Η ΝΔ για τα 20 χρόνια από την κρίση των Ιμίων: «Τιμούμε τους πεσόντες»
30/01/2016 14:19
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ για τα 20 χρόνια από την κρίση των Ιμίων: «Τιμούμε τους πεσόντες»

«Η θυσία των πεσόντων στα Ίμια ανέδειξε τις διαχρονικές αξίες και τα ιδανικά του έθνους μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την κρίση στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Ιμίων.

Η ΝΔ κάνει λόγο για μια «ιταμή απόπειρα, από την πλευρά της Τουρκίας που στόχο είχε την αμφισβήτηση ελληνικών εδαφών και τη δημιουργία 'γκρίζων ζωνών' στο Αιγαίο» και επισημαίνει πως οι Έλληνες τιμούμε τους πεσόντες τη μαύρη εκείνη νύχτα, τον Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Παναγιώτη Βλαχάκο και τον Έκτορα Γιαλοψό, οι οποίοι έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, σε μια ηρωική αποστολή για την πατρίδα μας αναδεικνύοντας με τη θυσία τους διαχρονικές αξίες και ιδανικά του έθνους μας. Αξίες και ιδανικά, που είναι, σύμφωνα με τη ΝΔ, ανάγκη να προτάσσουμε πιο πολύ από ποτέ στη σημερινή δύσκολη και κρίσιμη για την πατρίδα μας συγκυρία.

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος επισημαίνεται πως «αυθαίρετες μονομερείς διεκδικήσεις της γείτονος σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας δεν γίνονται δεκτές» και τονίζεται πως «θέλουμε σχέσεις ειρηνικές, καλής γειτονίας και συνεργασίας με όλους τους γείτονές μας», σχέσεις οι οποίες οικοδομούνται «στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, των Διεθνών Συνθηκών και του αμοιβαίου σεβασμού».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.