Γεωργιάδης: Μας περιμένει μια μεγάλη έκπληξη όταν οι Σκοπιανοί αποφασίσουν να ενσωματώσουν τις αλλαγές στο Σύνταγμα
24/01/2019 12:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γεωργιάδης: Μας περιμένει μια μεγάλη έκπληξη όταν οι Σκοπιανοί αποφασίσουν να ενσωματώσουν τις αλλαγές στο Σύνταγμα

"Στην πραγματικότητα μας περιμένει μια μεγάλη έκπληξη, όταν οι Σκοπιανοί αποφασίσουν να ενσωματώσουν τις αλλαγές στο Σύνταγμα, αφού προηγουμένως έχουν μπει στο ΝΑΤΟ. Είναι ευθεία παραβίαση της συμφωνίας", είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ρ/σ Θέμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: "Αυτό που έχει γίνει, είναι πραγματικά αδιανόητο. Η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει ότι η Ελλάδα θα κυρώσει τη συμφωνία, αφού τα Σκόπια θα έχουν αλλάξει το Σύνταγμά τους. Μάθαμε χθες από τον κύριο Κατρούγκαλο ότι τα Σκόπια τελικά δεν έχουν αλλάξει το Σύνταγμά τους. Έχουν ψηφίσει κάποιες αλλαγές, τις οποίες θα ενσωματώσουν στο Σύνταγμα τους υπό την αίρεση ότι εμείς θα κυρώσουμε τη συμφωνία. Αυτό πρακτικά τι σημαίνει; ότι η κωδικοποίηση του νέου Συντάγματος, δηλαδή η ένταξη των αλλαγών στο νέο τους Σύνταγμα θα γίνει μετά από την υπερψήφιση από εμάς των Πρεσπών και την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Όμως αν δεν δεις όλο το κείμενο και πώς η κάθε αλλαγή τοποθετείται μέσα στο κείμενο, προφανώς, δεν καταλαβαίνεις τι ακριβώς έχουν κάνει. Δεν έχεις τη παραμικρή ιδέα για ό,τι έχουν βγάλει. Άρα στην πραγματικότητα μας περιμένει μια μεγάλη έκπληξη όταν οι Σκοπιανοί αποφασίσουν να ενσωματώσουν τις αλλαγές στο Σύνταγμα, αφού προηγουμένως έχουν μπει στο ΝΑΤΟ. Είναι ευθεία παραβίαση της συμφωνίας, να ξέρετε".

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν κατατέθηκε πρόταση δυσπιστίας από τη ΝΔ. "Από την ώρα που ξεκίνησε αυτή η φημολογία για την πρόταση δυσπιστίας, περιμέναμε να δούμε αν κάποιοι από τους βουλευτές, που είχαν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης την προηγούμενη εβδομάδα και που λένε ότι είναι αντίθετοι στις Πρέσπες, όπως ο κυριος Ζουράρις, αν θα άδρατταν την ευκαιρία για να δηλώσουν τη διάθεσή τους λόγω των Πρεσπών να αλλάξουν την ψήφο τους. Ένας ένας όλοι βγήκαν και δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν την ψήφο τους και ότι αν και διαφωνούν με τις Πρέσπες, θα εξακολουθήσουν να στηρίζουν την Κυβέρνηση. Άρα αυτό σήμαινε ότι ήταν μία ψηφοφορία εκ των προτέρων χαμένη. Το μόνο κέρδος θα ήταν 48 ώρες καθυστέρηση για την ψηφοφορία. Έχουμε μπροστά μας έξι μήνες μια Κυβέρνηση-κουρελού, που έχει αναγγείλει διάφορα νομοσχέδια, παραδείγματος χάρη χωρισμός κράτους - Εκκλησίας, στα οποία πιθανόν να χρειαζόμασταν την ψήφο δυσπιστίας και να μην την είχαμε. Γιατί αν το καταθέταμε τώρα, για έξι μήνες δεν μπορούμε να ξανακαταθέσουμε" διευκρίνισε.

Πηγή:capital.gr