Μίλος Ζέμαν
Μίλος Ζέμαν
22/12/2015 16:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Αθήνα ανακαλεί τον Ελληνα πρέσβη από την Πράγα

Τον Ελληνα πρέσβη στην Πράγα ανακαλεί για περαιτέρω διαβουλεύσεις στην Αθήνα το υπουργείο Εξωτερικών.

Κίνηση που έρχεται ως απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τσέχου προέδρου Μίλος Ζέμαν περί Grexit.

«Η Τσεχική Δημοκρατία πρέπει να υιοθετήσει το ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση της Ελλάδας» δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Μίλος Ζέμαν, σύμφωνα με τα πρακτορείο TASR. Ο ίδιος, μάλιστα, είχε εκφράσει και την απογοήτευσή του που η Ελλάδα τελικά παρέμεινε στο κοινό νόμισμα: «Αν και η Ελλάδα ήταν κοντά στο Grexit, τελικά απογοητεύτηκα από το αποτέλεσμα».

Όπως τόνισε, δεν θέλει να πληρώσουν για τα ελληνικά χρέη οι πολίτες της Τσεχίας. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που o Τσέχος Πρόεδρος κάνει «εμπρηστικές» δηλώσεις για το θέμα του Grexit. Ανάλογη τοποθέτηση είχε κάνει και τον Ιούλιο, μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου από την Ελλάδα.

Τις δηλώσεις του προέδρου της Τσεχίας είχε σχολιάσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας: «Η Τσεχία είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάρη και στην Ελλάδα. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο, επί του παρόντος».

Η Πράγα επέμεινε στη σκληρή γραμμή εναντίον της Αθήνας και η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στο επόμενο βήμα. Με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, έπειτα από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ελήφθη η απόφαση να κληθεί για διαβουλεύσεις στην Αθήνα ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Τσεχία Παναγιώτης Σαρρής.

Επί της ουσίας, η Ελλάδα έχει αποσύρει τον πρεσβευτή της στην Τσεχία. Απάντηση στο ερώτημα πόσο θα διαρκέσει η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να δοθεί. Από το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνουν ότι είναι θέμα της τσεχικής πλευράς να διορθώσει τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Ζέμαν και να δώσει επαρκείς εξηγήσεις ώστε να αποκατασταθούν οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας-Τσεχίας.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.