Η κυβερνητική παρωδία συνεχίζεται
01/06/2016 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβερνητική παρωδία συνεχίζεται

(Ανανεωμένο)Για γέλια ή για κλάματα ο θίασος επί σκηνής έχει απ' όλα. Και offshore που τις παίρνουν πίσω κατόπιν εορτής και δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση με επιστολές του Τσακαλώτου με τις οποίες γελάει η Ευρώπη και σενάρια ανασχηματισμού που τα διαρρέει το Μαξίμου προκειμένου να «μαντρωθούν» οι βουλευτές και να ψηφίσουν ξανά τις αλλαγές που θα κατατεθούν στο πολυνομοσχέδιο.

Μια κατάσταση μπάχαλο που έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά τα πανηγύρια για το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης και την άμεση εκταμίευση της δόσης. Οι δανειστές μας πήραν χαμπάρι και μας δουλεύουν κανονικά, ζητούν όλο και σκληρότερα μέτρα, η κυβέρνηση κάνει πως δεν τα δέχεται, τα καταπίνει και σπρώχνει τους βουλευτές της να ψηφίσουν στα τέσσερα μπας και πάρουμε τη δόση στο δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου.

Την ίδια ώρα διέρρευσαν πληροφορίες ότι ετοιμάζεται ανασχηματισμός, αν και πριν έλεγαν ότι πάει για το φθινόπωρο. Ακούστηκε ξανά το όνομα του Κουβέλη, άρχισαν να πέφτουν τα τηλέφωνα, να «σφίγγουν τα γάλατα» στα υπουργικά γραφεία και να μετριώνται οι υπουργοί για να δουν πόσοι θα μείνουν και πόσοι θα φύγουν.

Το κυβερνητικό μπάχαλο αναδείχθηκε πλήρως με τις υπεράκτιες του... άγνωστου πολιτικού. Ή μήπως τελικά δεν είναι μπάχαλο αλλά μια καλά στημένη επιχείρηση της κυβέρνησης για αθώωση συγκεκριμένων δικών της πολιτικών; Το κόλπο θα μπορούσε να έχει στηθεί ως εξής:

Βάζουμε τη διάταξη που κανείς δεν θα την πάρει χαμπάρι, την ψηφίζουν τα κορόιδα που δεν διαβάζουν τα μνημόνια και αυτό γίνεται νόμος του κράτους.

Η διάταξη αποκαλύπτεται από κάποιον που τη διαρρέει στις εφημερίδες, γίνεται σάλος και η κυβέρνηση μπροστά στην κατακραυγή μιλά για καθολική απαγόρευση offshore πολιτικών. Πότε το κάνει όμως αυτό; Την ίδια ημέρα που το πολυνομοσχέδιο με την επίμαχη διάταξη παίρνει ΦΕΚ.

Δηλαδή, παρόλο που κατατέθηκε σήμερα η νέα τροπολογία επειδή έχει ήδη δημοσιευτεί το ΦΕΚ, μπορεί κάποιος πονηρός να «βαπτιστεί» στην Κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Περιμένουμε με αγωνία να δούμε το όνομα...