Γκιουλέκας: Το ίδιο δύσκολη η επόμενη μέρα μετά την 21η Αυγούστου
05/07/2018 12:07
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γκιουλέκας: Το ίδιο δύσκολη η επόμενη μέρα μετά την 21η Αυγούστου

"Την επόμενη μέρα μετά την 21η Αυγούστου τη βλέπω, δυστυχώς, το ίδιο δύσκολη" δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

"Το πρόβλημα είναι ότι τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί ξέρουμε τι μας επιφυλάσσουν για το μέλλον: σφίξιμο του ζωναριού, συνέχιση της φορολογίας, και μάλιστα εξοντωτική συνέχιση, γιατί έρχεται και η μείωση του αφορολόγητου που είναι μια οριζόντια περικοπή, που θα πλήξει κυρίως αυτούς που είναι οικονομικά ασθενέστεροι" ανέφερε ο κ. Γιουλέκας και πρόσθεσε: "έχουμε μπροστά μας συντάξεις και αφορολόγητο, περικοπές δηλαδή, και έχουμε υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια".

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις Μοσκοβισί και την τοποθέτηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, ο αν. τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ σχολίασε: "Ο κ. Μητσοτάκης είπε στον κ. Μοσκοβισί ότι την ωμή πραγματικότητα την οποία ζουν οι Έλληνες, την καταλαβαίνουν οι Έλληνες πολύ καλά και άρα, με την έννοια αυτή, όποιος προσπαθεί να παρουσιάσει μια διαφορετική εικόνα, να εξωραΐσει κάποια πράγματα, απευθύνεται σε ανθρώπους που υποφέρουν από αυτή την πολιτική". Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε: "αν οποιοσδήποτε, ο κ. Μοσκοβισί, για τον α' ή β' λόγο θέλει να ονομάζει διαφορετικά τα πράγματα, δικαίωμά του είναι να το κάνει, είναι και δικαίωμά μας, όμως, να του θυμίζουμε ότι αυτός ο λαός υφίσταται τρομερές θυσίες και δυστυχώς θα συνεχίσει να υφίσταται".

Σχετικά με τις μειώσεις στις συντάξεις τόνισε: "εγώ δεν κατάλαβα ο κ. Μοσκοβισί τι είπε, pacta sunt servanda, δηλαδή ό,τι συμφωνήσατε πρέπει να τηρηθεί, αλλά και αυτό το μέτρο ξέρετε θα το δούμε, και ήρθε χθες μόλις ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να πει δεν συζητάμε να μην εφαρμοστούν οι περικοπές των συντάξεων". Παράλληλα σημείωσε ότι και ο ίδιος θα ήταν ευτυχής "αν θα μπορούσαν κάποια από αυτά τα άδικα αυτά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να αρθούν".

Για το ονοματολογικό της πΓΔΜ και τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας καταδίκασε κάθε ακρότητα και τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται, ωστόσο επισήμανε ότι στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας είδε ανθρώπους που βγαίναν με τα παιδιά τους και πήγαν να διαδηλώσουν για κάτι που αυτή η κυβέρνηση επιχειρούσε να κάνει ενάντια στα εθνικά δίκαια. "Δεν μπορεί όμως ούτε ο Αλέξης Τσίπρας ούτε η προπαγάνδα του να ελέγξουν την αντίδραση του κόσμου η οποία είναι πηγαία" υπογράμμισε ο κ. Γκιουλέκας.

Απαντώντας τέλος, σε ερώτηση για το νομοσχέδιο "Κλεισθένης 1" εκτίμησε ότι γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα "μπάχαλο" στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τόνισε ότι "αν ένας δήμαρχος χάσει τη δεδηλωμένη, την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, ο τόπος αυτός θα είναι καταδικασμένος να πορεύεται με ένα δημοτικό συμβούλιο ουσιαστικά ακέφαλο και πολλές φορές ίσως και αδύναμο να λάβει αποφάσεις λόγω του συστήματος που επιδιώκεται να εφαρμοστεί". Επανέλαβε, άλλωστε, ότι οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν θα γίνουν με το σύστημα που προωθείται γιατί η ΝΔ, αν γίνει κυβέρνηση θα ξαναλλάξει αυτόν τον νόμο.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