Η «Βάρκιζα της Δεξιάς»
10/01/2016 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «Βάρκιζα της Δεξιάς»

Στα 41 χρόνια της η Νέα Δημοκρατία ευτύχησε να δει τέσσερις πρωθυπουργούς… και πλήθος αποτυχημένων προέδρων. Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Κώστα Μητσοτάκη, τον Κώστα Καραμανλή που είναι άρτι αφιχθείς από την Αράχοβα όπου παράτησε τα κοψίδια για να πάει να ψηφίσει και τον Αντώνη Σαμαρά.

Οι δύο πρώτοι ασφαλώς δεν πιάνονται για ευνόητους λόγους στα όσα συμβαίνουν στη ΝΔ τον τελευταίο καιρό ενώ ο Αντώνης Σαμαράς μήνες τώρα, από τη στιγμή που αποχώρησε, κράτησε μια ουδέτερη στάση, προσπάθησε να συμβάλει στην κατασίγαση των παθών και όσες φορές βγήκε δημοσίως να μιλήσει το έκανε θέλοντας να στείλει προσκλητήριο ενότητας στην παράταξη.

Όσο για τη διακυβέρνησή του, την περίοδο 2012-2014, η ιστορία θα κρίνει ποια ήταν η προσφορά του και στην παράταξη και στην πατρίδα.

Μένει ο Κώστας Καραμανλής και οι συν αυτώ να αξιολογηθούν για την προσφορά τους με την καλή ή την κακή έννοια. Κι έχει πράγματι σημασία να γίνει κάποια στιγμή ένας ανοικτός διάλογος για τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, ουσιαστικά από τότε που έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και ο Τσίπρας κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού.

Πολλά έχουν ακουστεί, άλλα είναι αποδεδειγμένα, άλλα είναι φήμες κι άλλα μένει να αποδειχθούν για να προκαλέσουν σεισμό. Για παράδειγμα δεν ξέραμε μέχρι πρότινος ότι όταν ο Τσίπρας έκανε διαπραγμάτευση έπαιρνε να συμβουλευτεί τον Καραμανλή. Ή δεν ξέραμε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα δεχόταν να παίξει το ρόλο του… υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε επίσης ότι παραδοσιακοί δεξιοί θα προσκυνούσαν τον Αλέξη Τσίπρα. Ο ΣΕΒ με τον Φέσσα, ο Κορκίδης με τους εμπόρους, ο Καββαθάς με τους μικρομεσαίους, ο Ανδρεάδης με τους ξενοδόχους, όλοι αποδέχθηκαν το ασφαλιστικό του Τσίπρα για να… κλείσει η αξιολόγηση. Αυτή ήταν η δικαιολογία τους. Να θυμίσουμε μόνο ότι οι εργοδότες ήταν αυτοί που πολέμησαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά. Να θυμίσουμε ότι ο ΣΕΒ είχε γίνει «γιάφκα» του ΣΥΡΙΖΑ κι ότι οι βιομήχανοι είχαν ξαφνικά εμφανίσει… αριστερές ευαισθησίες. Μόνο, βεβαίως, όταν δεν έκαναν «κολεγιές» με τους τροικανούς για να περάσουν τις δικές τους απαιτήσεις.

Δεν περιμέναμε μερικούς μήνες πριν ότι ο Μεϊμαράκης, ο Αντώναρος, ο Βουλγαράκης, ο Παπαγγελόπουλος, ο Μακρυδημήτρης και πλείστοι άλλοι «δεξιοί» θα γίνονταν τα πολιτικά εξαπτέρυγα του Αλέξη δήθεν γιατί πρέπει να επικρατήσει η συναίνεση και ο εθνικός διάλογος.

Ούτε ποτέ πιστεύαμε ότι δεξιοί θα μετατρέπονταν σε μια νύχτα σε πολιτικά παρτάλια που δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να υπογράψουν «σύμφωνο συμβίωσης» με τους ανίκανους και εγκληματίες αριστερούς της πεντάρας. Αυτά νομίζαμε ότι τα κάνουν μόνο οι αριβίστες Πασόκοι.

