Γιατί ο Τσίπρας επέλεξε τη σιωπή για το πόθεν έσχες του Σταθάκη;
06/12/2015 17:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί ο Τσίπρας επέλεξε τη σιωπή για το πόθεν έσχες του Σταθάκη;

Τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση, το timing που ο Βαρεμένος του ΣΥΡΙΖΑ ανακίνησε το θέμα Σταθάκη και η κριτική που δέχεται ο Δραγασάκης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ…

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής ομιλίας του πρωθυπουργού στη βουλή είναι ότι δεν βρήκε να πει μισή κουβέντα για να υπερασπιστεί έναν κορυφαίο υπουργό του όπως είναι ο Γιώργος Σταθάκης που βρίσκεται πάλι στο επίκεντρο της επικαιρότητας εξαιτίας της ανακριβούς δήλωσης στο πόθεν έσχες του, καθώς δεν δηλώθηκαν ποσά 1,8 εκ ευρώ και μερικές δεκάδες ακίνητα που ο ίδιος λέει σε ότι αφορά τα ακίνητα ότι ανήκουν στη σύζυγό του εκτός από τέσσερα.

Είναι απορίας άξιο γιατί επέλεξε τη σιωπή ο πρωθυπουργός όταν την προηγούμενη φορά που προέκυψε ζήτημα υπερασπίστηκε με θέρμη τον Σταθάκη αλλά και το Φλαμπουράρη.

Μήπως η σιωπή του Τσίπρα σχετίζεται με κόντρες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης με άλλον πρωθυπουργό απ’ αυτή τη βουλή; Προκαλεί εντύπωση πάντως το γεγονός ότι το θέμα Σταθάκη ανακινήθηκε ουσιαστικά από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της βουλής, ο Βαρεμένος του ΣΥΡΙΖΑ, το έδωσε στη δημοσιότητα και μάλιστα την ώρα που ξεκινούσε στη βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό που ενέχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα λέγεται ότι ο Δραγασάκης είναι κόκκινο πανί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς του χρεώνουν ότι δεν βγαίνει μπροστά να υπερασπιστεί το κυβερνητικό έργο και τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Μάλιστα από το Συριζαίικο περιβάλλον το αποδίδουν αυτό στο ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καραδοκεί για να πλασαριστεί ως οικουμενικός πρωθυπουργός σε περίπτωση εξελίξεων που θα οδηγήσουν σε αλλαγή κυβέρνησης απ’ αυτή τη βουλή.

Ακόμα και οι χτεσινές αναφορές του Δραγασάκη κατά το κλείσιμο της ομιλίας του στη βουλή για τον προϋπολογισμό ότι δεν τίθεται θέμα οικουμενικής κυβέρνησης γιατί δεν υπάρχει κενό εξουσίας και πως όσοι διακινούν σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης θέλουν «οικουμενική συγκάλυψη» των όσων έχουν γίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια, χαρακτηρίζονται από πολλούς ως «ξεκάρφωμα» σε σχέση με την κριτική που δέχεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα φανούν όλα αυτά τι σημαίνουν απλά για την ιστορία θυμίζουμε κάτι που έχουμε ξαναγράψει στο Αntinews γιατί απ’ ότι φαίνεται η συζήτηση για οικουμενική κυβέρνηση γίνεται και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Δραγασάκης και Σταθάκης ήταν από τους υπουργούς εκείνους που την εβδομάδα του δημοψηφίσματος (Ιούλιος 2015) εισηγούνταν στον Τσίπρα την αναβολή του και τη δημιουργία νέας κυβέρνησης από εκείνη τη βουλή…

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
    Ελενα Κανελλοπούλου 06/12/2015 19:56:23

    Σύμφωνα με τρισέλιδη αναφορά της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα είναι πρακτικά ακυβέρνητη» αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, επισημαίνοντας ότι η πρώτη αξιολόγηση μπορεί να φθάσει έως και τις αρχές του καλοκαιριού, συνεπώς και η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους αναβάλλεται επ' αόριστον ....(υποτίθεται ότι αυτό το τελευταίο είναι ο άσσος στο μανίκι του Τσίπρα ) .
    Φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται ότι ξεμένουν από κουνέλια που θα βγάζαν από το καπέλο για να κατευνάσουν τα πλήθη (οι αγρότες διεμήνυσαν ήδη ότι ζεσταίνουν τα τρακτέρ για τον Γενάρη) . Ο δε ψεκασμένος συνεταίρος σήμερα θυμήθηκε ότι είμαστε ένα εθνος όλοι ανεξάρτητα από τις διαφορές μας και πρέπει να υπάρχει ομόνοια .Πράγμα που βέβαια δεν το θυμόταν όταν προ ημερών , φουσκωμένος σαν παγώνι, έλεγε "θα κάνω παιδομάζωμα... " σχολιάζοντας την δεινή θέση της ΝΔ μετά τη αναβολή εκλογής Προέδρου .
    Μάλλον βλέπουν ή καλίτερα έχουν πάρει τα μηνύματα από τους προστάτες τους ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.