Για κατάθεση εγγράφων αμφιβόλου εγκυρότητας εγκαλεί τον Π. Καμμένο η Νέα Δημοκρατία
30/11/2017 12:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για κατάθεση εγγράφων αμφιβόλου εγκυρότητας εγκαλεί τον Π. Καμμένο η Νέα Δημοκρατία

"Κάθε μέρα αποκαλύπτονται πράγματα". "Ο νόμος έχει παραβιαστεί". "Είναι υπόθεση που έχουν τελεστεί αδικήματα". "Πρέπει να εξεταστεί σε βάθος". "Εμείς δε θα την αφήσουμε έτσι".

Σε αυτές τις φράσεις-κλειδιά του τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη, όπως αυτές ήρθαν στο προσκήνιο στη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η γαλάζια παράταξη, αποτυπώνεται το επόμενο κύμα επίθεσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων για το ζήτημα Καμμένου.

Ο κ. Βορίδης, που εγκάλεσε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι λέει "ψέματα" και πως πραγματοποιεί "εργώδεις προσπάθειες" για τη συγκάλυψη του όλου σκανδάλου (όπως χαρακτηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία) έκανε λόγο για μία "υπόθεση δυσώδη". Παράλληλα, στην οδό Πειραιώς τονίζουν πως προκύπτουν ζητήματα ως προς τη γνησιότητα εγγράφων που έφερε και κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και συγκυβερνήτης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. "Ίσως ο κ. Καμμένος να μη θυμάται καλά τι υπέγραφε", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Βορίδη.

"Στη διακρατική συμφωνία υπογραφή υπάρχει από εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου. Ο κ. Καμμένος, στην επιτροπή, απέκρυψε αυτό το γεγονός. Η απόκρυψη αυτή ισοδυναμεί με ψεύδος. Παραπλάνησε την επιτροπή για κρίσιμο θέμα. Και όλοι πρέπει να αναρωτηθούν γιατί το απέκρυψε ο κ. Καμμένος. Όταν έσκασε το θέμα υπήρξε ισχυρισμός πως η εταιρεία είναι πληρεξούσιος. Ανέκυψε πως αυτή η εταιρεία ζήτησε να επιθεωρήσει εξοπλιστικά που ενδιαφέρουν το Κατάρ. Προέκυψε πως εκπροσωπούσε και την Κένυα. Μία εταιρεία πώς ακριβώς βρέθηκε να είναι εκπροσωπούσα τεσσάρων κρατών, που είχαν όλα ταυτόχρονο ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα όπλα που είχε βγάλει στην αγορά η Ελλάδα", σημείωσε ο κ. Βορίδης. "Ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε πως δε γνώριζε τον κ. Παπαδόπουλο. Ο ίδιος ο Παπαδόπουλος λέει πως έχει πολυετή γνωριμία με τον κ. Καμμένο", ανέφερε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Βορίδης εστίασε και σε στα δύο πιστοποιητικά τελικού χρήστη, που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την επερώτηση των "γαλάζιων" βουλευτών την περασμένη Δευτέρα.

"Σε ένα έγγραφο υπάρχει βεβαίωση γνησίου της υπογραφής από την πρεσβεία μας. Η σφραγίδα όμως βεβαιώνει το γνήσιο της υπογραφής ενός άλλου. Αυτό ο κ. Καμμένος το κατέθεσε ως γνήσιο έγγραφο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας στο ελληνικό κοινοβούλιο. Είχε πει ψέματα. Τώρα κάνει και χρήση πλαστών; Πλέον δημιουργούνται τεράστια ζητήματα. Εργώδης η προσπάθεια να συγκαλυφτεί ο ρόλος Παπαδόπουλου. Χθες ο κ. Καμμένος είπε πως ο πληρεξούσιος έπαιρνε αμοιβές. Στη δεύτερη παράγραφο του άρθρου που έχει παραβίασε, αυτό που απαγορεύει μεσάζοντες, λέει πως "το κράτος μπορεί να χρησιμοποιεί δικηγόρους, λογιστές, συμβούλους". Ο κ. Παπαδόπουλος δεν είχε τέτοιο ρόλο. Μας είπαν πως είναι πληρεξούσιος", τόνισε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.

"Υπάρχει 2η σύμβαση που αφορά άλλα όπλα; Ο κ. Καμμένος είπε όχι. Αλλά αυτό το κρατάμε για μετά. Αυτό που κρατάμε σήμερα είναι πως πια έχει αποδειχθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές. Ότι δεν ήταν πληρεξούσιος, αλλά ενδιάμεσος μεσάζων και ότι ο νόμος έχει παραβεί. Ποιον ήθελε να ωφελήσει ο κ. Καμμένος; Γιατί λέει ψέματα στην επιτροπή εξοπλισμών; Γιατί παραβίασε το νόμο; Αυτή είναι η Βουλή της συγκάλυψης. Θέλουν να καλύψουν τις παρανομίες Καμμένου. Αλλά είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει και άλλη σύνθεση Κοινοβουλίου που θα ασχοληθεί με αυτό", επεσήμανε ο κ. Βορίδης, κάνοντας λόγο για "απόπειρα συσκότισης" της κοινής γνώμης.

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από την πλευρά του, στάθηκε στα περί ακύρωσης της συμφωνίας πώλησης για "ανθρωπιστικούς λόγους", τους οποίους επικαλείται η κυβέρνηση.

"Το πρώτο σχόλιο είναι πως η φημολογούμενη ακύρωση στηρίζεται σε ένα ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου που θα προκύψει. Αυτό από μόνο του δε φτάνει. Τον τελικό λόγο θα τον έχει το συμβούλιο υπουργών. Έστω όμως πως αυτό ισχύσει. Οι ανθρωπιστικές ανησυχίες στελεχών της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι πολύ όψιμες. Όλα αυτά είναι προσπάθεια δημιουργίας άλλοθι. Όσοι σκέφτονται και υπολογίζουν με αυτόν τον τρόπο θα πέσουν έξω. Γιατί δεν εξαλείφονται οι ποινικές ευθύνες", σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

capital.gr