Η αρχή του τέλους για τον Τσίπρα τα γιουχαΐσματα στο Πολυτεχνείο
17/11/2015 17:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αρχή του τέλους για τον Τσίπρα τα γιουχαΐσματα στο Πολυτεχνείο

Η 17η Νοεμβρίου του 2015 θα μείνει στην ιστορία για έναν λόγο. Είναι η πρώτη φορά που ο Τσίπρας αποδοκιμάζεται από κόσμο στο δρόμο. Και μάλιστα σε σημείο με ιδιαίτερους συμβολισμούς όπως είναι το Πολυτεχνείο, όπου έγινε προσπάθεια από τους συμμετέχοντες στους εορτασμούς να μην του επιτρέψουν να καταθέσει στεφάνι. Δεν πρόκειται για μια απλή αποδοκιμασία αλλά για αντίδραση που σηματοδοτεί έμπρακτη αμφισβήτησή του από τα αριστερά. Άλλωστε ανάλογες αντιδράσεις προκλήθηκαν και στην Θεσσαλονίκη όπου επίσης έγινε προσπάθεια να μην επιτραπεί στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στεφάνι.

Πρόκειται για μια στάση ενός κομματιού της κοινωνίας και μάλιστα της Αριστεράς που θεωρεί πλέον ανοιχτά πως ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι ξένο σώμα με την Αριστερά και την κοινωνία. Αυτό θα αποδειχτεί πολύ σύντομα και θα κάνει να φαντάζει μακρινό παρελθόν η πρόσφατη εκλογική νίκη του Τσίπρα στις 20 Σεπτεμβρίου.

Οι ίδιες οι αντιδράσεις του πρωθυπουργού δείχνουν αμηχανία. Μετά από τα γιουχαΐσματα και τα μικροεπεισόδια πήγε στη βουλή στην ειδική συνεδρίαση της και ουσιαστικά απέφυγε να ανοίξει μέτωπο και αντιπαράθεση με τις αριστερές οργανώσεις που τον «προγκίξανε» από το χώρο του Πολυτεχνείου. Επιτέθηκε σε όλους τους άλλους αλλά όχι στις αριστερές οργανώσεις. Και αυτό δείχνει αδυναμία διαχείρισης της κυβερνητικής εξουσίας από μεριάς του, καθώς αδυνατεί να συμβιβάσει από τη μία τις αριστερές του διακηρύξεις και από την άλλη την κυβερνητική του πρακτική από τη στιγμή που μπήκε στο χορό των μνημονίων.

Είπε μεταξύ άλλων πολύ χαρακτηριστικά αναφερόμενος στα μηνύματα του Πολυτεχνείου για το σήμερα: «O αγώνας για να αποκαταστήσουμε και να εμβαθύνουμε την δημοκρατία που δεινοπάθησε πραγματικά ειδικά την τελευταία πενταετία πιάνει το νήμα του αγώνα και την αγωνία της νεολαίας της αντιδικτατορικής, αλλά και της μεταδικτατορικής περιόδου. Και τον αγώνα αυτόν, τις αγωνίες και τις προσδοκίες των νέων εκείνης της περιόδου δεν θα επιτρέψουμε να τον καπηλευτούν αυτόκλητοι σωτήρες. Δυνάμεις που πάντα απουσίαζαν από τους μαζικούς κοινωνικούς αγώνες και μετά στο όνομα τάχα του λαού, αλλά πάντα ερήμην του, αδιαφορούν για τη δημοκρατία αλλά ακόμα και για την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Δεν θα επιτρέψουμε να μιλούν στο όνομα του λαού και των αγώνων του δήθεν αντιεξουσιαστές που ελέω μιας εξουσιοδότησης που δεν τους έδωσε κανείς, θεωρούν ότι μπορούν να έχουν εξουσίες ζωής και θανάτου. Αλλά αυτόν τον αγώνα δεν θα επιτρέψουμε και να τον προσβάλλουν, να τον λοιδορήσουν, να τον αμφισβητήσουν και οι ακροδεξιοί νοσταλγοί της χούντας. Είτε βρίσκονται στη Χρυσή Αυγή είτε αλλού. Οι αρνητές της αλήθειας και οι αναθεωρητές της ιστορίας, που βυσσοδομούν πάνω στην μνήμη που είναι εγγεγραμμένη σε παραδόσεις, σε θεσμούς αλλά και στα ίδια τα σώματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου».

Οι σημερινές αντιδράσεις στο Πολυτεχνείο κατά της παρουσίας του πρωθυπουργού εκεί, είναι η αρχή του τέλους της ανοχής που απολάμβανε ο Αλέξης Τσίπρας από την κοινωνία. Η συνέχεια προσεχώς…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dimitris Z avatar
  Dimitris Z 17/11/2015 17:42:15

  Λάθος! Ο Τσίπρας θα είναι για άλλα 8 χρόνια πρωθυπουργός. Η Συμφωνία έκλεισε, η ανακεφαλαιοποίηση θα κλείσει κι' αυτή (όπως θα κλείσει). Δυστυχώς η ΝΔ, ζει σε μέρες 1981-84. Και εκλογές να γίνουν τον φλεβάρη ή την Άνοιξη, ο Τσίπρας θα ξεφύγει πάνω από 40%!. Και η ΝΔουλα (δυστυχώς εκεί την κατάντησαν) θα μαλώνει με την Φώφη ποιός θα πιάσει διψήφιο και ποιος μονοψήφιο ποσοστό! (τα γράφω και κλαίω...)

