Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας ενδιαφέρεται μόνο για πολιτική αξιοποίηση του σκανδάλου
21/02/2018 22:47
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας ενδιαφέρεται μόνο για πολιτική αξιοποίηση του σκανδάλου

Για ολοφάνερη σκευωρία της κυβέρνησης έκανε λόγο η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά, στην τοποθέτησή της για το θέμα σύστασης της προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis στην Ολομέλεια της Βουλής.


Η κα. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό, λέγοντας πως ενώ τη Δημοκρατική Συμπαράταξη την ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια και «να εντοπιστούν οι οποίοι πιτήδειοι πλουτίσαν σε βάρος του δημόσιου», σε αντίθεση «ο κ. Τσίπας δεν ενδιαφέρεται» για να συνεχίσει: «Αν τον ενδιέφερε θα φρόντιζε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια δεν θα εξαιρούσε συγκεκριμένα άτομα».

Καταλήγοντας πως η μοναδική έγνοια του κ. Τσίπρα είναι η πολιτική αξιοποίηση του σκανδάλου «κοιτάτε μόνο τι θα προσκομίσετε εσείς όχι τι θα κερδίσει η χώρα, γιαυτο αφαιρέσατε από την ερευνά τις δικές σας ευθύνες».

«Γιατί ο κ. Τσίπρας φρόντισε να υπάρχει ευμενής διαχείριση της υπόθεσης για την περίοδο 2004-2009 οπότε και εκτινάχθηκε η φαρμακευτική δαπάνη;», διερωτήθηκε: «Έχετε αναλάβει δεσμεύσεις; Και αν ναι, σε ποιον;»

Στην αρχή της ομιλίας της αναρωτήθηκε: «αν το ζήτημα που συζητάμε είναι ένα σκάνδαλο η μια σκευωρία», για να καταλήξει πως: «ισχύουν και τα δυο. Σκάνδαλο στη φαρμακευτική δαπάνη και σκευωρία της κυβέρνησης με σκοπό σπίλωση των αντίπαλων της».

Επιπροσθέτως αναφερόμενη στους μάρτυρες είπε κάνοντας παράλληλα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: «χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σας εξέθεσε. Οι μάρτυρες που επιλέξατε κατέθεσαν σε καθεστώς απλής προστασία και ξαφνικά έγιναν μάρτυρες υπό προστασία μόνο όταν έγινε ο σάλος. Αυτό δείχνει πως στήνεται τη σκευωρία».

Απευθυνόμενη στο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη: «έχουμε συμφωνήσει ότι υπάρχει σκευωρία, αποδέχεστε όμως ότι υπάρχει σκάνδαλο;».

in.gr