Για το δίδυμο Σταν Λόρεν - Όλιβερ Χαρντ όλα είναι επιτυχίες
21/10/2018 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για το δίδυμο Σταν Λόρεν - Όλιβερ Χαρντ όλα είναι επιτυχίες

Πραγματικά, όλα όσα ζούμε είναι τόσο παράλογα που ο Ιονέσκο θα έσκιζε τα πτυχία του αν έβλεπε την Ελλάδα. Αν έβλεπε την κυβέρνηση αυτή, το τρίγωνο της συμφοράς Τσίπρας – Κοτζιάς – Καμμένος. Αν έβλεπε τι περνάμε όλοι οι Έλληνες χωρίς ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξει κάτι.

Ούτε τα Σάββατα δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε. Η λαϊκή απογευματινή του κυβερνητικού θιάσου μεταφέρθηκε και στις αργίες γιατί είχε προφανώς μεγάλη πέραση.

Ο πρωθυπουργός – υπουργός Εξωτερικών – πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε περιχαρής να αναλάβει το ΥΠΕΞ και όπως είπε με τα γνωστά κρύα αστεία του «έκανε το όνειρό του πραγματικότητα κι έγινε υπουργός». Πράγματι, αν σκεφτείς ότι από πρόεδρος του 15μελούς μεταπήδησε στο Μαξίμου χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, είναι επιτυχία.

Μαζεύτηκαν λοιπόν στο ΥΠΕΞ με τον Κοτζιά κι έπλεξαν το εγκώμιο της θητείας του τελευταίου. Τι ότι η Ελλάδα είναι ισχυρή, ότι μας ακούνε όλοι στον κόσμο και μας υπολογίζουνε. Τι ότι οι επιτυχίες που σημειώθηκαν είναι τεράστιες, όπως ότι παραδώσαμε τη Μακεδονία ή ανοίξαμε την όρεξη στην Αλβανία ή ότι οι Τούρκοι μας μπήκανε καβάλα ή ότι το Κυπριακό έχει καταρρεύσει.

Για το δίδυμο Σταν Λόρεν – Όλιβερ Χαρντ (και δεν είναι ρατσιστικό σχόλιο για τα κιλά του Όλιβερ) όλα είναι επιτυχίες. Ο δε Κοτζιάς συγκινημένος μας είπε ότι είναι πανευτυχής που φεύγει από το ΥΠΕΞ. Ποιος, αυτός που είχε αγκαλιάσει τον ΓΑΠ και τον «αποθέωνε» για να τον κάνει υπουργό. Κι όταν δεν το έκανε έφυγε και πήγε στην αυλή του Τσίπρα.

Μα καλά, αφού ήταν τόσο επιτυχημένος. Αφού έφερε τόσα και τόσα καλά στην Ελλάδα και γίναμε υπερδύναμη της διπλωματίας, γιατί τον «παραίτησε» ο Τσίπρας; Γιατί δεν έδιωχνε τον Καμμένο και να κρατήσει τον ικανό κι επιτυχημένο Κοτζιά; Αστεία πράγματα.

Μαζεύτηκαν πρωί – πρωί στο ΥΠΕΞ για να μας πουν ότι είναι όλα καλώς καμωμένα και ότι η υπόθεση με τα μυστικά κονδύλια είναι αθλιότητες της ΝΔ και των ΜΜΕ ή κάποιων απροσδιόριστων «βρόμικων χεριών». Και να μας πουν ότι χάρη στον Κοτζιά ελέγχονται πλέον τα κονδύλια και δεν χρησιμοποιούνται όπως έκαναν οι παλαιότερες κυβερνήσεις.

Κι άμα είναι έτσι κύριοι και δεν μας δουλεύετε, γιατί δεν πλακώνατε στα χαστούκια τον Καμμένο μέσα στο υπουργικό που έλεγε ξεκάθαρα στον Κοτζιά «Νικολάκη, τα παίρνεις τα λεφτά, μαζί και του Σόρος και τα δίνεις όπου μπορείς για να με χτυπάνε».

Γιατί δεν τον… χτυπούσαν πράγματι σαν χταπόδι στο υπουργικό και θυμήθηκαν τώρα να τα πουν;

Απλό. Γιατί έκαναν έναdeal: Ο Τσίπρας να αποθεώσει τον Κοτζιά, και ο Κοτζιάς να κλείσει το στόμα του και να μη βγάλει τα άπλυτα στη φόρα. Έτσι όλοι θα είναι κερδισμένοι… μέχρι νεωτέρας βεβαίως διότι ο Κοτζιάς δεν είναι και το πιο ήσυχο παιδί. Αν προκληθεί δεν θα έχει πρόβλημα να το κάνει… Κούγκι και τότε να δούμε από πού θα μαζεύουν τον Τσίπρα και την παρέα του.

Και η συμφωνία ενδεχομένως να περιλάμβανε κι άλλα που δεν τα ξέρουμε. Όπως πρώτο και καλύτερο γιατί έδιωξαν τον Κοτζιά. Δεν μπορεί να παραιτήθηκε γιατί ο Καμμένος έπαιξε ξανά με τα παιχνιδάκια του, δηλαδή τις αστήρικτες θεωρίες συνωμοσίας του.

Οι λόγοι είναι βαθύτεροι και τους ξέρουν μόνον αυτοί. Όμως, δεν είναι τυχαίο ότι πριν από μερικές εβδομάδες πήγε στο Μαξίμου φάκελος με υπόθεση πολύ βρόμικη στην οποία εμπλέκεται το ΥΠΕΞ. Κι αν αυτό χρησιμοποιήθηκε ως μέσο για να διώξουν τον Κοτζιά; Αν τον εκβίαζαν; Αν ο πρώην ΥΠΕΞ έχει κι αυτός κρυμμένους άσους στο μανίκι του;

Γενικώς ένα μπάχαλο, ένα βορβορώδες τοπίο που κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει. Η ευχή όλων είναι να προκληθεί ο Κοτζιάς και να ανοίξει το στόμα του. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.