Η συμβολική επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο νυχτερινό σχολείο του Αιγάλεω
02/03/2019 14:44
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η συμβολική επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο νυχτερινό σχολείο του Αιγάλεω

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο νυχτερινό σχολείο του Αιγάλεω. Έχοντας ο ίδιος τοποθετήσει την αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας στην αιχμή της κυβερνητικής στρατηγικής του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να συνομιλήσει με μαθητές και καθηγητές της σχολικής μονάδας και να καταγράψει τις απόψεις και τα προβλήματα τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτυπώνει την επίσκεψή του σε ένα τρίλεπτο βίντεο, το οποίο προβάλλεται στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Η δέσμευση του είναι σαφής. Όπως τονίζει θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, για να στηρίξει τα εσπερινά σχολεία.

"Την εβδομάδα που πέρασε επισκέφθηκα το νυχτερινό σχολείο στο Αιγάλεω. Και ειλικρινά ήταν από τις πιο συγκινητικές στιγμές στα 15 χρόνια που είμαι στην πολιτική. Γνώρισα ανθρώπους που οι συγκυρίες τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν το σχολείο αλλά είχα το θάρρος να επιστρέψω Όχι επειδή κάποιος τους υποχρέωσε αλλά επειδή εκείνοι το θέλησαν. Στα εκατό αντίστοιχα σχολεία που υπάρχουν στην Ελλάδα συνυπάρχουν άνθρωποι με εντελώς διαφορετικές διαδρομές αλλά και ηλικίες. Από τον 18χρονο Ανδριανό που δουλεύει το πρωί στη λαϊκή και θέλει να μπει στη Νομική. Μέχρι την κυρία Ευαγγελία που είναι 76 ετών και επέστρεψε στο σχολείο για να τελειώσει το Γυμνάσιο. Απλά της είπα πόσο τη θαυμάζω για αυτό που κάνει", σημειώνει, στην αφήγηση του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι θα ήθελε να δώσει τη δυνατότητα στη σχολική μονάδα, στο σχολείο, στο διευθυντή, στους καθηγητές να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία και να μπορούν να ξεφύγουν από αυτό το ένα κοστούμι, το οποίο αποφασίζει το υπουργείο να φοράει σε όλους. Παράλληλα τονίζει ότι εμπιστεύεται το διδακτικό προσωπικό.

"Έφυγα πολύ πιο αισιόδοξος από αυτή τη συνάντηση γιατί γνώρισα ανθρώπους που παρά τις αντιξοότητες είναι αποφασισμένοι να πετύχουν τους στόχους τους. Γνώρισα, επίσης και θαυμάσιους καθηγητές, οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν.

Προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να στηρίξω τα εσπερινά σχολεία και τις δεύτερες ευκαιρίες που δίνουν στους συμπολίτες μας", είναι το μήνυμά του.

capital.gr