τις πύλες της κολάσεως και την πάτησε.

Το ξεπούλημα της Μακεδονίας ήταν η σπίθα για να ξεσηκωθεί ο κόσμος.

Και ο ξεσηκωμός αυτός τον πανικόβαλε.

Και μπροστά στον πανικό του έκανε το λάθος που κάνουν όλοι οι δικτάτορες. Να επιτεθεί στον λαό.

Κι όταν διαπίστωσε ότι η τακτική αυτή δεν πιάνει, καθώς τον οργίζει περισσότερο, χρησιμοποίησε την αμέσως επομένη μέθοδο των τυράννων.

Αυτή της λάσπης, των ψεμάτων και των σκευωριών κατά των δυνάμεων που απειλούν το καθεστώς του.

Κι όπως συνέβη σε όλους τους δικτάτορες τους γύρισε μπούμερανγκ και κατέρρευσαν με πάταγο.

Η προκαταρκτική για τη Novartis εξελίσσεται στο μεγαλύτερο λασπωτήριο όλων των εποχών. Έντρομος σπεύδει να κουκουλώσει την σκευωρία και να τη στείλει πίσω στη δικαιοσύνη μπας και γλιτώσει από την λογοδοσία που του υποσχεθήκαν οι… λασπωμένοι.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά έχει να αντιμετωπίσει και την μούρλα του Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται με το ένα πόδι στο Καστελόριζο.

Και τώρα κινδυνεύει να κάτσει στο σκαμνί και για εθνική προδοσία.

Άραγε αυτό εννοούσε με το... ήταν δίκαιο και έγινε πράξη;

Ας ελπίσουμε πως όχι...