Η Κυβέρνηση "καρφώνει" τον Ντιμιτρόφ: Κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια
07/06/2018 21:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Κυβέρνηση "καρφώνει" τον Ντιμιτρόφ: Κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια

Τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ "καρφώνει" η Κυβέρνηση με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το ΥΠΕΞ της γείτονος χώρας, στέλνοντας "σήμα" νέων καθυστερήσεων.

"Έχουμε μια καλή συμφωνία στο τραπέζι, η οποία όπως είπε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ πρέπει να κλείσει πολύ σύντομα.

Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια".

Τάδε έφη έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος σε απάντηση της ανακοίνωσης που εξέδωσε νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ, το οποίο προκάλεσε σφοδρή δυσαρέσκεια στην Κυβέρνηση.

"Η ποιότητα του κειμένου της συμφωνίας και η ανάγκη επίτευξης μιας μόνιμης, βιώσιμης κοινά αποδεκτής λύσης και από τις δύο πλευρές υπερβαίνει την ανάγκη να ικανοποιηθούν οποιαδήποτε χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας"ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αφήνοντας να φανεί ξεκάθαρα ότι από την πλευρά της γείτονος θεωρείται ότι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι διαβουλεύσεις επί του τελικού κειμένου μιας συνολικής συμφωνίας για το ονοματολογικό.

"Η Δημοκρατία της Μακεδονίας εργάζεται σκληρά για να πετύχει μια συμφωνία όσο πιο σύντομα γίνεται και πριν από τη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου"αναφερόταν στην εν λόγω ανακοίνωση, ενώ σημειωνόταν ότι σε αυτό το πλαίσιο δεν πρέπει να γίνονται βιαστικές κινήσεις.

Το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ αναγνωρίζει πάντως πως στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και οι δύο πλευρές επέδειξαν καλή θέληση και πως σημαντικά αποτελέσματα έχουν ήδη επιτευχθεί.

Ζάεφ: Παραμένω αισιόδοξος αν και δεν είναι εύκολο

Δηλώσεις για το Σκοπιανό ζήτημα λίγο μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, έκανε ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

"Παραμένω αισιόδοξος αν και δεν είναι εύκολο. Είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα αλλά ταυτόχρονα, πολύ σημαντικό", είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων και συνέχισε:

"Ίσως καλέσουμε την Αθήνα πολύ σύντομα. Δεν θα σχολιάσω κάτι περισσότερο, τα λέει όλα η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών".

"Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία αλλά είναι εξίσου σημαντικό να βρούμε μία μόνιμη λύση που θα είναι 100% ασφαλής για τις επόμενες γενιές", πρόσθεσε και εξήγησε ότι θα ήθελε να πάρει και αύριο τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα, αν αυτό ήταν εφικτό αλλά υπάρχει ακόμα χρόνος μέχρι τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πηγή: capital.gr