Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης θα ηγηθεί του "γαλάζιου" ψηφοδελτίου στον Δυτικό Τομέα
04/12/2018 11:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης θα ηγηθεί του "γαλάζιου" ψηφοδελτίου στον Δυτικό Τομέα

Κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού, αλλά και ουσίας, η οποία έρχεται για να αποτυπώσει ότι στον πυρήνα της "γαλάζιας" στρατηγικής βρίσκονται οι πολίτες που βίωσαν από πρώτο χέρι την περίοδο της οκταετούς κρίσης, θεωρείται η απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, να ηγηθεί του ψηφοδελτίου στον Δυτικό Τομέα της πρώην Β΄ Αθηνών.

"Η καρδιά της παράταξης χτυπά πάντα πιο δυνατά εδώ στα Δυτικά. Και θα χρειαστεί μία μεγάλη συστράτευση παλιών και νέων δυνάμεων. Παλιών φίλων της Νέας Δημοκρατίας αλλά και νέων φίλων μας που έρχονται για πρώτη φορά κοντά στο κόμμα μας, για να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το να διώξουμε το συντομότερο δυνατό τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Μητσοτάκη. Μία αποστροφή που δίνει περαιτέρω ώθηση στην πολιτική των ανοιγμάτων και απευθύνει απανωτά μηνύματα πανστρατιάς, με στόχο τη δημιουργία μίας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας, η οποία θα αποτυπωθεί στις απανωτές κάλπες του 2019.

Γιατί στον Δυτικό τομέα

Στην οδό Πειραιώς και στον απόηχο των ανακοινώσεων Μητσοτάκη, κάνουν λόγο για μία επιλογή που μόνο τυχαία δεν είναι. Πέρα από το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκλέγεται στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας επί επτά συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, πέρα από το δομικό στοιχείο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει την περιοχή, έχοντας αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα, μέσω της συνεχούς επαφής του με τους πολίτες, η υποψηφιότητά του στο Δυτικό Τομέα έρχεται και θέτει τους πολίτες του μόχθου και των λαϊκών συνοικιών στην πρώτη γραμμή του προγραμματικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας.

"Αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα δουν νέες και καλύτερες δουλειές. Αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα βρουν ευκαιρίες να στήσουν τη ζωή τους, εισοδήματα που δε θα τα τρώει η υπερφορολόγηση και ασφάλεια στις γειτονιές τους", σχολιάζουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη Δυτική Αθήνα (μετά και την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη) να μετατρέπεται σε πυρήνα για το σχέδιο της "γαλάζιας" παράταξης, που έχει ως προμετωπίδα την ανάπτυξη και την πρόοδο.

Στη λογική και στο αποτύπωμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υπάρχει το πεπερασμένο δίπολο "αριστεράς και δεξιάς". Άλλωστε, όποτε η Νέα Δημοκρατία το υπερέβη, όταν ανανεώθηκε και ένωσε, κατέγραψε τις μεγαλύτερες νίκες της. Το 1974. Το 1989. Το 1990. Το 2004. Στη στρατηγική του τα πιο προωθημένα ανοίγματα θα ανοίξουν τον ορίζοντα και θα αγκαλιάσουν όλο και περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας.

"Απευθύνομαι όχι μόνο προς τους πολίτες που ψήφισαν την παράταξή μας στις τελευταίες εκλογές, αλλά και σε εκείνους που μας ψήφισαν από το 2004 και μετά. Πολλοί μας εγκατέλειψαν στην πορεία. Ήρθε η ώρα να γυρίσουν στο σπίτι τους. Απευθύνομαι και στον απογοητευμένο κόσμο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. Απευθύνομαι σε όλους", συνηθίζει να σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης. Η προσέγγιση με πρόσωπα που δεν προέρχονται από το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετατρέπεται σε μείζον στοίχημα για την οδό Πειραιώς. Εξίσου, η ανάδειξη νέων υποψηφίων, που προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών. Και οι επιλογές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ψηφοδέλτια της παράταξης αυτό σηματοδοτούν και θα σηματοδοτήσουν. Να δώσουν ακέραιο το στίγμα της ανανέωσης και της διεύρυνσης, με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές.

Δεν καταργούνται οι θέσεις αντιπροέδρων

Στο μέτωπο του κομβικού 12ου Συνεδρίου, το οποίο ανοίγει αυλαία στις 14 Δεκεμβρίου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζει τέλος στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για κατάργηση των θέσεων αντιπροέδρων. "Η Νέα Δημοκρατία βαδίζει με όλα της τα στελέχη για τη νίκη στις εκλογές. Είναι μία νίκη, η οποία φαίνεται ότι βασίζεται στην πεποίθηση των περισσοτέρων πολιτών ότι η χώρα αξίζει καλύτερα. Η χώρα χρειάζεται μία άλλη κυβέρνηση, που έχει σχέδιο, που έχει προοπτική, που μπορεί να δώσει στην Ελλάδα τις χαμένες δυνατότητες που έως τώρα στέρησαν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος με τη συμμαχία τους", επεσήμανε, από το βήμα της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος Τύπου της "γαλάζιας" παράταξης, Μαρία Σπυράκη.

Πηγή: capital.gr