Γνησιοδεξιοί και επαμφοτερίζοντες
04/12/2018 23:30
του Σόλοικου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γνησιοδεξιοί και επαμφοτερίζοντες

Ο διάλογος που ξεκίνησε στο Antinews για τα... δεξιά τεκταινόμενα έχει πάρει φωτιά. Μετά από την αναδημοσίευση της άποψης του Ιεροφάντη, αναδημοσιεύουμε κι αυτή του Σόλοικου.

Εάν μας διαβάζουν στην Πειραιώς, ενδεχομένως να ζυγίσουν και να συγκεράσουν τις διαφορετικές απόψεις και στο τέλος να υπάρξει η... μαγική δεξιά ισορροπία που θα φέρει και το επιθυμητό εκλογικό αποτέλεσμα. Την αυτοδυναμία δηλαδή, η οποία θα βοηθήσει την πατρίδα να στείλει στα πολιτικά Τάρταρα το τσούρμο που την τσάκισε.

Απολαύστε και σχολιάστε υπεύθυνα:

Στον κυκεώνα μιας αντιπαράθεσης ιδεολογικού περιεχομένου, οι φερόμενοι ως γνησιοδεξιοί, αμφισβητούν τους επαμφοτερίζοντες δεξιούς ότι έχουν κατ' αυτούς αριστερά χαρακτηριστικά και δεν ανήκουν έτσι στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, προσάπτοντάς τους όλες τις πολιτικές μομφές, σαν να είναι μέρος του τσούρμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδεολογική αλληλοεξόντωση. Χωρίς εμβάθυνση και χωρίς επιχειρήματα. Ένας ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας, που πιστεύει στην ελευθερία και την υποστηρίζει, στην κοινωνική δικαιοσύνη και την κάνει πράξη ζωής του, στον κοινωνικό μετασχηματισμό, μέσα από μια βαθύτερη παιδευτική κοινωνική συνύπαρξη, είναι πατριώτης, οικογενειάρχης και πιστεύει στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μέσω της διατήρησης της Εθνικής ταυτότητας των κρατών, δεν είναι ούτε ακροδεξιός ούτε ακροαριστερός.

Πιστεύει στις αξιακές αρχές ενός φιλελεύθερου κόμματος, που δίνει έμφαση στην ανάπτυξη μέσω της ιδιωτικής οικονομίας και αποβλέπει στον περιορισμό του υδροκέφαλου κράτους.

Δίνει έμφαση στην ατομικότητα και στην αξιοκρατία. Αυτοί είναι οι δεξιοί. Το καλύτερο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας. Με ιδέες, ιδανικά και οράματα. Ο αντίποδας είναι ο αριστερός Αρμαγεδδώνας. Κρυμμένα μυστικά, μισαλλοδοξία, ανυπαρξία ηθικών ερεισμάτων, τυχοδιωκτισμός, χαφιεδισμός.

Η πρώτη επιλογή θέλει ήθος και προσπάθεια για να μπορείς να αντισταθείς στις σειρήνες μιας ανύπαρκτης ευημερίας, που προοιωνίζει την υφέρπουσα παρακμή. Η δεύτερη επιλογή της αριστερής παραφροσύνης σε παρασύρει στην αδράνεια και στην φαντασιακή ευημερία ενός κόσμου που δεν μπορεί να υπάρξει.

Η διαφορά είναι αισθητή. Η παραπληροφόρηση όμως είναι τέτοια που χωρίς σκεπτόμενο ψηφοφόρο δεν υπάρχει λογική στην ψήφο, που μπορεί να είναι τυχοδιωκτική. Δεν υπάρχουν λοιπόν κυρίαρχες ιδεολογικές αναζητήσεις στους ψηφοφόρους, που τους εγκλωβίζει η καθημερινότητα σε μια ζωή χωρίς προοπτική.

Ο λαός αρέσκεται να του χαϊδεύουν το υπογάστριο και να του υπόσχονται παραδείσους. Και ας ζει καθημερινά τον εφιάλτη της επιβίωσης, που υποβαθμίζει κάθε αξιακή μορφή της μίζερης ζωής του. Το χάϊδεμα των αυτιών του είναι η πολιτική που τον προσεταιρίζει. Η ψήφος του δεν είναι προϊόν πολιτικής λογικής. Είναι αποτέλεσμα ψυχολογικού του επηρεασμού και τυχοδιωκτικού καιροσκοπισμού. Αυτό κανένα κόμμα δεν μπορεί να το εντάξει σε ένα πρόγραμμα ώστε και να τους προσελκύσει να το ψηφίσουν.

Γιατί το κομμάτι αυτό του λαού μας είναι κινούμενος άμμος και δεν αυτοπροσδιορίζεται ούτε καθορίζεται το ίδιο. Εκεί αποβλέπουν τα λαϊκιστικά κόμματα. Στην ιδεολογική σύγχυση των ψηφοφόρων για να υφαρπάξουν την ψήφο τους.

Οι Έλληνες δεν απέκτησαν ποτέ κοινωνική και πολιτική συνείδηση. Αποβλέπουν μέσω της πολιτικής, στον άκοπο ιδιοτελή ωφελισμό τους. Έτσι όμως καταρρίπτονται όλα τα κάστρα των ιδεολογικών προγραμμάτων των κομμάτων. Και όπου υπάρχει κινούμενη άμμος με επαμφοτερίζουσες αποκλίσεις και αδιόρατες και μη προβλέψιμες τάσεις κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανό.

Γρηγορείτε. Ο εχθρός είναι προ των πυλών.