Εκείνο όμως που δεν περιμέναμε με τίποτε είναι η αριστερή στροφή του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι ένα σύμβολο της παράταξης με όνομα βαρύ σαν ιστορία θα έφτανε στο σημείο να χαριεντίζεται πολιτικά με τον μεγαλύτερο εχθρό της παράταξης και της χώρας. Και φυσικά δεν περιμέναμε ότι θα είναι αυτός ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων στη ΝΔ και τη χώρα, έστω κι αν δεν είχε να προσφέρει απολύτως τίποτε την τελευταία 6ετία. Όχι ότι πρόσφερε πολλά και την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Όλο αυτό το περίεργο πολιτικό-επιχειρηματικό-δημοσιογραφικό σκηνικό που έχει στηθεί για να ελέγχεται το παιχνίδι από τον Καραμανλή, τον Παυλόπουλο και τον Τσίπρα αποκαλύπτεται καθημερινά. Μόνο την Αυγή να πάρει κανείς και να διαβάσει τους ύμνους στον Μεϊμαράκη ή τον πρώην πρωθυπουργό θα καταλάβει τι παίζεται. Όπως έγραψε και ο Αν. Πετρουλάκης με ένα σκίτσο του «κάποτε κρύβαμε την Αυγή μέσα στα Νέα, τώρα κρύβουμε μέσα στην Αυγή τον… Κ. Καραμανλή».

Όλο αυτό, λοιπόν, το βρόμικο παιχνίδι θα μπορούσε με μια μόνο φράση να αποτυπωθεί. Λίγο βαριά αλλά δυστυχώς έτσι είναι. Πρόκειται για την «Βάρκιζα της Δεξιάς». Την οποία θα πληρώσει για χρόνια η ΝΔ αν συνεχίσει έτσι…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/01/2016 08:46:14

  Δεν είναι ακριβής ο όρος γιατί για να υπάρχει Βάρκιζα θα πρέπει πρώτα να έχει υπάρξει κάποια σύγκρουση.Εδώ δεν υπήρξε καμμιά εδώ και 20 χρόνια περίπου.Από το 1997 που ανέλαβε ο Καραμανλής πάσες στην αριστερά έκανε και το 2008 άφησε να καεί το σύμπαν για να μη κακοχαρακτηρίσουν τους καημένους τους μπαχαλάκηδες.

 2. Α.Π. avatar
  Α.Π. 10/01/2016 12:32:17

  "άρτι αφιχθείς από την Αράχοβα όπου παράτησε τα κοψίδια..". Χα,χα,χα,χα. Υπέροχο χιούμορ για τον βούδα της Ραφήνας.

 3. κατωυποστάθμης avatar
  κατωυποστάθμης 10/01/2016 12:35:28

  ερωτωμενοι πλέον πολλοί στο που που ανήκουμε δεν απανταμε πλεον με όρους οπως ανήκω στην αριστερά η δεξιά ,η αριστερά ειναι σκετη απάτη ,η δεξιά κατήντησε φοβισμένη ...αναγεννημένη virgo ,απλα πράγματα λές ενα, ειμαι πατριωτης που δεν δισταζω να κοβω γορδιους και δεν φοβαμαι καμμια ταμπέλλα οσων θελουν να μου ραψουν το στομα να μου δεσουν προπαντων τα χερια και να μου αδειασουν το μυαλό.... ,.χρόνια τώρα χρησιμοποιουσα κολγκαιητ ,εε τώρα τώρα παιρνω .την ...μπινακα [οι παλιοι την ξερουν]και ο νοων νοητω

 4. airman avatar
  airman 10/01/2016 13:26:54

  "... η αριστερή στροφή του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή."
  Αυτή που ξεκίνησε από ταβέρνα στη Γλυφάδα (αν δεν κάνω λάθος), όπου και αποφασίστηκε η στήριξη του προκατόχου του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας.
  Και έδωσε το παράδειγμα για τη δεξιά στροφή του Αλέξη, στο πρόσωπο του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας.
  Από τον Κάρολο στον Προκόπη, δυο στροφές διαδρομή!

