Η ιστορία εκδικείται τους ανθέλληνες
03/02/2018 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ιστορία εκδικείται τους ανθέλληνες

Μα καλά. Είμαστε τόσο ανόητος λαός; Σε ποιους εμπιστευτήκαμε την πατρίδα μας; Σε ποιους δώσαμε τη δύναμη να διαπραγματεύονται για τα ιερά και τα όσια, για το μέλλον των παιδιών μας, για τις τύχες της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες;

Είναι τραγικό αλλά το λάθος που κάναμε μπορεί να μας κοστίσει πολύ ακριβά.

Διαβάζουμε ότι ο Καμμένος συνάντησε τον Αμερικανό πρέσβη και το μενού είχε την αγορά των F-16 που συμφώνησε η κυβέρνηση όταν πήγε ο Τσίπρας στον Τραμπ και τα πούλησε όλα.

Διαβάζουμε ότι μόλις ήρθε στην Ελλάδα ο Ισραηλινός πρόεδρος ο Καμμένος υπογράφει σύμβαση για την αγορά drones αξίας 35 εκατ. Ευρώ από… το Ισραήλ.

Όπου πάνε κι όποιος έρχεται εδώ του αγοράζουν κι από κάτι. Μόνο τα σαπάκια στη Σαουδική Αραβία δεν μπόρεσε να πουλήσει ο στρατηγός γιατί οι... πληρεξούσιοι προφανώς τα έμπλεξαν με τις... προμήθειες και ακυρώθηκε η δουλειά.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά βλέπουμε και τι γίνεται με την εξωτερική πολιτική. Με το «Μακεδονικό»… σαλάτα τα έχει κάνει η κυβέρνηση. Οι δήθεν μετριοπαθείς Σκοπιανοί του Ζάεφ εκτός από το έθνος και τη γλώσσα είναι έτοιμοι να κάνουν και…ντου στην Ελλάδα με την ανοχή του Μαξίμου.

Ο δε Νίμιτς ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση λέγοντας λίγο – πολύ «εκεί στην Αθήνα δεν ήγειραν κανένα θέμα για την ταυτότητα». Όπερ σημαίνει: «Τα πούλησαν όλα για να βρουν λύση ή δίνουν τη μακεδονική ταυτότητα για να πάρουν κανένα Γκόρνα».

Κι αφού μάθαμε ότι… χαζολογάμε πλάκωσαν και οι Αλβανοί και θέτουν επίσημα θέμα Τσαμουριάς. Μιλάμε για τον απόλυτο παραλογισμό. Ανοίγουν όλα τα θέματα και στην κυβέρνηση επιχειρούν να τα κλείσουν άρον – άρον κι εν κρυπτώ.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά η στοχοποίηση και προσβολή όσων θέλουν να πάνε στο συλλαλητήριο συνεχίζεται. Από ποιους; Από αυτούς που γέμιζαν τις πλατείες με μπαχαλάκηδες και Χρυσαυγίτες. Να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για ακροδεξιούς όταν ο ίδιος κυβερνά τρία χρόνια με τον άκρατο λαϊκιστή.

Προσπαθούν να εμποδίσουν την προσέλευση του κόσμου, βάζουν Ρουβίκωνες να μιλήσουν για επεισόδια, κλείνουν τους σταθμούς του μετρό. Ό,τι μπορούν για να βάλουν εμπόδια στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το «Μακεδονικό» αλλά και τη φωνή «Αλέξη πάρε τα σκυλιά σου και δρόμο».

Αλλά η ιστορία τους εκδικείται. Χθες η Αυγή έβγαλε αυτό το ντροπιαστικό, διχαστικό πρωτοσέλιδο με το «ναι» και το «όχι». Η ίδια εφημερίδα η οποία πριν από 26 χρόνια, στις 16 Φεβρουαρίου 1992 είχε ένα άλλο πρωτοσέλιδο που έγραφε για την τότε συγκέντρωση για τη Μακεδονία με τίτλο «Με παλμό και ωριμότητα – Εντυπωσιακό το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη».

Και το κείμενο έγραφε:

«Με ωριμότητα που έπεισε και τους πλέον δύσπιστους, αλλά και πατριωτικό παλμό, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απ’ όλη τη Μακεδονία, εξέφρασαν χθες -σε μια συγκέντρωση με ιδιαίτερη μαζικότητα και ενωτικό χαρακτήρα στη Θεσσαλονίκη- την εθνική ευαισθησία τους και την αποφασιστικότητά τους να προασπίσουν την ακεραιότητα, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του Ελληνισμού.

«Επρόκειτο για μια τεράστια λαϊκή εκδήλωση που τη χαρακτήριζε η έντονη ευαισθησία απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης των συνόρων της ελληνικής Μακεδονίας, πλαστογράφησης της ιστορίας και υφαρπαγής της ιστορικής κληρονομίας», είχε δηλώσει τότε ο αείμνηστος Λεωνίδας Κύρκος που ήταν παρών στο συλλαλητήριο.

Αλλά τότε ήταν στα πράγματα… η δεξιά κυβέρνηση.

Τώρα η Αυγή βγάζει πρωτοσέλιδα που προαναγγέλλουν δημοψήφισμα.

Γι’ αυτό σας λέμε: Οι άνθρωποι δεν έχουν πατρίδα, είναι ανθέλληνες.

Ορθώς λοιπόν η ΝΔ τους έτριψε στη μούρη το πρωτοσέλιδο της Αυγής και τις δηλώσεις Κύρκου.

Ως αναμενόμενο απάντησαν προσπαθώντας να θολώσουν τα νερά επιτιθέμενοι στον Σαμαρά για μία ακόμη φορά, ότι δήθεν είχε αποδεχτεί τον όρο «Μακεδονία» διά του τότε υπουργού Εξωτερικών.

Τι να κάνουμε σύντροφοι, δεν μπορείτε να χωνέψετε ότι λόγω του Σαμαρά υπάρχει ακόμα Μακεδονία, με την εμμονή σας να αγγίζει τα όρια της σχιζοφρένιας.

Σε νεότερή της ανακοίνωση η Πειραιώς κάνει λόγο για προπαγάνδα που πλέον δεν πείθει, επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε μετέβαλε τις θέσεις της για το Σκοπιανό, εν αντιθέσει με το ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι πρότινος τασσόταν υπέρ της “ανάγκης” το όνομα της γείτονος να είναι “Μακεδονία” σκέτο.

«Κατά τα λοιπά, να θυμίσουμε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι εξακολουθεί να συγκυβερνά με τον Πάνο Καμμένο, τις δηλώσεις του οποίου, παραδόξως, ξέχασε να αναφέρει στο “ενημερωτικό” δελτίο του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ιστορία εκδικείται τους ανθέλληνες 278452 photo