Η στιγμή που ο Τσίπρας γιουχάρεται στο Λονδίνο – Τι είπε ένας από τους διαδηλωτές
26/06/2018 14:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η στιγμή που ο Τσίπρας γιουχάρεται στο Λονδίνο – Τι είπε ένας από τους διαδηλωτές

Η φραστική επίθεση που δέχθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο Λονδίνο από ορισμένους διαδηλωτές μονοπωλεί την ειδησεογραφία. Τον είπαν προδότη και τον κατηγόρησαν πως ξεπούλησε την Μακεδονία.

Ο κ. Τσίπρας μόλις είχε συναντηθεί με Έλληνες επαγγελματίες, επιχειρηματίες και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στη βρετανική πρωτεύουσα και κατέβαινε τα σκαλιά του κτιρίου, κατευθυνόμενος προς το αυτοκίνητό του όταν περίπου τέσσερις συγκεντρωμένοι Έλληνες του φώναξαν: «Προδότη πούλησες τη Μακεδονία δώσε και την Κύπρο», ενώ ένας άλλος του φώναξε: «πούλησες τη Μακεδονία για 30 αργύρια» και πέταξε κέρματα στο δρόμο.

Ο Αλέξης Τσίπρας που συνοδευόταν από τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Γιώργο Χουλιαράκη, τον Γιώργο Τσίπρα και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Δουζίνα, δεν απάντησε, χαμογέλασε και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του.

Μόλις ο πρωθυπουργός απομακρύνθηκε, ο κ. Δουζίνας πήγε στο απέναντι πεζοδρόμιο για να συνομιλήσει με τους συγκεντρωμένους που επιτέθηκαν φραστικά στον πρωθυπουργό, ενώ μετά από λίγο πλησίασε στο σημείο και ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Όλο το βίντεο με το επεισόδιο

«Δεν είμαι φασίστας»

Μεταξύ του κόσμου που διαμαρτυρήθηκε ήταν και ο Κοζανίτης, Ιωάννης Μπλάντος, μόνιμος κάτοικος του Λονδίνου. Ο κ. Μπλάντος μιλώντας στο kozanilife.gr δήλωσε για την ενέργειά του:

«Όσοι παραβρεθήκαμε εκεί από τα τέσσερα άτομα ήταν μία τυχαία συνάντηση, δεν ήμασταν παρέα, ήμασταν τέσσερα άτομα που δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον. Αυτό που ήθελα ήταν να θέσω τα ερωτήματά μου στο Πρωθυπουργό της χώρας μου. Οι Έλληνες του εξωτερικού είμαστε απογοητευμένοι με τη συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Πιστεύει πως έχει κάνει κάτι που θα έπρεπε οι Έλληνες του εξωτερικού να είναι περήφανοι για αυτό; Όλοι οι Έλληνες στο εξωτερικό βλέπουν ότι έρχεται σιγά σιγά διχόνοια και διχασμός. Ο γιος μου σε 12 χρόνια θα είναι -πρώτα ο Θεός- στο Πανεπιστήμιο. Θα λέει στους φίλους του ότι ο πατέρας του είναι Έλληνας. Οι φίλοι του θα τον ρωτάνε από ποιο μέρος της Ελλάδας και όταν θα τους λέει ότι είναι από την Κοζάνη, οι φίλοι του θα του λένε εκεί δεν είναι Ελλάδα αλλά «Μακεδονία», Σκόπια».

Σχετικά με σχόλια που εμφάνισαν τον κ. Μπλάντο ως ακροδεξιό ο ίδιος σχολίασε:

«Για να εξηγήσω κάποια σχόλια περί ακροδεξιών, αναρχικών και φασισμού, πείτε μου εσείς, ποιος φασίστας κάθεται και κουβεντιάζει με την αστυνομία λίγο πριν έρθει ο πρωθυπουργός, μάλιστα το ένα το παιδί τον ρώτησε που μπορεί να αφήσει τα κέρματα προκειμένου να μη δημιουργηθεί ζήτημα. Πρόκειται για άτομα με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και ουδεμία σχέση με τα κακόβουλα σχόλια κάποιων. Από πότε θα ήθελα να ρωτήσω το να εκφράζεις τη δυσαρέσκειά σου σε κάνει αυτόματα φασίστα».

Συναντήσεων συνέχεια με Μέι και Κόρμπιν

Αργότερα, το απόγευμα της Τρίτης, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι και στη συνέχεια με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Πηγή: eleftherostypos.gr