Ιερώνυμος: «Ο κ. Φίλης είναι προβληματικός άνθρωπος»
01/11/2016 22:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιερώνυμος: «Ο κ. Φίλης είναι προβληματικός άνθρωπος»

Την αντίδραση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, προκάλεσαν αποσπάσματα συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου που θα μεταδοθεί από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην οποία ο κ. Ιερώνυμος αποκαλεί «προβληματικό άνθρωπο» τον κ. Φίλη.

«Δυστυχώς, ο κ. Φίλης -του ζητώ συγγνώμη και από αυτή τη θέση- είναι ένας προβληματικός άνθρωπος. Άλλα λέει το βράδυ, άλλα λέει το πρωί. Είναι ασυνεπής. Και το λέω αυτό ως Αρχιεπίσκοπος. Είναι ασυνεπής στις σχέσεις του και στα λόγια του», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος, σε άλλο σημείο, έκανε λόγο για μητρική σχέση της Εκκλησίας και του λαού, διερωτώμενος: «Ποιος θα μας χωρίσει;».

Ενόψει της προβολής της συνέντευξης, ο κ. Φίλης κάνει λόγο για «πείσματα» και διαβεβαιώνει ότι «η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική».

«Την 28η Οκτωβρίου άκουσα τον αρχιεπίσκοπο στον Άη Στράτη να λέει ότι "δεν είναι καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει" και ότι "τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος".

»Σήμερα, μαθαίνω ότι σε μια συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί το βράδυ, δεν αποφεύγει τον πειρασμό... Δεν σκοπεύω να ακολουθήσω. Δηλώνω υποστηρικτής των όσων είπε στον Άη Στράτη. Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική» αναφέρει ο κ. Φίλης.

Στον υπουργό Παιδείας απάντησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, αναφέροντας πως «ο κ. Φίλης υποπίπτει για μία ακόμη φορά σε έναν ακόμη πειρασμό και πάλι για επικοινωνιακούς λόγους. Είναι τέτοιο το αντικληρικαλιστικό πείσμα του, ώστε αυτός που, κατά δήλωσή του, "δεν σκοπεύει να ακολουθήσει", σπεύδει να κάνει δήθεν συναινετικές δηλώσεις προτού καν ακούσει τι λέει ο Αρχιεπίσκοπος».

«Δυστυχώς γι’ αυτόν, έναν υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι υβριστικές και απρεπείς για την Εκκλησία και την προσφορά της στο έθνος μας και στον λαό μας, δηλώσεις του είναι ακόμη νωπές» προσθέτει ο κ. Κονιδάρης.

imerisia.gr