Η Ελλάδα μπλόκαρε δήλωση της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα
18/06/2017 18:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ελλάδα μπλόκαρε δήλωση της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα

Η Ελλάδα μπλόκαρε μια δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον ΟΗΕ, που ασκούσε κριτική στην Κίνα όσον αφορά το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια κίνηση της χώρας μας που, σύμφωνα με το Reuters, θεωρήθηκε ως υπονόμευση της προσπάθειας της Ένωσης να αντιμετωπίσει το Πεκίνο.

Όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο, η ΕΕ σχεδίαζε, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στην Γενεύη, να καταθέσει τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά τελικά δεν το έκανε αφού δεν κατάφερε να έχει τη σύμφωνη γνώμη και των 28 μελών της.

Αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως η Αθήνα μπλόκαρε τη δήλωση γιατί "δεν ήταν εποικοδομητική κριτική για την Κίνα", ενώ υποστήριξε πως ξεχωριστές συνομιλίες με το Πεκίνο εκτός ΟΗΕ θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα.

Ευρωπαίος διπλωμάτης εξέφρασε την οργή του για την απόφαση της Ελλάδας, τη στιγμή μάλιστα που συμπίπτει χρονικά με την συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης. "Δεν είναι τίμιο, το λιγότερο που μπορώ να πω", δήλωσε ο ίδιος.

capital.gr