Ηγέτες και οσφυοκάμπτες
25/03/2018 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ηγέτες και οσφυοκάμπτες

Διαπράττουμε έγκλημα που συγκρίνουμε τις ηγετικές ικανότητες του Σαμαρά με του Τσίπρα. Τι να κάνουμε όμως, έτσι τα έφερε η ζωή. Θα το υποστούμε κι αυτό.

Ιούλιος του 2014. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. στην Ευρωβουλή, σκοπιανός δημοσιογράφος προσπάθησε να προβοκάρει τον Αντώνη Σαμαρά, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία όπως αποδείχτηκε.

«Είμαι εκπρόσωπος Μέσων Ενημέρωσης στην Μακεδονική Γλώσσα…. », είχε πει ξεκινώντας την ερώτησή του, με τον Σαμαρά να τον αποστομώνει λέγοντάς του πως «δεν ήξερα ότι υπήρχε Μακεδονική γλώσσα…. ».

Στη συνέχεια φυσικά απάντησε στο σύνολο της ερώτησής του για το Σκοπιανό, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η ενταξιακή διαδικασία δεν καθοδηγείται από το χρονοδιάγραμμα και το ημερολόγιο αλλά κινείται βάση αξιών. Στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο αποφασίσαμε να μην ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις με τη χώρα που σε αυτό το στάδιο δεν πληροί τα καθορισμένα κριτήρια και αυτό αμετάκλητα θα υπονόμευε την ίδια την αξιοπιστία της διαδικασίας για την διεύρυνση. Αυτές είναι οι διαδικασίες της ΕΕ. Όταν υπάρχει μια αδιαλλαξία και η αδιαλλαξία αντικαθιστά τον διάλογο τότε τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα και πολύ δυσεπίλυτα. Πιστεύω ότι η σημερινή πολιτική πραγματικότητα όσον αφορά την Ελλάδα, φανέρωνε ότι τα Σκόπια δείχνουν μεγάλη ακραία αδιαλλαξία και αυτό το μήνυμα που στέλνουν τα Σκόπια είναι αρνητικότατο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλο τον κόσμο».

Ο δημοσιογράφος επιχείρησε να «στριμώξει» τον Σαμαρά για δεύτερη φορά επισημαίνοντας: Επιτρέψτε μου να πω ότι υπάρχει Μακεδονική γλώσσα και έχει αναγνωριστεί από όλους τους γλωσσολόγους που έχουν μελετήσει τα θέματα αυτά. Ομιλείται από μειονότητες της Ελλάδας, υπάρχει και έγγραφο της ευρωπαϊκής επιτροπής.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που έχουν εφεύρει οι κομμουνιστές και δεν νομίζω ότι αυτό πρέπει να το συζητήσουμε εδώ», του είπε ο πρώην πρωθυπουργός, βάζοντας τέλος στην απίστευτη προκλητικότητα του δημοσιογράφου.

Μάρτιος του 2018. Μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, δημοσιογράφος αφού υπέβαλε τις ερωτήσεις της στον πρωθυπουργό, συστήθηκε ως δημοσιογράφος του «Μακεδονικού» πρακτορείου.

Κι εκεί που περιμέναμε να σηκώσει το πατριωτικό του ανάστημα ο κύριος Τσίπρας, της ευχήθηκε σε λίγους μήνες να συστήνεται ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija.

«Και αυτό έχει μία αξία να το δείτε όλοι σας, διότι κάποιοι νομίζουν ότι πάμε να δώσουμε εμείς ένα όνομα το οποίο εδώ το χρησιμοποιούν πάνω από μία 25ετία, να μην πω μετά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ή εν πάσει περιπτώσει οποιοδήποτε άλλο όνομα από κοινού συμφωνήσουμε. Δεν προκρίνω το Gorna. Μπορεί να συμφωνήσουν οι ΥΠΕΞ κάτι άλλο», κατέληξε.

Την ίδια στιγμή ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, μετά από την συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του στα Σκόπια, έκανε λόγο για έντιμο συμβιβασμό.

Έντιμο συμβιβασμό σε τί κύριε Κοτζιά; Χάσαμε κάποιο πόλεμο και δεν το γνωρίζουμε;

Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να σχολιάσουμε περαιτέρω. Συγκρίνετε τις διαφορές και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

ΥΓ. Καταλάβατε τώρα γιατί οι κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες του λαοπλάνου έστησαν την σκευωρία κατά του Σαμαρά μια μέρα μετά από την αποθέωσή του στο συλλαλητήριο;