Ιστορικό ντοκουμέντο παρέδωσε στον Κουτσούμπα ο Μητσοτάκης [βίντεο]
06/04/2017 15:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιστορικό ντοκουμέντο παρέδωσε στον Κουτσούμπα ο Μητσοτάκης [βίντεο]

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη κατόπιν αιτήματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προσερχόμενος στα γραφεία της ΚΟ του ΚΚΕ, ο κ. Μητσοτάκης, έδωσε στον κ. Κουτσούμπα ένα έγγραφο από το αρχείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το οποίο αφορούσε τη συμφωνία μεταξύ του ΕΑΜ και της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης η οποία υπεγράφη στις 7 Νοεμβρίου 1943.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, αυτή η συμφωνία, η επονομασθείσα του Θερίσου, έβαλε τη βάση για να αποτραπεί ο εμφύλιος στην Κρήτη και έχει τη υπογραφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η συζήτηση συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο και λίγο αργότερα με το Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρεται σε πρόσκληση προς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, εν ενεργεία πρωθυπουργό το 1991 να μιλήσει σε συνέδριο του ΚΚΕ.


Ο κ. Κουτσούμπας είπε τι ενόψει των 100 ετών από την ίδρυση του ΚΚΕ, το 2018 αναμένεται εμπλουτισμός του ιστορικού αρχείου του κόμματος, ενώ από την μεριά του, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι προσκόμισε το εν λόγω έγγραφο, γνωρίζοντας το πόσο ενδιαφέρεται το ΚΚΕ για την ιστορική μνήμη.

Ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές υπάρχουν και θα υπάρχουν, επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι το ζήτημα είναι να μπορούμε να επικοινωνούμε ή τουλάχιστον να διαβάζουμε την κοινή ιστορική μνήμη, ο καθένας από τη δική του.

Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αυτό προϋποθέτει, αξιοπιστία, εμπιστοσύνη και σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, με τον κ. Κουτσούμπα να ανταπαντά «σεβασμό κυρίως».

Οι αναλυτικές δηλώσεις του κ. Κουτσούμπα

«Επιβεβαιώνεται ότι οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές με τη ΝΔ και τον κύριο Μητσοτάκη είναι αγεφύρωτες. Το ΚΚΕ σταθερά θα συνεχίσει την πάλη του, θα βρίσκεται μπροστά σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων που όλα αυτά τα χρόνια, είτε με κυβερνήσεις πριν της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ είτε σήμερα με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εξακολουθούν να ματώνουν, να ξεζουμίζονται, το εισόδημά τους να μειώνεται, ενώ έρχεται και νέο τέταρτο μνημόνιο με τη λήξη της αξιολόγησης. Και από αυτή την άποψη αυτό που χρειάζεται είναι πλατιά κοινωνική συμμαχία, οργάνωση των αγώνων ενάντια στην ΕΕ, στις κυβερνήσεις της, στα μνημόνια και σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Αύριο είναι τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα και οι κομμουνιστές θα πρωτοστατήσουν με τη συμμετοχή τους σε αυτά. Αλλά δεν σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στο δρόμο της κοινωνικής συμμαχίας, της λαϊκής πάλης, για μια πραγματική διέξοδο σε όφελος των εργαζομένων και του λαού μας».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ, eleftherostypos.gr