Για αντισυνταγματικές πρακτικές κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ
14/06/2016 14:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για αντισυνταγματικές πρακτικές κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ

Για αντισυνταγματικές πρακτικές και προσπάθεια χειραγώγησης και διχασμού της ελληνικής κοινωνίας, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν.

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για επαναλαμβανόμενα γεγονότα, τα οποία διαμορφώνουν ένα νοσηρό κλίμα. «Συνιστούν κραυγαλέα προσβολή του Συντάγματος. Ζούμε μέρες καλπάζουσας αυταρχικότητας», τόνισε, επισημαίνοντας πως τα κόμματα που κυβερνούν καταρρέουν.

Αναφερόμενος στην επιστολή του προέδρου της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε: «Μπροστά σε όλα αυτά, η κυβέρνηση καταφεύγει σε αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές, έντρομη απέναντι στη συρρίκνωσή της στην κοινωνία προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία του Κοινοβουλίου και στη συνταγματική τάξη».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ασκήθηκε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και για τον τρόπο που φέρνει στη Βουλή νομοσχέδια, για «χιλιάδες σελίδες και ρυθμίσεις που αργότερα άλλαζαν νόμους που είχαν ψηφιστεί» αλλά και το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει έρθει προς συζήτηση το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, σχετικά με το τι έγινε στην οικονομία το 2015 και οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο. Παράλληλα, ασκήθηκε κριτική για το γεγονός ότι οι υπουργοί αρνούνται να ανταποκριθούν στο κοινοβουλευτικό έργο τους.

Επίσης, ο κ. Τσιάρας και ο κ. Κουμουτσάκος εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση για πρακτικές στελεχών που οδηγούν στην πόλωση και τον διχασμό. «Όχι μόνο αδιαφορούν, αλλά διατυμπανίζουν την αντισυνταγματικότητα που οι ίδιοι προωθούν. Δεν είναι τυχαία ούτε απομονωμένα» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, υπενθυμίζοντας δηλώσεις του κ. Καμμένου, του κ. Φίλη, του κ. Κυρίτση αλλά και της κ. Γεροβασίλη.

eleftherostypos.gr