Η «φθινοπωρινή επίθεση» της Νέας Δημοκρατίας
10/09/2016 15:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «φθινοπωρινή επίθεση» της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία βάζει στο φουλ τις μηχανές με επίκεντρο τη ΔΕΘ και εξαπολύει «φθινοπωρινή επίθεση» στα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα και γονατίζουν τους πολίτες, όπως λένε χαρακτηριστικά από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα δεδομένα, άλλωστε, αλλά και οι προοπτικές που διαγράφονται σε όλους τους τομείς – στην οικονομία, την Υγεία, την Παιδεία, την καθημερινότητα και την ασφάλεια του πολίτη – προκαλούν απογοήτευση και ανησυχία στους Έλληνες. Αυτό το κλίμα θα αναδεικνύεται όλο και πιο έντονα από τη Ν.Δ. τις επόμενες ημέρες, ενώ ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, ετοιμάζεται για γενική επίθεση προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. Η εποχή που η Ν.Δ. έκανε αντιπολίτευση με όρους αστικής ευγένειας μπαίνει στην άκρη και πλέον ο πρόεδρος του κόμματος έχει σαλπίσει γενική επίθεση προς την κυβέρνηση. Αυτό το μήνυμα θα στείλει και από τη ΔΕΘ, όπου θα υπογραμμίσει μεταξύ άλλων ότι «ο Αλ. Τσίπρας συνεχίζει να κοροϊδεύει απροκάλυπτα τους πολίτες», ότι «δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο» και ότι «αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ευθύνες του, ας παραιτηθεί».

Το αίτημα για παραίτηση θα είναι έντονο, ενώ η Ν.Δ. θα επιμείνει ότι «ένα χρώμα και ένα πρόσωπο προκαλούν ανησυχία και αγανάκτηση στους πολίτες». Το χρώμα είναι το μαύρο (τα «μαύρα χρήματα» για τα οποία μίλησε ο Π. Καμμένος, αναφερόμενος στον Καλογρίτσα, το μαύρο στη ζωή των εργαζομένων στα κανάλια που θα κλείσουν και το μαύρο στην καθημερινότητα των πολιτών). Το πρόσωπο είναι ο Αλ. Τσίπρας, «ο πρωθυπουργός που λέει ψέματα πριν ακόμη μιλήσει».

Μάλιστα, η Ν.Δ. τεκμηριώνει τη θέση της αυτή, προβάλλοντας δεκάδες αποσπάσματα από ομιλίες του Αλ. Τσίπρα με υποσχέσεις που εγκαταλείφθηκαν και διαψεύστηκαν, αποδεικνύοντας τα ασύστολα ψέματά του.

Στο μεταξύ, ύστερα από οδηγίες του Κυρ.Μητσοτάκη, βουλευτές, Γραμματείες και τοπικά στελέχη ξεκινούν από τις 12 Σεπτεμβρίου σειρά επισκέψεων στη Μακεδονία και τη Θράκη, σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ποτών, των τροφίμων και της μεταποίησης, σε επιχειρήσεις που επενδύουν στην εξωστρέφεια και την καινοτομία, σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., σε μονάδες καινοτομίας, συλλόγους νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, οι οποίες στηρίζονται από την Εκκλησία και τοπικούς φορείς (βλέπε ξεχωριστό ενημερωτικό σημείωμα).

Την ίδια στιγμή, βουλευτές του Κόμματος ασκούν και θα συνεχίσουν να το κάνουν, ασφυκτικό κοινοβουλευτικό έλεγχο για το κάθε ζήτημα κυβερνητικής πολιτικής, που παρουσιάζει σκιές, όπως για παράδειγμα οι διαδικασίες αδειοδότησης νέων καναλιών και τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, θέματα για τα οποία κατατέθηκαν ερωτήσεις υπογεγραμμένες από δεκάδες βουλευτές. Αλλά και για την αξίωση του Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ να μεταφέρει, παραβιάζοντας τη νομιμότητα, τα διαθέσιμά του σε συνεταιριστικές τράπεζες.

