Για το θεαθήναι η συνάντηση Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη;
19/07/2016 15:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για το θεαθήναι η συνάντηση Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη;

Την περασμένη Κυριακή ο «Βηματοδότης» έγραψε ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε καλές κουβέντες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη κι άφησε έκπληκτους όσους τον άκουγαν να λέει ότι πρέπει ο αρχηγός να στηριχθεί απ' όλους.

Πολλοί είπαν ότι ρίχνει γέφυρες προς τη Λ. Συγγρού και πιθανότατα ρίχνει γέφυρες η καραμανλική πλευρά μήνες μετά από τη δεινή ήττα που υπέστη στις εσωκομματικές εκλογές.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα δεχθεί τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αύριο στην πρώτη τους συνάντηση μετά από τις εκλογές της ΝΔ κι αφού ο δεύτερος γκρίνιαζε ότι δεν τον έχει δει από τότε. Ενόψει της ψηφοφορίας για τον εκλογικό νόμο είναι καλό να υπάρχουν συγκλίσεις και συναινέσεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε, εμείς το έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές ότι ο μοναδικός εχθρός είναι ο Τσίπρας και κανένας άλλος.

Ωστόσο, ας μη γελιόμαστε. Και η ΝΔ έχει τα προβλήματά της και κάποια στελέχη έχουν προσωπικές φιλοδοξίες αλλά και πικρίες. Μια συνάντηση είναι δύσκολο να λύσει όλα τα θέματα και να κατασιγάσει τα μίση και τα πάθη, αλλά τουλάχιστον είναι μια καλή ευκαιρία να μη γίνονται ρόμπες δημόσια.

Αν ο Βαγγέλας λειτουργεί ως αγγελιαφόρος του κατοίκου Ραφήνας είναι επίσης ένα θέμα. Μακάρι να είναι έτσι αφού ο «σιωπηλός μύθος» επιλέγει πάντα να αποστασιοποιείται και να «δουλεύει» μέσω άλλων. Είτε για καλό είτε για κακό. Κι ελπίζουμε κάποιοι να έχουν βάλει μυαλό και να μην είναι απλά μια συγκυριακή προσπάθεια σύγκλισης απόψεων εντός της ΝΔ. Να μην είναι δηλαδή συνάντηση για τις κάμερες και από πίσω να πέφτει σύννεφο το μαχαίρι.

Κάποιοι πάλι λένε ότι τώρα που ανεβαίνει η ΝΔ και έχει σοβαρές πιθανότητες να επιστρέψει στην εξουσία, ακόμη και οι... τουρίστες του κόμματος θα μπουν στο μαντρί για να δείξουν ότι είναι πάντα κοντά στο κόμμα. Τόσο καιρό τώρα που η παράταξη ήταν σε δύσκολη θέση και κάτω από τη μπότα του Τσίπρα, τόσο καιρό που τους χαρακτήριζαν γερμανοτσολιάδες και προδότες είχε επιλεγεί η... ένοχη σιωπή. Ας είναι. Καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια.

Αν πάλι οι γέφυρες είναι ένας τρόπος να δείξει η καραμανλική πλευρά ότι εγκαταλείπει τον ετερόκλητο σύμμαχο Αλέξη και ξαναγυρνά στα αυτονόητα, δηλαδή στην στήριξη της παράταξης που τους ανέδειξε και τους έκανε γνωστούς, αυτό είναι απολύτως αποδεκτό. Έστω κι αργά κατάλαβαν ότι δεν έχει καμιά λογική η τακτική της δήθεν εθνικής συνεννόησης μόνο και μόνο για να μην ταράξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση της ελληνικής ιστορίας.

Σε μια οικογένεια πάντα θα υπάρχουν γκρίνιες, διαφοροποιήσεις, συγκρούσεις και διχόνοια. Δεν είναι όλοι άγιοι στη ζωή αυτή. Είναι αποδεκτή και στη ΝΔ λοιπόν η λογική της... συνιστώσας. Αυτό που δεν είναι ανεκτό από κανέναν είναι να προδίδεις την παράταξη από την οποία προέρχεσαι δίνοντας μπόνους στον αντίπαλο.