 2. Ίων και Ελευθέριος avatar
  Ίων και Ελευθέριος 17/11/2015 18:04:12

  Απορώ γιατί χαίρεστε τόσο πολύ. Το μόνο που διαφαίνεται από τη σημερινή μέρα είναι ότι το αυριανίστικο λαϊκίστικο μέτωπο καλά κρατεί, ή αλλιώς η λερναία ύδρα της ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς είναι εκεί, στο πεζοδρόμιο, όπως κ κάθε άλλη φορά, δίνοντας το στίγμα της ταξικής πάλης που δεν πεθαίνει ποτέ. Είναι το αυριανό ακροατήριο του καινούριου σωτήρα της μεταπολιτευτικής διαπλοκής, όποτε αυτός εμφανιστεί, για να αντικαταστήσει τον προηγούμενο. Η χώρα δεν βγαίνει απ την δίνη της καταστροφής (κουβανοποίηση με ή χωρίς ευρώ). Εκτός αν συμβεί κάτι έκτακτο στις 22 του μηνός πρώτον, κ αυτό το έκτακτο δεν διαψεύσει τις ύστατες προσδοκίες μας δεύτερον. Επιμένω όμως: η χώρα τελειώνει κ μοιάζουμε οι περισσότεροι να μην το έχουμε πάρει χαμπάρι.
  Των οικιών υμών εμπιπεπραμένων υμείς άδετε...

 3. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 17/11/2015 18:06:17

  Δημήτρη μου, Δημήτρη μου μοῦ τό ᾿κλεισες τό σπίτι μου. :) :)

  Τί πίνεις καί δέν μᾶς δίνεις νά γελάση τό χειλάκι μας ἀπό τήν αἰσιοδοξία σου.

  ῾Ο ἀλέξης σου εἶναι σέ κατάσταση μέθης. Τό παιδί τοῦ 4% ἔγινε "πρωθυπουργός" καί τόν ἐχει βαρέσει κατακούτελα!!

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/11/2015 18:24:39

  Δεν μας ενδιαφέρει η αμφισβήτηση του Τσίπρα από αριστερά.Μεταξύ Τσίπρα και πιο αριστερών από αυτόν είμαστε με τον Τσίπρα.Ναι,με τον Τσίπρα γιατι όσο πιο αριστερά πας τόσο χειρότερα.Το Πασοκ ήταν καλύτερο από τον σύριζα και ο σύριζα καλύτερος από το ΚΚΕ ή άλλους ακροαριστερούς.
  Δεκάρα δεν δίνουμε για τι πιστεύουν οι αριστεροί που αποδοκίμασαν τον Τσίπρα.Είναι χειρότεροι γιατί είναι πιο αριστεροί.

 5. Jim Beam avatar
  Jim Beam 17/11/2015 18:45:32

  Δυστυχώς η φούσκα ΤΣΙΠΡΑ όταν σκάσει θα καταστρέψει την χωρα! Πάμε ολοταχώς σε οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάρρευση !
  Έχουμε την χειρότερη κυβέρνηση στην χειρότερη στιγμή, ειναι ανίκανοι να κυβερνήσουν, να διαπραγματευτούν και τελικά θα φέρουν το χάος .....

  Θα περνούν όλα τα μέτρα που τους υπαγορεύουν οι δανειστές, θα διαδηλώνουν παράλληλα, αλλά τελικά η αγορά θα ξεμένει απο ρευστότητα, η ανεργία θα αυξάνει, οι Τραπεζες θα απειλούν με κατασχέσεις .... Και οι επενδυτές θα περιμένουν να σταθεροποιηθεί η οικονομία και η πολιτική κατάσταση ..... Και θα βυθιζόμαστε στην ύφεση μήνα με τον μήνα !

 6. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 17/11/2015 19:15:27

  @ Jim Beam , δυστυχώς να σας πληροφορήσω ότι το χάος είναι ήδη εδώ:
  1. Η περίφημη σκληρή διαπραγμάτευση της α΄ διακυβέρνησης κατέληξε στο γ΄Μνημόνιο ενώ οι σκληρές διαπραγματεύσεις της β΄διακυβέρνησης για τη εξειδίκευση των μέτρων κατέληξαν στην άτακτη φυγή της Κυβέρνησης και την επιβολή όλων των μέτρων που επιθυμούσαν οι δανειστές
  2. Οι τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού πριν προσγειωθεί στη Αγκυρα είναι ότι θεωρεί αναγκαία την συνεργασία της Τουρκίας στο προσφυγικό . Εχετε καμμιά αμφιβολία για την μορφή που θα πάρει τελικά αυτή η "συνεργασία" ?

 7. λαέρτης avatar
  λαέρτης 17/11/2015 20:15:43

  Όντως ο Τσίπρας έχει τελειώσει.
  Άλλωστε αυτό το δείχνουν και οι έξω έμπρακτα με τη στάση τους.
  Το ζήτημα είναι αν η ΝΔ πιάσει επιτέλους το ιδεολογικό στίγμα που προσφέρει ο γεωργιάδης ισοπεδώνοντας ΧΑ και κέντρο ή θα παραμείνει άοσμη, άχρωμη και άνοστη.
  Θα δείξει σύντομα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.