Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στην Ακρόπολη
16/11/2016 14:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στην Ακρόπολη

Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης επισκέφτηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Με σπορ ντύσιμο και χαλαρή διάθεση ο Αμερικανός Πρόεδρος ξεναγήθηκε στο αρχαίο μνημείο από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου.

Στο Μουσείο της Ακρόπολης, τον υποδέχθηκαν η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και η γγ του ΥΠΠΟ Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη. Τον πρόεδρο των ΗΠΑ θα ξεναγήσει ο πρόεδρος του ΔΣ του μουσείου Δημήτρης Παντερμαλής.

LIVE: Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στην Ακρόπολη

obama-akropoli-ksenagisi-1000

15134444_10211031775408062_1649307959_n

LIVE: Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στην Ακρόπολη

Ακολούθως θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης και μετά θα κατευθυνθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος όπου και θα απευθύνει την ομιλία του.

Δείτε live:

Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη είναι από νωρίς το πρωί δρακόντεια, με την αστυνομία να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Oι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας - Διονυσιακού Θεάτρου) σήμερα έως τις 14:00 είναι κλειστοί για λόγους ασφαλείας.

LIVE: Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στην ΑκρόποληΉδη στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει συγκεντρωθεί πλήθος πολιτικών προσώπων και υψηλών προσκεκλημένων από τον επιχειρηματικό και βιομηχανικό κόσμο που έλαβαν πρόσκληση ώστε να παρευρεθούν στο Ίδρυμα για την ομιλία.

LIVE: Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στην Ακρόπολη

Η πρόσκληση αναφέρει ρητά ότι οι καλεσμένοι θα πρέπει να βρίσκονται στο Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος από τις 11:30 ως και τις 12:30. Η πρόσβαση στο Ίδρυμα, όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, γίνεται μόνο με ταξί ενώ υπάρχουν ελάχιστες θέσεις στάθμευσης μόνο για ορισμένους επισήμους.


Η αναχώρησή του από την Αθήνα για το Βερολίνο έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι. Ετσι, λόγω των μέτρων ασφαλείας που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ., από τις 14:00 μέχρι και τις 16:00 το μεσημέρι δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του προαστιακού από και προς το αεροδρόμιο.

Το Air Force One αναμένεται να απογειωθεί από το «Ελ. Βενιζέλος» στις 15:30, με προορισμό τη γερμανική πρωτεύουσα.

imerisia.gr