Απέναντι σε όλα αυτά, απέναντι στο μαύρο και την αναξιοπιστία, η μόνη αξιόπιστη λύση είναι η ΝΔ και ο πρόεδρός της Κυρ. Μητσοτάκης, όπως μεταδίδεται από την Πειραιώς, και όπως λένε, αυτό θα το επιβεβαιώσει ο ίδιος στη Δ.Ε.Θ., παρουσιάζοντας συγκεκριμένο οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Υπενθυμίζεται από τη Ν.Δ. ότι η Θεσσαλονίκη για τον Αλ. Τσίπρα είναι «ο τόπος του εγκλήματος», αν θυμηθεί κανείς όσα περιελάμβανε το πόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ, από τα οποία τίποτα δεν εφαρμόσθηκε, με κορυφαία παραδείγματα τον ΕΝΦΙΑ και την 13ησύνταξη. Ούτε ένα μέτρο.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, πέρα από την εξαγγελία για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος διετίας με παράλληλη μείωση δαπανών, θα επισημάνει ότι η φοροδοτική δυνατότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί και θα καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η τακτική της υπερφορολόγησης είναι προσωπική ιδεοληπτική επιλογή του Πρωθυπουργού, λόγω έλλειψης εναλλακτικού σοβαρού σχεδίου από μέρους της Κυβέρνησης, αλλά κι επειδή με την τακτική αυτή επιχειρεί να συντηρήσει το κομματικό κράτος, ως κύριο μοχλό στήριξής του στην εξουσία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα δώσει το πλαίσιο των βασικών προτάσεων για την έξοδο από την κρίση. Ήδη η Ν.Δ. έχει καταθέσει προτάσεις (ασφαλιστικό, μεταναστευτικό), ενώ ο ίδιος έχει επανειλημμένως ταχθεί κατά της τακτικής της υπερφορολόγησης που ακολουθεί η Κυβέρνηση, αφού πλέον είναι διαπιστωμένο ότι η τακτική αυτή δεν οδηγεί πουθενά.

Η φιλοσοφία της πρότασης της Ν.Δ. θα στηρίζεται σε ένα άλλο μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους και ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας, με ιδιωτικοποιήσεις και περιορισμό των δημοσίων δαπανών, που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Στόχος της Ν.Δ. άλλωστε είναι να δώσει κίνητρα για να μπορέσει να ενεργοποιηθεί και πάλι ο ιδιωτικός τομέας ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, να αυξήσει το Α.Ε.Π. και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας που είναι το κύριο ζητούμενο για τη χώρα. Η παρουσίαση του πλαισίου για έξοδο από την κρίση θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στο διάλογο και την επικοινωνία που βρίσκεται σε εξέλιξη με το σύνολο των επιστημονικών, επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων της χώρας.

Επίσης στη ΔΕΘ, θα αναδείξει την καθεστωτική νοοτροπία της κυβέρνησης αναφέροντας ως παραδείγματα τις επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης από στελέχη της κυβέρνησης και τον διαγωνισμό παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Παράλληλα όμως, περισσότεροι από 55 Βουλευτές απ’ όλη την Ελλάδα και εκατοντάδες στελέχη της ΝΔ (Συντονιστές, Τομεάρχες, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Επικεφαλής Γραμματειών κ.α.) θα επισκεφθούν τους 15 νομούς της Βόρειας Ελλάδας, όλη την ερχόμενη εβδομάδα με κορύφωση την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη το Σάββατο το βράδυ στο Βελλίδειο, με στόχο να μεταδώσουν το μήνυμα της «Συμφωνίας Αλήθειας της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, τα στελέχη της Ν.Δ., θα επισκεφθούν περισσότερες από 50 πρότυπες αγροτικές συνεταιριστικές μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα, περισσότερα από 15 τμήματα Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι. και ερευνητικά ιδρύματα, περισσότερες από 50 μονάδες καινοτομίας και επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κλάδο της νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και περί τις 40 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Την ίδια ώρα οι 13 Γραμματείες του Κόμματος και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής προετοιμάζονται πυρετωδώς ενόψει Δ.Ε.Θ. καθώς έχουν προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων – συζητήσεων, αλλά και επισκέψεις κλιμακίων με περισσότερους από 40 κοινωνικούς, παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Τρεις εκδηλώσεις των Γραμματειών έχουν ευρεία θεματολογία, και πιο συγκεκριμένα: Η Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», με θέμα: «5 προβλήματα – 5 λύσεις», η Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε., στο Πολιτιστικό Κέντρο Παύλου Μελά «Χρήστος Τσακίρης» με θέμα: «Νέο status quo σε Ευρώπη και Βαλκάνια», η Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων «Σοφία Βέμπο» με θέμα: «Τι είναι μεταρρυθμίσεις – Τι είναι λαϊκισμός και πως επηρεάζουν τη ζωή μας» και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Μεταρρυθμίσεις στη παιδεία για μια σύγχρονη Δημοκρατία».

Στόχος είναι μέσα από τις στοχευμένες αυτές δράσεις κομματικών στελεχών, να αναδειχθεί η σημασία που έχουν στην παραγωγή υπεραξίας και πλούτου στις τοπικές κοινωνίες η έρευνα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η αριστεία, αλλά και να στείλει η Ν.Δ. το μήνυμα ότι χρειάζεται ένα κλίμα στο οποίο να μπορούν να κινητοποιηθούν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και να αξιοποιηθούν οι ενδογενείς και κυρίως οι τοπικές αναπτυξιακές δυνατότητες.

Μ.Α.