Για γάμο και τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια μιλούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
08/05/2018 16:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για γάμο και τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια μιλούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την επέκταση του θεσμικού πλαισίου ώστε να επιτραπεί ο γάμος και η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια βάζουν τώρα στο τραπέζι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Τάσος Κουράκης επισήμανε στην Ολομέλεια πως «ήρθε η ώρα να εγγράψουμε στο αστικό μας δίκαιο το δικαίωμα γάμου και τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια». Επίσης ο κ. Χρήστος Καραγιαννίδης είπε πως η σχέση των ομόφυλων ζευγαριών έχει πλέον μια ποιοτική αναβάθμιση καθώς «δεν θέλουν να ζουν στο σκοτάδι. Ζουν μαζί για πολλά χρόνια και στον οικογενειακό τους σχεδιασμό υπάρχει η απόκτηση παιδιών».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμφανίζει ένα συντονισμένο σχεδιασμό για ριζικές αλλαγές στο συγκεκριμένο ζήτημα που ξεκίνησε με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης ώστε να περιλαμβάνει ομόφυλα ζευγάρια και συνεχίστηκε με το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη. Σήμερα, η Βουλή ετοιμάζεται να ψηφίσει την δυνατότητα σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι γονείς και η πίεση των κυβερνητικών βουλευτών εστιάζει πλέον στο γάμο, την τεκνοθεσία αλλά και την θεσμοθέτηση του τρίτου φύλου.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου που θα κορυφωθεί αύριο Τετάρτη το μεσημέρι με την διεξαγωγή ψηφοφορίας, έχουν εγγραφεί να μιλήσουν 69 βουλευτές. Εξ αυτών οι 38 είναι του ΣΥΡΙΖΑ, και μεταξύ τους μόνο ένας από εκείνους που φέρονται να διαφοροποιούνται από την κεντρική γραμμή, ο κ. Γ. Ουρσουζίδης.

eleftherostypos.gr