 5. Ξενοφώντας avatar
  Ξενοφώντας 10/01/2016 15:30:32

  Λησμονήσατε τον Γεώργιο Ράλλη, Πρωθυπουργό από τον Μάϊο του 1980 έως τον Οκτώβριο του 1981, οπότε και έχασε από τον Ανδρέα Παπανδρέου.
  Μέγα Ξιφοφόρο στο Συμβούλιο 1966-1967 των Τεκτόνων και 32ου βαθμού τότε, μετέπειτα ''εν ύπνω'' επί δικτατορίας, διότι ήθελε πολιτικές συζητήσεις εντός Στοάς (Αχαρνών & Σουρμελή γωνία) ενώ οι Ύπατοι είχαν βάλει πινακίδες ότι δεν επιτρέπονται οι πολιτικές συζητήσεις... Πώς να τις αφήσουν ελεύθερες όταν επρόκειτο να τροφοδοτήσουν τις κυβερνήσεις Παπαδόπουλου-Ιωαννίδη με καμμιά 60ριά ''αδελφούς'' τέκτονες !
  Ο Ράλλης πού εκέρδισε την Αρχηγία όταν νομοτελειακά όποιος και να ήταν σε αυτήν την θέση θα έχανε μετά βεβαιότητος από τον λαοπλάνο ΑΓΠ στις επόμενες εκλογές...
  Και πού τον διαδέχθηκε ο μακαρίτης ο Τσέλιγκας, χωρίς την παραμικρή προοπτική νίκης για την Ν. Δ.
  Τέτοιον Πρόεδρο θέλει η Ν.Δ. και σήμερα, κάποιον πού να της δίδη προοπτική νίκης.
  Αλλοιώς, ο σημερινός νικητής θα είναι και ο τελευταίος της πρόεδρος...

 6. Naruto avatar
  Naruto 10/01/2016 19:02:42

  Αν ο αυριανός πρόεδρος της ΝΔ αποδειχθεί ενας άχρωμος διαχειριστής τρεχουσών καταστάσεων , πιθανόν να είναι ο τελευταίος πρόεδρος οπως αναφέρει ο Ξενοφώντας πιο πάνω .
  Με το τελος όμως της ΝΔ θα τελειώσει και το πολιτικό σύστημα οπως το ξέραμε ως τωρα .
  Οτι είναι να γίνει ας γίνει , μονο να τελειώσει γρήγορα και να σταματήσει ο διασυρμός της πατρίδας μας .

 7. John Mayer avatar
  John Mayer 10/01/2016 22:15:58

  Το ανίερο συφωνο συμβιωςης Καραμανλή Παυλόπουλου Τςιπρα με τις ευλογίες των δανειςτων απέτυχε να ελέγξει το σκηνικό

 8. metronomos avatar
  metronomos 10/01/2016 23:45:56

  η super αλήθεια ! μπράβο για το θάρρος σου

 9. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 11/01/2016 00:15:03

  Προσωπικά πιστεύω ότι οι Νεοδημοκράτες έριξαν την ψήφο τους θέλοντας να τιμωρήσουν τον "κουρασμένο". Ο οποίος μας έκανε κήρυγμα κατά της διαπλοκής και υπήρξε ο κατ' εξοχήν δολοπλόκος. Έφτασε να "συμμαχήσει" (υπογείως βεβαίως όπως πάντα), με τον μεγαλύτερο εχθρό, όχι της παράταξης (αυτό θα ήταν το λιγότερο) αλλά της πατρίδας.

 10. John Mayer avatar
  John Mayer 11/01/2016 00:15:50

  Τελικά το DNA της ΝΔ δεν ειναι Καραμανλικό .

 11. deltaplus avatar
  deltaplus 14/01/2016 16:51:46

  Και μην ξεχναμε οτι ο Α ΣΑΜΑΡΑΣ ειναι ο ποιο αδικημενος, διοτι κυβερνησε πολυ λιγοτερο χρονο και με συνοδεια λαικης ορχηστρας το πασοκ του μπενυ και τους περιεργους αριστερους του μπαρμπα φωτη.Στο διαστημα που κυβερνησε εκανε τα περισσοτερα και επανεφερε την χωρα σε τροχια αναπτυξης παρ ολα τα βαριδια που κουβαλουσε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.