Γιλντιρίμ: Ζητήσαμε "ρητά" από την Ελλάδα να αποφύγει τις εντάσεις
14/02/2018 11:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιλντιρίμ: Ζητήσαμε "ρητά" από την Ελλάδα να αποφύγει τις εντάσεις

Η Άγκυρα δήλωσε "ρητά" στην Ελλάδα ότι η αποφυγή των εντάσεων θα είναι "καλύτερη" για τις διμερείς σχέσεις, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Binali Yildirim.

Μιλώντας σε τουρκικά ΜΜΕ από το αεροδρόμιο της Άγκυρας προτού αναχωρήσει για τη Λευκορωσία, ο Yildirim τόνισε πως "έχουμε εκφράσει ρητά στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα είναι καλύτερο να μένουμε μακριά από εντάσεις, αναφορικά με τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών".

Οι δηλώσεις του έρχονται μία ημέρα μετά από την τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στο Αιγαίο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Αιγαίο θα πρέπει να είναι μια "θάλασσα φιλίας" μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

"Προσφάτως υπήρξαν κάποιες παραβιάσεις λόγω της έντασης, η οποία ξεκίνησε με τα Ίμια (Καρντάκ τα ανέφερε), στις οποίες απαντήσαμε".

Πρόσθεσε ότι οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να κατευνάσουν τις εντάσεις και να κρατήσουν ανοιχτή τη γραμμή επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών και διπλωματικών καναλιών.

Ο Yildirim δήλωσε ακόμη ότι το Μάιο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του γενικού επιτελείου του ΝΑΤΟ.

"Στο πλαίσιο αυτό, οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων των δύο χωρών θα συναντηθούν και θα συζητήσουν αμοιβαία τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί ότι οι εντάσεις δεν θα κλιμακωθούν περαιτέρω", τόνισε.

capital.gr