«Γεννήθηκες για την καταστροφή»
08/11/2016 23:13
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Γεννήθηκες για την καταστροφή»

Είναι το τραγούδι που θα πρέπει να τραγουδάνε του Τσίπρα φίλοι και εχθροί. Έχει προκαλέσει τέτοια καταστροφή που δεν υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός. Ο άνθρωπος είναι... terminator. Δυστυχώς διαλύει τη χώρα, άλλωστε έχουμε γράψει πολλές φορές γι' αυτό. Όταν θα φύγει δεν θα αφήσει απλά καμμένη γη στον επόμενο αλλά θα έχει ξεθεμελιωθεί η οικονομία και η κοινωνία.

Το καλό είναι ότι θα διαλύσει και την Αριστερά, τουλάχιστον αυτήν που ο ίδιος και η παρέα του έστησαν, όμως, ελάχιστα ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Η μεγάλη καταστροφή που φαίνεται στον ορίζοντα είναι η πλήρης απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Ο Τσίπρας και η μαφία του Μαξίμου κατάφεραν το τελειωτικό χτύπημα στην όποια αξιοπιστία είχε μείνει. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ακριβώς αυτήν την κατάσταση που διαμορφώνεται. Οι πολίτες είναι κουρασμένοι από τα συνεχή μνημόνια και τις απανωτές διαψεύσεις των προσδοκιών τους. Και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αδιαφόρησαν για το πώς αισθάνεται ο κόσμος. Δεν είναι μόνο τα σκληρά μέτρα που αναγκάζονται να υποστούν. Είναι και τα συνεχή ψέματα που είναι υποχρεωμένοι να υπομείνουν.

Η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα επαύξησε το συναίσθημα αυτό. Τουλάχιστον οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί δεν είπαν τόσα πολλά ψέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη βοήθεια των ψεκασμένων ανήγαγε την πολιτική απάτη σε επιστήμη και τελικά οδηγεί τον κόσμο σε ολοκληρωτική εγκατάλειψη της πολιτικής ή στη στροφή στα άκρα.

Θα δείτε τι έχει να γίνει στις επόμενες εκλογές. Μεγάλη αύξηση της αποχής και ενίσχυση κι άλλων... παλαβών κομμάτων, παρά το κλίμα δικομματισμού που θα δημιουργηθεί.

Οι πολίτες είναι πλήρως απογοητευμένοι. Το δείχνουν αίροντας την εμπιστοσύνη τους στον εν ενεργεία πρωθυπουργό αλλά και με το να μην «απογειώνουν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη παρά τα όσα έχουν συμβεί. Ακόμη και σε λίγους μήνες να στηθούν οι κάλπες είναι σίγουρο ότι ένας στους δύο δεν θα πάει να ψηφίσει. Δηλαδή οι μισοί ψηφοφόροι θα επιλέξουν τη νέα κυβέρνηση που θα κυβερνήσει το σύνολο του ελληνικού λαού.

Πρόκειται για την πιο επικίνδυνη στρέβλωση της δημοκρατίας για την οποία την ευθύνη έχει αυτή η κυβέρνηση κατά κύριο λόγο. Ο Τσίπρας και η παρέα του που μιλούν για δημοψηφίσματα και αμεσοδημοκρατίες έχουν καταφέρει να πλήξουν καίρια τη δημοκρατία του τόπου μας και να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στο πολιτικό σύστημα. Δεν υπάρχει χειρότερη υπηρεσία να προσφέρουν. Ίσως είναι μεγαλύτερη ζημιά και από την οικονομική καταστροφή του Βαρουφάκη. Θα την βρούμε μπροστά μας, θα την αντιμετωπίσουμε πολύ σύντομα και η αστική δημοκρατία μας δύσκολα θα καταφέρει να την ξεπεράσει.

Αυτό θα είναι ένα βάρος που θα φέρει ο κ. Τσίπρας. Αν του έχουν μείνει λίγα ψήγματα πατριωτισμού (αν είχε ποτέ) και αν καταλαβαίνει τι κάνει, το καλύτερο που έχει να προσφέρει είναι να εξαφανιστεί από το πολιτικό σύστημα αφού πρώτα ζητήσει συγγνώμη. Αλλά που να βρεθεί τσίπα.